Тri aduta Ž

Људи наводе адуте у складу са својим потребама. Свако пише оно што је њему значајно и код других, оно на шта обраћа пажњу, чиме се поноси. :lol:

У ком смислу је нпр. добар изглед адут? Шта се њиме постиже?

Ако анализирамо значење речи ''адут'', она би се односила на најјачу карту ''у рукаву'', ону на коју се игра, ону која окончава.

Дакле?
.

Жене, која су ваша три адута који вас чине привлачном женом?
Не три као 10 или три као 1 ни три као 0, него три као 3.

За мушкарце је тема овде: http://forum.krstarica.com/showthread.php/756878-Три-адута

Zavisi od toga kako se tumači reč "privlačenje":

Da bi privukla nepoznatu osobu npr. na ulici nameće se fizički izgled, a za osobu koja te dobro poznaje se manje može reći da si je privukla svojim karakternim osobinama, jer ste već ionako vreme provodili zajedno, nisi je time privukla, nego si je tim osobinama osvojila i zadržala.

Tako da ne mislim da su površni oni koji spominju fizički izgled, samo su, za razliku od tebe, zamislili drugačije situacije na spomen reči "privući".

cime si smuvala tvog supruga?:lol:

nesto su mu htela pokazati da bi ga privukla,,
osmeh,hod,sarmirala ..:fdlan: ja musko da objasnim zeni sta joj je zenski adut ..:mrgreen:

..:rotf: pojma nemam...ocima verovatno, i stasom i glasom :rotf:

...ne zelim da se secam tog dela zivota, malo mi bude lose posle :aha:

- - - - - - - - - -

skladna figura
negovana kosa
sike

na drugi pogled
energija
stabilnost
duh

..ako cemo posteno ovo mi je uvek bio najmanji adut :mrgreen: al zato nozice nekad behu za 5+, sad moram da ih krijem :(

Zavisi od toga kako se tumači reč "privlačenje":

Da bi privukla nepoznatu osobu npr. na ulici nameće se fizički izgled, a za osobu koja te dobro poznaje se manje može reći da si je privukla svojim karakternim osobinama, jer ste već ionako vreme provodili zajedno, nisi je time privukla, nego si je tim osobinama osvojila i zadržala.

Tako da ne mislim da su površni oni koji spominju fizički izgled, samo su, za razliku od tebe, zamislili drugačije situacije na spomen reči "privući".

Уопште не мислим да је навођење физичког изгледа као адута површност.

Напротив, у првој реченици коју ниси болдовала сам навела да људи , између осталог, своје адуте виде као нешто што им је и код других битно, као својеврну вредност коју цене. Из адута које поседујемо, логички, проистиче остварење неке личне користи/циља.

Па сам се запитала у ком сегменту живота физички изглед може бити адут.
Наравно, анализирам из сопствене перспективе.

Ја сам тип жене коју не занима остављање утиска на случајне пролазнике. Па зато физички изглед ни не доживљавам као адут.
Што не значи да ми није стало до њега али преко њега никад нисам остваривала бенефит, нити ми је пало на памет.

У мом пословном окружењу, свака жена која је добар изглед истицала је имала проблеме. Са женама због завидности, са мушкарцима због смарања.

Тако да лепота само и може бити адут ако желиш да остављаш утисак на случајне пролазнике и ако желиш да се кандидујеш за избор за мис.

И све ово пишем управо из перспектибе значења речи ''адут''.

Уопште не мислим да је навођење физичког изгледа као адута површност.

Напротив, у првој реченици коју ниси болдовала сам навела да људи , између осталог, своје адуте виде као нешто што им је и код других битно, као својеврну вредност коју цене. Из адута које поседујемо, логички, проистиче остварење неке личне користи/циља.

Па сам се запитала у ком сегменту живота физички изглед може бити адут.
Наравно, анализирам из сопствене перспективе.

Ја сам тип жене коју не занима остављање утиска на случајне пролазнике. Па зато физички изглед ни не доживљавам као адут.
Што не значи да ми није стало до њега али преко њега никад нисам остваривала бенефит, нити ми је пало на памет.

У мом пословном окружењу, свака жена која је добар изглед истицала је имала проблеме. Са женама због завидности, са мушкарцима због смарања.

Тако да лепота само и може бити адут ако желиш да остављаш утисак на случајне пролазнике и ако желиш да се кандидујеш за избор за мис.

И све ово пишем управо из перспектибе значења речи ''адут''.

Moguće da si nešto drugo želela da naglasiš smajlijem na kraju
Људи наводе адуте у складу са својим потребама. Свако пише оно што је њему значајно и код других, оно на шта обраћа пажњу, чиме се поноси. :lol:

A na osnovu ovoga ispade da su svi koji fizički izgled nabroje u adute spremni da ga iskoriste kao platežno sredstvo.:lol:

Па зато физички изглед ни не доживљавам као адут.

Koliko god mi to negirali (kao nešto negativno), da imaš npr.dve potpuno identične osobe, sa svim divnim osobinama koje neko može da poseduje, a da im je jedina razlika u fizičkom izgledu, svako bi izabrao ( za njega) lepšu. Jer zašto da ne, ako su u svemu ostalom identične. U tom slučaju to jeste njen adut, što ne znači da nema mnoštvo ostalih izvanrednih osobina.

Смајли на крају реченице, јер је ова тема идеална за психолошко разоткривање.
Сасвим је логично да оно што вреднујемо код себе, вреднујемо и код других. Прочиташ шта други вреднују код себе, то цене и код других.

Ето видиш, мени физичка лепота никакву пресудну улогу нема у животу. Ни за шта, ни за какав избор. Карактерно, две идентичне особе не постоје или можда постоје али је вероватноћа за то заиста у домену статистичке грешке.

Из мојих реченица ниси могла закључити да адут видим као платежно средство. Чак сам дала и дефиницију речи ''адут'' и самим тим како је и сама доживљавам.

Значи, адут је нека наша особина која нам помаже у животу у преломним ситуацијама.

Људи су ову тему погрешно доживели и пишу о својим врлинама.

Адут уопште не мора бити врлина.

Back