"Trn nasilniku, cvet ženi"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Serizuela

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
254
Pre mesec dana je obelezen Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad zenama i tom prilikom dodeljena nagrada Pravi muskarac muzicaru i knjizevniku Marcelu.
Vreme je da polako muskarci odustaju od uloge nasilnika i da im uzori ne budu huligani, kriminalci, vec da malo vise paznje posvete edukaciji, manirima, da se oplemene i kultivisu da bi i ove crne statisticke brojke bile drugacije.
U sklopu toga odrzana je akcija "Trn nasilniku, cvet ženi" . Deo iz teksta i vase misljenje da li je u Srbiji trenutak da se menja svest muskaraca prema zenama i sta mislite o ovakvim akcijama ?

Na Trgu Republike biće organizovana ulična akcija u kojoj će građani biti pozvani da potpišu zastavu solidarnosti sa ženama koje su preživele muško nasilje, a 25. novembar tribinom na kojoj će govoriti predstavnici nadležnih organa koji se bave problemom nasilja u porodici obeležiće i Udruženja građana IAN Međunarodna mreža pomoći sa Centrom za socijalni rad opštine Mladenovac.Osim tribine, biće organizovana i akcija "Trn nasilniku, cvet ženi" u okviru koje će se na gradskom trgu u Mladenovcu ženama deliti ruže i promotivni materijal
.

http://www.prva.rs/zivot/zivotne-price/86805/u-srbiji-ubijene-33-zene-marcelu-nagrada-pravi-muskarac.html

Poslednja izmena:
Pre mesec dana je obelezen Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad zenama i tom prilikom dodeljena nagrada Pravi muskarac muzicaru i knjizevniku Marcelu.
Vreme je da polako muskarci odustaju od uloge nasilnika i da im uzori ne budu huligani, kriminalci, vec da malo vise paznje posvete edukaciji, manirima, da se oplemene i kultivisu da bi i ove crne statisticke brojke bile drugacije.
U sklopu toga odrzana je akcija "Trn nasilniku, cvet ženi" . Deo iz teksta i vase misljenje da li je u Srbiji trenutak da se menja svest muskaraca prema zenama i sta mislite o ovakvim akcijama ?

.

http://www.prva.rs/zivot/zivotne-price/86805/u-srbiji-ubijene-33-zene-marcelu-nagrada-pravi-muskarac.html

Samo da neko od onih robijasa koji karaju Tamaru Djuric nju ne povredi. :sad2:

Marcelo muskarac godine?z:shock:
Marcelo reper?z:shock:
Marcelo narkoman?z:shock:
Marcelo koji peva ovo?z:shock:

I to povodom obelezavanja borbe protiv nasilja nad zenama????Znas sta,ja bih sad napisao da vas stvano i treba biti ali necu iz postovanja prema onim normalnim,pametnim zenama a ne plitkoumne gusketine kao one koje se bore protiv nasilja nad zenama a imenuju idiota kao muskarca godine.

tumblr_nchrhu_RQ821s8zzzfo1_400.jpg

Svaka normalna zena bi napucala ovu serizuelu, jer omalovazavajuci i vredjajuci muskarce, ona ih bukvalno nahuska da opale samar ili nesto jace bezobraznoj zeni koju inace ne bi primetili i odmakli bi se od nje...

Ali zene cekaju da ovakve izvuku korist za sebe a onda kad njima ostane sipak onda dizu buku za pravdu....a onda je kasno...

Tako ce serizuela da dize rejting i uzima pare za net i forum aktivnost, a zene ce da dobijaju samare i batine zbog njenih tema i svi sretni...
Koja se pozali, bice samo jos jedan primer gde samar zene ka muskarcu nije nasilje , a vraceni samar muskarca zeni jeste nasilje...
Pa ce naravno da se samaranje pretvori u nesto mnogo gore i sakriveno tamom...
A onda ce zene moci da uzivaju u svojoj slobodi koju im je obezbedila Serizuelina prica i provokacija na forumu....

Provokacija, provokacija......a cenu nek placaju pasivne zene...

