Treperavi ekran

Well... prefarbala sam ga stručno da se ne zna šta je, ali je Dell.
Dobro Dell je samo marka na poledjini bi trebao da pise kompletan model npr Dell S2721HN Ili Dell E2223HN.
ALi nema veze. :lol:

Ne znam jesi li probala da resetujes sam monitor na fabricka podesavanja.
Factory reset ili Reset. ?

LfcfctA.png

Treba ga protresti macolom pa će da proradi. Šalu na stranu imam samsung 17" koi sam kupio nov 2007 god i radi ko nov dan danas (do skoro sam ga koristio za palete i muziku kao dodatni monitor) sada je u vikendici RADI.

Posle sam 2011 mislim kupio LG 24" KOJI JE CRKAO POSLE 4-5 godina. Zamenio mu elektrolite u napajanju (50 din) evo radi dan danas.

Sad možeš misliti našta danas taj fensi krš unutra izgleda kada lg gleda da uštedi 5 dinara.

Update na temu:
Ekran je potpuno crn. Kada ga uključim, baci logo, pa sliku na 2-3 sekunde, pa ništa. Mogu da ga uključujem bezbroj puta, pokazaće samo logo i na trenutak sliku desktopa.
Ovo mi se zapravo desilo sa još jednim monitorom pre neku godinu sa drugim računarom, ali nije bilo treperenja u najavi problema. Iz zezancije sam uzela da ga isprobam pored ovog sadašnjeg, ista stvar.
Svašta sam isprobala što sam našla na netu , povezala različitim kablovima, uninstall-install display drajvere u bezbednom režimu sa netom, uradila recovery, izbrisala poslednji Windows update, proverila bateriju BIOS-a, promenila slot RAM-a, isključila startup aplikacije... Računar je čist k'o suza, izduvan, brz, nečujan i nepreopterećen aplikacijama jer mi je služio samo za rad.
Da je osvetljenje, kod oba monitora bi bilo nemoguće videti sliku ni na par sekundi, bar tako kapiram. Pod jakim osvetljenjem se naziru ikonice.

Nosi negde na servis ti to lepo da provere elektrolite i pozadinsko. Pred smrt monitor. U međuvremenu spojiš na tv. Ili kupi lg 4k 43" tv nov na kp 330 evra.
Retko ko hoće da se bavi monitorima, TV-ima i sl, posebno sa pozadinskim osvetljenjem. 2-3 LCD, šta već, TV-a mi stoje na tavanu jer se nadam da ću da nabavim alat i trake; Pre će Vesić sa YT-a da mi znači, nego da se šetam od majstora do majstora.
Ma, nabaviću nov.
Od dokonosti sam čak i Windows instalirala ponovo jer bukova glava ne prihvata da je ipak sve do samog ekrana.
Evo, sad se i na pokret miša budi na par sekundi.

Poslednja izmena:
Meni kad je crko monitor prvo seo za ženin komp i počeo da tražim nov. Onda me zabolela glava od specifikacija, otvorio izvadio elektrolite (možeš i celu ploču da odneseš u mikroprinc) oni ti daju u kesici za 100 din nove, zameniš za 5 min i evo radi mi mislim 7 godina od tada.

Meni kad je crko monitor prvo seo za ženin komp i počeo da tražim nov. Onda me zabolela glava od specifikacija, otvorio izvadio elektrolite (možeš i celu ploču da odneseš u mikroprinc) oni ti daju u kesici za 100 din nove, zameniš za 5 min i evo radi mi mislim 7 godina od tada.
Ovo je već izazov. Pretpostavljam da mi treba ono za proveru napona, lemilica... i mnogo čitanja pošto, kao što vidiš, ne baratam terminologijom najbolje, ali, bre... sve može da se nauči.
Ipak ću usput gledati i ''nov'' da nabavim, neće se baci (330e kažeš? Pa, ne vodim TV stanicu, radim sitne poslove, koji će mi vrag monitor od 330e??? Kladim se da i za 30, dobro, de, malo više, ima da se nađe ono što mi treba.), ali, ljudi moji, kako volim da čačkam. Dva dana istražujem jer ovo nije nov problem i na internetu postoji prava kolekcija saveta da se izađe iz problema kao što je moj, u slučaju da je do softvera.
Mikroprinc... Potražiću ih, možda može i poštom da se to pokuša.

Imaš i polovne monitore na kilo iz uvoza ja uvek imam dva jedan za rad drugi za palete, muziku i komunikaciju. Del mi je uvek bio treš još na faksu nijedan nije radio kako treba.

Kome dopadne epl kuku majko.

Od juče proživljavam ovo grozno iskustvo treperenja ekrana i pitam se da li je moj monitor za bacanje.
Dakle, svetlost ekrana se nekom jedva primetnom brzinom prekida i nastavlja ako da nervira.
Zamorno je za oči, a radim za kompom.
Šta da radim?
Proverila sam povezivanje, sve je u redu.
Ако ти је монитор старијег датума производње, треперење може бити последица сувих електролита на блоку напајања

Back