Trip o tipologiji likova sa foruma.

S_K_V_O:
Svakoga posmatram kao individu, o svakome imam razlicito misljenje i to u vecini slucajeva bas detaljno...mada u mojoj glavi ipak postoji neka klasifikacija prema osobinama koje su mi narocito vazne. Tako da u mojoj glavi u folderu Krstarica postojepodfolderi koje se zovu "nadrkani", "pametni" i "duhoviti". To su osobine koje mi odmah upadaju u oci, s tim sto prvu ne podnosim. Postoji naravno i mala grupa ljudi koje intimno bas gotivim, kao i mali broj ljudi koje ne mogu da smislim. mah upadaju u oci, s tim sto prvu ne podnosim. Takodje, u posebnu kategoriju spada i par osoba za koje smatram da su mi slicne.

Inace, ovi ljudi koje si ti svrstala u isti "tip" meni uopste ne lice, ma ni malo! :)

Isti slučaj. :P
A, da, postoje i boring i maštoviti. Eto, Obi, kako sam ja pametnija od Skwo, pa imam čak celih pet komata. :P

Snežna, unapred se izvinjavam što ćeš pogrešno protumačiti sledeće izlaganje:
Snezna_kraljica:
Da li ste nekad razmisljali…
Ja se, eto, ponekad tripujem (ne svesno, naravno) da je ceo svet foruma nestvaran i da su ljudi koju su na njemu tu samo radi raznovrsnosti, koja neminovno mora postojati.
Što znači da si i ti nestvarna, a kako ne verujem da apstraktne pojave poseduju svest, ti dakle ne možeš da razmišljaš, te ne muči glavu sa tim.

Snezna_kraljica:
I da su svi samo tipovi ljudi, a ne individue. I nesvesno svrstavam ljude “u isti kos” (u slucaju da ih ne upoznam bolje, naravno).
U isti koš, ok, to je onaj na kome piše: oni koje ne poznajem.

Snezna_kraljica:
A ti tipovi ljudi su okarakterisani sa po dva-tri prideva. Tako da – lako je uklopiti, uz male varijacije, svakog u ove kalupe. Cak – ne samo na ovom forumu, vec i u globalnim razmerama.
Da li se kuća gradi tako što uzmeš ciglu i malter, ili ima tu i nešto više? Daj, svako od nas poseduje izvesnu dozu svojstvenosti, koja ne mora (uglavnom i ne može) biti unikatna, ali nas ipak po nečemu odvaja od drugih sličnih nama.

Snezna_kraljica:
E, to mi se ne svidja. :roll:
Naravno, kad je teorija loše postavljena, a i sama tipologija pati od subjektivnosti.

Snezna_kraljica:
Imate li i vi slicne tripove ili da postavim ovo pitanje na podforumu “Zdravlje”?
Postavi se, ako ti je takva volja, ali ne smatram da sa tobom nešzto nije u redu. Možda si malo napeta, ispiti, momci, tako to, pa se bacaš u razmišljanje o blesavostima.
Snezna_kraljica:
И мени је одувек било чудно како ВИ МЕНЕ доживљавате, па се не жалим.
Ako te to zaista pogađa (a tako deluje), nisi morala da se cimaš na ovaj način. Imala si već temu Šta mislite o osobi iznad.
Snezna_kraljica:
То је зато што се не познајемо, а оно што се може видети на форуму, није ни делић оног што свака особа крије у себи. :?
Ne poznajemo se? Krijemo nešto u sebi? Pazi, tu su sitnice koje mogu mnogo da otkriju, ukoliko si u stanju da ih uočiš i ispravno tumačiš (sa namerom nisam koristio izraz protumačiti). A sad, da lično upoznam par stotina nickova i uverim se da u suštini jesu onakvi kakvo mišljenje imam o njima... mnogo bi mi bilo.