Marcelo, feminista? :fdlan:

bila jednom nekad negde
neka inteligentna zena
a onda ustanovise da je to
bio samo poremecaj gena
svet je pun zena kretena
i sem ovog cudnog fenomena
u prirodi nema mozga
sve sto u sebi nosi estrogena

konfucije, uzmi iznova prouci je
uz malo strucnog stiva
koja je prava perspektiva
za posmatranje guznog tkiva
cim postane sisata ona krene da sisata
krisom od brata, iz inata,

Da je nasilje nad zenama problem, jeste, apsolutno, ali nemojmo zaboraviti da postoji i nasilje nad muskarcima (mada to nije tema) i da nisu muskarci a priori nasilnici.
Znam jedan slucaj, gde muskarac maltretira svoju zenu, psihicki, fizicki kako vec, i niko normalan ne misli "to majstore, tako treba sa zenom, da zna ko je musko i ko nosi pantalone". Svi misle da je debil i najgora seljacina koji komplekse leci tako sto maltretira zenu.

Vecina muskaraca osudjuje nasilje nad zenama, jer ne ide da grdosija od 100kg opali samar zenici od jedva 55kg i vecina muskaraca ne smatra da je ok da fizicki napadne zenu. E sad sto su nekima, opet napominjem nekima uzor navijaci, kriminalci i ostali olos, to je problem drustva, celog sistema, ne iskljucivo problem muskaraca.

Marcelo, feminista? :fdlan:

Da je nasilje nad zenama problem, jeste, apsolutno, ali nemojmo zaboraviti da postoji i nasilje nad muskarcima (mada to nije tema) i da nisu muskarci a priori nasilnici.
Znam jedan slucaj, gde muskarac maltretira svoju zenu, psihicki, fizicki kako vec, i niko normalan ne misli "to majstore, tako treba sa zenom, da zna ko je musko i ko nosi pantalone". Svi misle da je debil i najgora seljacina koji komplekse leci tako sto maltretira zenu.

Vecina muskaraca osudjuje nasilje nad zenama, jer ne ide da grdosija od 100kg opali samar zenici od jedva 55kg i vecina muskaraca ne smatra da je ok da fizicki napadne zenu. E sad sto su nekima, opet napominjem nekima uzor navijaci, kriminalci i ostali olos, to je problem drustva, celog sistema, ne iskljucivo problem muskaraca.

Ako te udari naravno da ćeš da vratiš.

Zato ti ne delis ruze ......

- - - - - - - - - -

Svaka normalna zena bi napucala ovu serizuelu, jer omalovazavajuci i vredjajuci muskarce, ona ih bukvalno nahuska da opale samar ili nesto jace bezobraznoj zeni koju inace ne bi primetili i odmakli bi se od nje...

Ali zene cekaju da ovakve izvuku korist za sebe a onda kad njima ostane sipak onda dizu buku za pravdu....a onda je kasno...

Tako ce serizuela da dize rejting i uzima pare za net i forum aktivnost, a zene ce da dobijaju samare i batine zbog njenih tema i svi sretni...
Koja se pozali, bice samo jos jedan primer gde samar zene ka muskarcu nije nasilje , a vraceni samar muskarca zeni jeste nasilje...
Pa ce naravno da se samaranje pretvori u nesto mnogo gore i sakriveno tamom...
A onda ce zene moci da uzivaju u svojoj slobodi koju im je obezbedila Serizuelina prica i provokacija na forumu....

Provokacija, provokacija......a cenu nek placaju pasivne zene...

Ja dobijam masovnu podrsku od strane zena na privatnim porukama i reputacijama i to mi je dovoljno. Zene treba da kazu sta misle, dosta je bilo jednoumlja.

Na jednom drugom sajtu, gde se korisnice poznaju, isto ovakva kao Serizuela postoji, i non stop toaletishe....
FEMINACISTA...
I nasla svoje podanike a ostale zene samo cute i ne slazu se sa njom u vecini ali ponekad se sloze....
Sve ono sto se ne slazu precute, a sto se slazu kazu....i tako ostaje utisak da su sve zene kao ova....
I posle dobiju pa nek se cesu zasto muskarci bez obzira ko je jaci , paze na neka medjusobna pravila....

