Trenutno stanje (nivo) + odricanje = napredovanje

napredovanje u bilo kojoj sferi zivota zaista moze da zahteva odricanje, ali neprestano odricanje to napredovanje svodi na potpuni gubitak zivotnog integriteta, a onda sa napredovanjem mozes da se slikas
a, da, to sa drugaricom...tip joj je ljubomorni, posesivni, zahtevni kreten....a, ona je kokoska ako pristane na to...ja sa takvima iz inata ne bih pristajala, makar i izmislila drugarice sa kojima izlazim i sedela kod kuce mesto toga....

Ja sam bila ta kokoska...pristala na sve to sto je pomislio...morala sam da budem vidovita i unapred da znam sta sve njemu smeta.Odrekla se mnogo toga a o drugaricama da ne govorim samo sam ih u kuci vidjala(po nekad), a kafic -vidimo se i na kraju me castio korpom i eto :(...pa kako vreme prolazi vidim da sam ipak napredovala a to je sto nisam vise snjim ali zahvaljujuci njemu :)

A taj gore kada bude hteo da podigne vezu na jos veci nivo trazice od nje da pocne da radi u nekom manastiru kako bi izbegla muskarce, pa sl, pa sl...i na kraju opet nesto nece valjati a da li bi se on odrekao nekog svog druga zbog devojke i zbog podizanja veze na visi nivo -nijedan ne bi nikada!!!

Posao-----Ti ako pokazes da znas nesto kvalitetno da odradis, posle ti se bukvalno "popnu na ledja" a da te neko nagradi zbog toga-nema sanse da nekom padne napamet! Mada opet sve zavisi gde radis i kakvi su ti direktori, tj koliko neko zaista ceni to sto se trudis.Neko ce to negde i da primeti a neko ce videi da ti to odlicno radis i da se ne bunis pa prvi put kada se usprotivis recice ti-ako neces ti ima ko hoce za jos manju platu.Tako da sve je moguce...

I ti si nashao s kim chesh da raspravljash.To je deo x generacije koji smatra da zbog napredovanja u poslu(koji che opet gazda ugasiti kad mu se cefne)smatra da za ''firmu'' treba i sme sve da se uradi,a to samo zato shto u Srbiji nema zakona.To je recidiv prljavshtine 5.oktobra koji nas sigurno vodi u propast i opravdava sveopshtu kradju i svoje minorno mesto u njoj.

Istina, istina...ne treba se sa svakim upustati u diskusiju.

Nego, priznaj da si jedan od onih 100.000 koji su svercovali naftu i oruzje za vreme rata i da imas minimum 10 miliona EUR. Priznaj, bre. I sad ne znas gde ces sa tom lovom, i dosao si ovde malo da se dosadjujes na ovom forumu. :lol:
Oni, koje ja poznajem i koju su se bavili svercom nafte zive jos uvek tamo gde zive i radili su to da bi preziveli...niko se nije obogatio...o 10 miliona jevra mogu i dalje samo da sanjaju. Onih nekoliko, koji su se time bavili u velikom stilu su namlatili lovu.

Poslednja izmena:
Danas cuh po meni,zescu zabludu,a vi cete reci da li je to za vas zabluda ili istina. Jedna osoba mi je danas u razgovoru rekla da ako hocu da napredujem, moram neceg da se odreknem. Nas zenski razgovor se vrteo oko veze naravno i mz odnosa gde je od nje zahtevano da se zared podizanja veze na visi nivo,sta god to znacilo :lol: odrekne nekih drugarica tj vidjenja sa njima. :eek:
Neko treci tu rece-emocionalna ucena. Slazem se s tim. Lm,doticna pak nastavi da nam objasnjava da je to njoj u redu jer i ako zelis unapredjenje na poslu moras raditi vise, pa se tako odrices vremena s porodicom,ako hoces da diplomiras moras da se odreknes lencarenja zarad ucenja itd. tj za nju je moj naslov formula napredovanja u svim sferama.
Za posao se slazem mozda 5% mada za ljubav uopste. Uostalom,zahtevano od nje nije odricanje vec zrtva. ;)
Sta vi mislite, je l naslov formula uspeha i koji aspekti traze odricanje,a koji ne? :)
meni nije jasno kako neko moze da poredi napredovanje u poslu, fakultetu ili cemu god tog tipa, koji je dobrim delom jednostran proces i gde se donekle i moze primeniti ova formula sa napredovanjem u vezi u kojoj to u potpunosti zavisi ili bi bar trebalo da zavisi od obe osobe. a posebno mi nije jasno kako ce odricanje od prijatelja i druzenja doprineti bilo cemu osim stvaranju frustracija kako sa zenske tako i sa muske strane. ljudi su masnovno popucali u glavama, to mi definitivno jeste jasno, al na kraju krajeva, koga briga, svaka krpa nadje zakrpu po svojoj meri.

