tri praseta

Ok imate znači troje dece ne nekog velikog razmaka u godinama
I trudite se da vaspitavate decu relativno isto, to jest ne menjate pristup nešto kardinalno, te neke osnovne stvari su nepromenljive
Međutim deca vam ispadnu totalno suprotna, recimo prvo bude genijalac, pošten, vredan, radan a drugo bude ološ, probisvet, loše društvo itd. totalna suprotnost prvom
treći već kako ispadne
svakako ovakvih slučajeva ima dosta
i što je sad to tako

mozda zato sto nije svako dete isto i svaklom treba drugaciji pristup.

mozda zato sto nije svako dete isto i svaklom treba drugaciji pristup.

ok naravno
ja ne kažem
samo ukazujem na činjenicu da imaš suprotnost par exellence kod mlađeg u odnosu na starijeg brata u najvećem broju slučajeva
al čini mi se da svi to ignorišu

mislim da treba imati na umu to, mislim na sve vas koji zagovarate ultimativni individualizam kod svakog čoveka
da smo mi vrlo sposobni da ljude preraspodeljujemo po kategorijama i da nisu svi toliko različiti
da čak kad se usklade parametri u analizi čak je moguće predvideti ponašanje određene osobe
i da koliko god je sa jedne strane tačno da smo svi mi pojedinačno apsolutno unikatni rezultati kombinacije gena i iskustva
da su opsezi tih različitosti ipak relativno mali

ok naravno
ja ne kažem
samo ukazujem na činjenicu da imaš suprotnost par exellence kod mlađeg u odnosu na starijeg brata u najvećem broju slučajeva
al čini mi se da svi to ignorišu

mislim da treba imati na umu to, mislim na sve vas koji zagovarate ultimativni individualizam kod svakog čoveka
da smo mi vrlo sposobni da ljude preraspodeljujemo po kategorijama i da nisu svi toliko različiti
da čak kad se usklade parametri u analizi čak je moguće predvideti ponašanje određene osobe
i da koliko god je sa jedne strane tačno da smo svi mi pojedinačno apsolutno unikatni rezultati kombinacije gena i iskustva
da su opsezi tih različitosti ipak relativno mali

taj opseg razlicitosti je ocigledno dovoljan da dovede do razlicitog ponasanja dvoje, troje dece odgajane pod istim uslovima. to je ko experiment, malo promenis neki parametar dobijes razlicit rezultat. razlika u odnosu na experiment je u tome sto su deca ziva i posmatraju svet svojim ocima, a drugo roditelji koliko god se trudili da se prema deci ponasaju isto uvek postoje male varijacije.

taj opseg razlicitosti je ocigledno dovoljan da dovede do razlicitog ponasanja dvoje, troje dece odgajane pod istim uslovima. to je ko experiment, malo promenis neki parametar dobijes razlicit rezultat. razlika u odnosu na experiment je u tome sto su deca ziva i posmatraju svet svojim ocima, a drugo roditelji koliko god se trudili da se prema deci ponasaju isto uvek postoje male varijacije.

ok jasno već sam se složio s tim da različitost same dece proizvodi različit rezultat
poenta nije u tome
hipotetički da imaš troje dece u istim uslovima u 3 iste porodice
i da to isto troje dece imaš u istim uslovima u jednoj porodici
proizvodi značajne razlike, ne?

Back