Nego dobro je ovakve teme dovoditi do maksimuma u popularnost...nek uzima para Serizuela....a muskarci ce polako, posle pocetnih ispada i neusmerene reakcije da se saberu i pocnu da natezu zenski rod...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Ja dobijam masovnu podrsku od strane zena na privatnim porukama i reputacijama i to mi je dovoljno. Zene treba da kazu sta misle, dosta je bilo jednoumlja.

Pa zene su prepune jednoumlja danas i uopste im nije dobro....ali ih ti eto ubedi da im je dobro....ja tvrdim da im nije dobro i uopste nisu ni sretne ni zadovoljne....a najcesce kazu da su uspesne...

Usput, ja bih bio ponosan da dobijem nagradu Trn...
Inace imam problem sa zenama sto ne zelim da se animalno natezem sa njima i ono foliranje i agresivnost koju one promovisu...
Cim osetim to, ja kazem, nemoj ...a ako se ponovi, ja kazem ne zelim da se natezem i da zivim u nervozi i neprijateljskoj atmosferi sa osobom koja boluje od bipolarnog poremecaja...
Ne udaram agresivno ni muskarce, uvek se moze ili skoro uvek se moze izbeci tuca, pa isto pravilo primenjujem i kod zena...ali......Zene misle da im je dozvoljena agresija i fizicko nasilje....to gledaju u americkim serijama i filmovima...

I prvi takav akt ce biti oprosten, a drugi se nece ni desiti ili bi bilo vracanja, a tu bi sela.....pa ni tati ne udara samare pa ce meni....nek prvo vezba na tati svome...

.

Hoces da kazes da su muskarci kao populacija nasilnici a zene zrtve? Hajde malo ljudi razmislite pre i nakon sto citate raznorazne novine.
Jer pazi, da je to sve tako, posto sam ja muskarac, po tome sam ja na startu nasilnik, kao i ostale kolege , kao i svi muskarci.
Tako da hajde produzi sa tim debilizmom dalje kod Marcela i ostalih wanna be USA i okanite se nas muskaraca nasilnika.

- - - - - - - - - -

Mene konkretno u ovoj temi uopste ne potresa Serizuelin stav vec cinjenica da je ovaj padobranac izabran za muskarca godine.
Inace nasilje nad zenama svakako postoji i ne treba cutati o tome.
I ne vidim zasto je toliko napadate kada na ovoj temi nije vredjala nikoga.Cveljate se ko neke tetkice.

Nasilje generalno postoji nad svakim polom. Najvise po statistikama, ubedljivo je nad muskarcima. Ako cemo po polovima da delimo. Debilizam strasni. Zesce gradjenje mizandrije.

Bilo je letos mislim, preko bare slucaj, gde je jako posesivna i psihicki nestabilna zena nasrnula nozem na svog supruga, i on je morao da se brani kako zna i ume.

Nije isto zenica od 50 kg da ti udari samar (mada opet, ne znam odakle joj pravo da te udari, i ti si ljudsko bice) i neka grdosija od 120 kg da opali zeni od 50kg samarcinu.
Niko ne treba da dize ruku na supruznika, i pol tu ne treba da bude nikakav faktor. Znam da je bilo na forumu pre par godina, forumasice su pisale kako su svoje muskarce u afektu gadjale predmetima i nije bilo javnog zgrozavanja na takvo nasilnicko ponasanje.

Niti ulazim u razloge, niti napadam nekog (i ne secam se, niti me je briga ko je pisao), ali mislim da je nefer da zena uzme tanjir i zvizne muskarca njime jer je ljuta na njega. To je podjednako kao kada ovaj dodje kuci i zeni opali samar jer se rucak ohladio, ili sta znam.
Jednostavno, iako je neko slabiji, ne znaci da taj neko ne moze biti nasilnik, niti znaci da je onaj jaci uvek nasilnik.

- - - - - - - - - -

zenomrzacke teme se expresno zakljucavaju verovatno su i one prebijane koje ovu ostavljaju

- - - - - - - - - -

i da nekako posle ovakvih tema i takvih nepravdi dobijam zelju za agresijom, bolje da mi neka nadzak baba ne izlazi pred oci

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back