tri brata uboga , tuku jedan drugoga .

Pitanje se odnosi na koliko bi djece htjele imati , koliko bi bile sposobne odhraniti i sta bi zaista htjele ?

Iako brbljive, žene nikad neće reći mužu da su rodile jedno ili dvoje pa čak i slučajno ono treće samo zato što im je otac tj njen muž nesposobna budala da zaradi za desetoro koliko svaka majka želi da rodi još od vremena Jugovića
Ovo je ujedno odgovor na tvoe pitanje.

Pitanje se odnosi na koliko bi djece htjele imati , koliko bi bile sposobne odhraniti i sta bi zaista htjele ?
Ovo zavisi od mnogo faktora svakako.
Biću zadovoljna sa jednim.
U ovoj zemlji i u trenutnoj situaciji i jedno je samo maštarija.

Mada nije da nešto patim zbog toga :neutral: nervira me samo što mi političar kreira sudbinu.

Poslednja izmena od moderatora:

Moji kumovi imaju sestoro dece. Najstarija je na fakultetu, na budzetu, dakle odlican student. za njom sledece dete ima Vukovu diplomu i ladno je upisala gimnaziju koju je zelela (jednu od najboljih u Bg) ostala deca su podjednako dobra, skromna i veoma vaspitana, i to sve od plate, samo im otac radi kao elektro inzinjer. Oni su dovoljni jedni drugima, u sustini ne vidim da im ista fali....

Pa nisu svi pohlepni

Mislim da to nema veze sa pohlepom, vec sa gradjanskim stavom o zivotu. Moji kumovi su izuzetno religiozni, i njihovo najvece blago jesu deca, takav im je smisao zivota. Deca im nisu gladna ni neobucena, vredna su i izuzetno vaspitana, sto ne primecujem kod dece koja su jedincad, a reklo bi se da majka i otac imaju oko jednog deteta dovoljno vremena da ga vaspitaju. Nekako deca u mnogobrojnoj porodici su naviknuta da se moraju maksimalno potruditi da bi im zelje bile ispunjene.
Sa druge strane, drugarica moje srednje cere koja je jedinica, na pitanje da li joj je zao sto nema brata ili sestru, odgovara ladno da nije, jewr u suprotnom bi morala da deli sve sto ima.....
Ja sam jedinica, a moji sto se materijalne strane tice mogli su imati bar jos jedno dete, i jedinu ljubomoru gajim upravo prema drugaricama koje imaju nekog rodjenog kraj sebe, zato sam rodila njih tri i pucam od srece kad jedna drugoj pomazu, kad imaju sa kim da podele i smeh i suzu.

Interesantno, ja sam baš primetila da u porodicama gde ima više dece (2-3 pa naviše) vlada konstantno rivalstvo, prepirke i svađe, a braća/sestre skoro nikada nikakve aktivnosti nemaju zajedno van onih koje su im nametnute kod kuće. Dve porodice znam od po petoro dece, veliki katolici inače, i svi se od malih nogu, kako nauče da pričaju, pitaju kako će raspodeliti imovinu. Koje, kao kod svih velikih vernika, uglavnom ima... Tamo gde ima dvoje-troje obično su 90% vremena u svađi odnosno ne govore jedno sa drugim.

PS Zanimljivo je kako u vreme slobine "diktature" nije bilo cenzure prozivki političara.

Interesantno, ja sam baš primetila da u porodicama gde ima više dece (2-3 pa naviše) vlada konstantno rivalstvo, prepirke i svađe, a braća/sestre skoro nikada nikakve aktivnosti nemaju zajedno van onih koje su im nametnute kod kuće. Dve porodice znam od po petoro dece, veliki katolici inače, i svi se od malih nogu, kako nauče da pričaju, pitaju kako će raspodeliti imovinu. Koje, kao kod svih velikih vernika, uglavnom ima... Tamo gde ima dvoje-troje obično su 90% vremena u svađi odnosno ne govore jedno sa drugim.

PS Zanimljivo je kako u vreme slobine "diktature" nije bilo cenzure prozivki političara.

Sto ljudi sto cudi. Ne moze se izvesti definicija po ovom pitanju. Retko se na nasim prostorima daju videti viseclane porodice kod bogatuna, dakle nije novac presudan u broju dece. A kako ce se deca slagati, to prosto zavisi od poduke roditelja. Prosto, ne osudjujem ( u ovim godinama) one koji ne zele decu ( bolje da ih nemaju nego da ih na silu radjaju, bolje je za tu decu), ili ostaju na jednom ili biraju da ih imaju vise od dvoje. Taj izbor je prosto licna stvar koja se formira jos dok smo deca. Meni je tesko sto sam jedinica, zato i imam troje dece, ne kazem da se nikad nisu posvadjale, ali kad je frka drze se ipak zajedno i stite jedna drugu od svih sa strane. Sto se imovine tice, nemam neko bogatstvo pa da se oko njega otimaju, tako da tu problema nema.

Back