Trgovina ljudskim oganima

Немам појма, нисам доктор. Ево овако. Дође пацијент(регистровани донатор) после тешке саобраћајке у коми, ураде му се све анализе и по њима доктор може да закључи да ли су његови органи ок за пацијента који чека пресађивање.

Onda ne pričaj bezveze.

1. Ne mogu se uzeti organi od svih koji umiru. Samo od onih kod kojih je utvrđena moždana smrt.
2. Da bi bilo uspešno presađivanje organa neophodno je da se ispuni čitav niz uslova(krvna grupa, Rh faktor, podudarnost tkiva...). I to ne može , kako maivno misliš, da uradi doktor koji je uz pacijenta.
3. Najvažnije, nikada se ne zna unapred kom pacijentu ide organ. I to zavisi od mnogo drugih faktora.

Znači, jedan umirući može da poboljša kvalitet života mnogim bolesnim ljudima(bubrezi, srce, jetra pluća...). I sada zbog teorije zavere u Srbiji mnogi su osuđeni na smrt. U Srbiji recimo ljudi na dijalizi obično i ne dočekaju bubreg jer Srbija ima bedno malo donora. A u Hrvatskoj se na bubreg čeka od par meseci do dve godine. Čovek kome se presadi bubreg može da normalno živi još 15-tak godina a mnogi i 20+. A to je zato što si u mnogim zemljama po defaultu potecijalni donor(moraš da se pismeno izjasniš ako to ne želiš). E zato smo tu de smo...

Ako (ne daj Bože)tebi bude nešto zatrebalo da li ćeš da prihvatiš?

Inače što se doniranja organa tiče mi Srbi smo poslednji u Evropi.
Toliko o našoj humanosti...

Ja sam nekoliko puta objasnio da imam dobru kitu na koju stres ne utiče
i da bi bila greota da kad otegnem papke žene na celom svetu ostanu uskraćene za suštinu života
eto toliko mogu da doniram pa nek neko montira kod sebe

inače sam zdušno za kremaciju - koj moj imaju deca da plaćaju za grobno mesto koje će praunuci ionako zaboraviti?
plaćaj dok si živ kad oladiš oladiš kraj
a ne da plaćaš zakup grobnog mesta u full-u a pola organa povadjeno

pred kraj života ima sjebem jetru i bubrege sa alkoholom,
ima se bre poserem na stadionu Partizana da mi izlome ruke i noge ona omlatina što Kosovo brani sa tribina do vjek vjekov pa ode pijano kući do sledeće tribine na stadionu
ništa bre neće da mi ostane od organa

Onda ne pričaj bezveze.

1. Ne mogu se uzeti organi od svih koji umiru. Samo od onih kod kojih je utvrđena moždana smrt.
2. Da bi bilo uspešno presađivanje organa neophodno je da se ispuni čitav niz uslova(krvna grupa, Rh faktor, podudarnost tkiva...). I to ne može , kako maivno misliš, da uradi doktor koji je uz pacijenta.
3. Najvažnije, nikada se ne zna unapred kom pacijentu ide organ. I to zavisi od mnogo drugih faktora.

Znači, jedan umirući može da poboljša kvalitet života mnogim bolesnim ljudima(bubrezi, srce, jetra pluća...). I sada zbog teorije zavere u Srbiji mnogi su osuđeni na smrt. U Srbiji recimo ljudi na dijalizi obično i ne dočekaju bubreg jer Srbija ima bedno malo donora. A u Hrvatskoj se na bubreg čeka od par meseci do dve godine. Čovek kome se presadi bubreg može da normalno živi još 15-tak godina a mnogi i 20+. A to je zato što si u mnogim zemljama po defaultu potecijalni donor(moraš da se pismeno izjasniš ako to ne želiš). E zato smo tu de smo...

Ako (ne daj Bože)tebi bude nešto zatrebalo da li ćeš da prihvatiš?

a šta ako se presadi Bubreg pa Vučić smanji penzije za još 25% pa taj umre od gladi?
aj zajebi me humanosti, ni u crkvi je nema

Poslednja izmena:
U redu je. Pošteno...

prijatelje, prvo da državni stomaktologi počnu da prifataju pacijente
koji od scoijalno dobiju potvrdu za besplatno rešenje zubinog problema koji ih muči pa se javili
on dobiva platu i sa pacijentom od socijalno i sa pacijentom bez socijalno
na državnim je jaslama

ali neće... ili im loše il im se završava smena il odjednom trokirala državna oprema

toliko o humanosti od regularni doktori

Poslednja izmena:
glupost ......ajde da kažemo da je bio rat i u Bosni , pa nije bilo reči o tome .....niko ne kaže da toga nije bilo , ali sigurno nije bilo toga da se živi ljudi ubijaju samo zbog toga ......to je jedna velika novost ......
Sada imamo i neke vesti da toga ima i u Ukrajini .

Ja sam već jednom napisao ali da ponovim ...smatra se da su sva ona ritualna ubistva koje vrše pojedine sekte u stvari dobro razrađen sistem trgovine organima ......dakle pod plaštom kojekakvih budala se u stvari događa jedna obična trgovima .....sa ljudima koji nikako nisu pristali na to , već su jednostavno bili ubijani .

Problem je u tome sto u velikim zdravstvenim ustanovama je OBAVEZNA OBDUKCIJA nakon smrti pacijenta.

I to je momenat kada lekari VADE (citaj KRADU) ORGANE, a da niko ne posumnja.

Niko umrlog kasnije nece ponovo otvarati da vidi da le je sve na svom mestu.....

Negde umrlog dobiju u zapecacenom sanduku, ne znam da li je tako i u Srbiji?

Posle trgovine oruzjem i trgovine drogom, na trece mesto po visinama profita u svetu dolazi trgovina ljuskim organima.

Tu se obrcu MILIJARDE DOLARA!

Samo, to je tema o kojoj se slabo pise i govori.

Gotovo sve nerazvijene zemlje u bolnicama vade ljudima organe neposredno posle smrti (a nekada i pre!), i salju ih u razvijene zemlje gde postoji velika potraznja za ovom "robom".

Postoji tacan i utvrdjen medjunarodni cenovnik koliko koji organ vredi...

Koliko se secam bubrezi su na najvisoj ceni jer je potraznja najveca.

U ratovima ovaj biznis posebno "cveta", tako da ne treba da se cudimo "zutim kucama" i slicnim morbidnim "ustanovama".

SVI ih imaju gde su ratna dejstva, a ne samo Albanci.

Pravda za albance

Back