TRGOVINA

vece svima.evo pre par dana slusam u busu razgovor par roma iliti narodski receno cigana,o tome kako su se ozenili,zapravo kupili zene,a cifre su basnoslovne,i tako....interesantna je stvar da zena(citaj ganka) i dalje zadrzava zakonom i ustavom utvrdjena prava i ne tretira se kao objekt trgovine.zar ne bi bilo zanimljivije da moze da je preroda,pokloni,koristi kao neki kucni aparat...sta vi mislite o tome?

Ne!...
mada... 8-)
al opet : ne.

vece svima.evo pre par dana slusam u busu razgovor par roma iliti narodski receno cigana,o tome kako su se ozenili,zapravo kupili zene,a cifre su basnoslovne,i tako....interesantna je stvar da zena(citaj ganka) i dalje zadrzava zakonom i ustavom utvrdjena prava i ne tretira se kao objekt trgovine.zar ne bi bilo zanimljivije da moze da je preroda,pokloni,koristi kao neki kucni aparat...sta vi mislite o tome?

Tebi je zanimljivo da neko jedno ljudsko biće tretira kao predmet...prodaje ga, poklanja, koristi po želji kad mu se prohte?!!!! I odakle ti ideja da Romkinje zadrzavaju svoja prava nakon udaje? Da imaju ikakva zakonom i ustavom utvrđena prava ne bi ih niko ni udavao protiv njihove volje....

e ja zaboravio na ovu moju temu.nije mi za nameru bilo da zene manifestujem kao objekat,mada je ovde bas tipican slucaj.elememotivna,inteletkualna i sl.razmena postoji samo u bajkama,ili sam ja u pogresnoj bajci.u svakom slucaju,svako od vas u pravu je na svoj nacin,ali mene najvise brine licni razvojni put,jer se vec izvesno vreme vidjam sa jednom romkinjom.mislim ne zalim se,al mi se ne daje dvaes tisuca jevrica.jedino da u miraz ide trosobna gajba u centru,na moje ime :D

je l diskriminacija kad kažu...to mu dođe više kao mooška narodna izreka......da je za razbijanje malera najbolji sex sa cigankom...provereno kažu...... ja mislim da nije ako ciganka pristane da odmaleriše nekog......isto je i sa ovom prodajom....ja nisam čuo da se neka ciganka boonila što je prodata ili tako nešto.....to vam je bogatstvo različitosti....ali, ako bi se neka poboonila...bez njenog znanja i slobodne volje su je prodali.....e...to je već 2. stvar....što bismo kvarili toođe običaje....

ma provereno ti kazem da je to mit...a ko zna...mozda me proklela...mada...mada je mnogo do jaja kad odes na ciga...ops...romski bal :D crnopuraste,razgolicene,celulitne plesacice...juhuuu :D

pa i kod nas, mirazi i slicno. to je opet neka vrsta trgovine. ako devojka ima neki veliki miraz, meni to deluje kao da ona kupuje tipa..hm..na neki indirektan nacin...
ljudi, sta ti je ljubav, a?:D

Back