E, i ovo sam ipak morao da prokomentarišem:
?:
imam i ja tripove ali ne mogu da ih bash rasporedim nisam u fazonu.. ali recimo hmmm
random inspirion :lol: usamljeni shvaleri :oops: :oops: ok i dismisal donekle tu
omiljeni 3o sad ce da me ubiju > )))))) slihsliht..dismisal je ovde kao teme jednakokrakog a oni su dole na osnovici
Sa kim sam upoređen? Uz distanciranje da nemam nameru da uvredim ostalu dvojicu (kakvi su, takvi su, njihova stvar), ipak mi smeta da me neko 'stavlja u isti koš' sa njim. Ne mislim da ja imam neka ekskluzivna prava na svoju ličnost, ali da sam im toliko sličan? Još da počnem da prepadam forumašice na PP i gde će mi biti kraj.

I još 'usamljeni švaler'. Ajd 'usamljeni' i nekako (katkad manje, uglavnom više), ali 'švaler'? Ili ja to odbijam da prihvatim svoje pravo lice (mada uglavnom insistiraju na tome da sam latentni gey, a ne ovo), ili bi neko mogao da malo razmisli kakvo mišljenje gaji o drugima.

sta si zapenio...
bas i jeste "subjektivna" tema, ko sto je meni nesto plavo a tebi zeleno i sad ces ti mene da ubedis da je to zeleno. ionako je sve stvar trenutka

ne znam kod mene ima nesto sto vas povezuje mozda kineski horoskop i sto me ignorishete i tako to je licno ali moje je da se svetim gde god stignem ja sam pacenik. pecinko.
pa zato si na temenu posto nisi bash shvaler kao oni.

STA SAM JA OVDE LUPALA. petak veche. :I

***** se za pare povoljno

Zasto bih pogresno protumacila? Kako treba da protumacim?
Tvoje misljenje je validno kao i svako drugo. Osvrnucu se samo na neke tacke:

DisMisal:
Što znači da si i ti nestvarna, a kako ne verujem da apstraktne pojave poseduju svest, ti dakle ne možeš da razmišljaš, te ne muči glavu sa tim.

Da, to je nesposobnost decentralizacije – slicno kao sto deca imaju utisak da je sve podredjeno njima – ne shvataju da time sto negiraju okolni svet, negiraju i sebe.
Nisam rekla da to radim svesno, pobogu! Nego, eto, tako…

DisMisal:
Ako te to zaista pogađa (a tako deluje), nisi morala da se cimaš na ovaj način. Imala si već temu Šta mislite o osobi iznad.

Da, pogadja me kad me neko dozivljava onako kako ne zelim, jer smatram da u meni nema nijedne osobine koja druge moze da iritira (haha, je li?) – ne kazem da sam savrsena, naprotiv, ali lose stvari koje radim, radim samo sebi i ta negativnost se ne odrazava ni na koga drugog osim na mene. Zaista nisam zlonamerna niti sujetna i ne volim kad neko cak i u meni nalazi povoda za kritikovanje i pronalazenje neceg cega zaista nema.

Ma, u pravu si za sve sto si rekao, evo, vratila sam se sa ispita i smejem se ovoj temi… :) Boze, kako sam bila luda sto sam bludnicenja svoje duse iznela ovako javno :shock:

Nego… Mozda slicni tripovi postoje i kod drugih ljudi – u suprotnom, kako bi se opravdalo povremeno pljuvanje drugih osoba, psovanje i slicno? Garantujem da osobe koje najvise ponizavaju ostale u RL nisu uopste agresivne: to znaci da je svet interneta neki drugi svet? Gde su ljudi daleki, i u njima ipak ne vidis individue, vec – kao ziva bica na kojima, bez mnogo truda i bez straha od kazne, mozes iskaliti svoj bes.

Au… Ma, izgleda da me jos nije proslo ovo ludo raspolozenje, mora da se jos nisam odmorila. Sutra cu biti kao nova! :lol:
;)

meni ne ide da svrstam bilo koga u jedan tip....svi su mi razliciti...neko mi je zanimljiv, neko manje...neki mi skroz idu na q...

ali ima razlike izmedju fantoma i zivih ljudi...ovi prvi uglavnom spamuju, chatuju i se.ru....ovo drugi imaju jasan stav i imam utisak da nema mnogo razlike izmedju toga kako se ponasaju ovde a kako u RL....
fantomi su jezivo dosadni i forsiraju privatnu zabavu...kao licnosti su potpuno blede i nejasne...ne zna se ni sta su ni ko....

eto to je jedina podela....ostalo su vec licni afiniteti....

Back