samo jedan podatak o zivotnim stilovima..svaki amerikanac duguje prosecno 176 000 dolara...tamo se decenijama zivelo PREKO mogucnosti..tako se zivelo i u razvijenim EUroBskim demokratijama..na dugovanje..dokle se stiglo...do svetske ekonomske krize ..
zivot bez pokrica..

u nasem narodu postoji izreka."pruzi se dokle ti je guber dugacak"

Danas cuh po meni,zescu zabludu,a vi cete reci da li je to za vas zabluda ili istina. Jedna osoba mi je danas u razgovoru rekla da ako hocu da napredujem, moram neceg da se odreknem. Nas zenski razgovor se vrteo oko veze naravno i mz odnosa gde je od nje zahtevano da se zared podizanja veze na visi nivo,sta god to znacilo :lol: odrekne nekih drugarica tj vidjenja sa njima. :eek:
Neko treci tu rece-emocionalna ucena. Slazem se s tim. Lm,doticna pak nastavi da nam objasnjava da je to njoj u redu jer i ako zelis unapredjenje na poslu moras raditi vise, pa se tako odrices vremena s porodicom,ako hoces da diplomiras moras da se odreknes lencarenja zarad ucenja itd. tj za nju je moj naslov formula napredovanja u svim sferama.
Za posao se slazem mozda 5% mada za ljubav uopste. Uostalom,zahtevano od nje nije odricanje vec zrtva. ;)
Sta vi mislite, je l naslov formula uspeha i koji aspekti traze odricanje,a koji ne? :)

Зависи о каквом успеху говоримо.

Кад је у питању посао тј. титуле и генерално напредак у каријери, све то захтева пуно труда, рада и наравно, одрицања.
Да би постала доцент на факултету, ја морам стално да пишем радове, морам да учествујем у писању практикума и књига. Све то захтева време. Доста времена! Самим тим много ми мање времена остаје за породицу, пријатеље, необавезно шетање по граду.
Дакле, нечег морам да се одрекнем. Породице нећу! Пријатеља не бих, али морам их свести на минимум. Али џабалебарења по граду ћу се одрећи. Једноставно, цена успеха то захтева.
У једном моменту ће захтевати да баталим и виђање са пријатељима. И тај ћу уступак направити.
Дете и мужа не желим да баталим.
То је та прича.

Ако говоримо о одрицању зарад подизања везе на виши ниво, ма шта им то значило, нема ми то смисла.
За мене је одраз добре везе управо давање слободе. Ако мој партнер сматра да треба 24/7 њему да будем посвећена и поред њега само послу, ја закључујем да он има жесток проблем са самопоуздањем.
Доживела бих то као стравичан притисак и вероватно бих га напустила ,под условом да почне да претерује. Е сад, мали изливи посесивности нису страшна ствар. :)

Evo ovako, da bi napredovao u poslu ne moraš da radiš više, nego bolje i pametnije.
Ako želiš da imaš dobru vezu moraš da nađeš odgovarajuću osobu a ne da nađeš bilo koju pa da se prilagođavaš bolesnim pravilima.

SLazem se potpuno
Osim,ako u pitanju nije da ta zenska osoba zanemaruje partnera zbog izlazaka i provoda sa drugaricama...i sl..Nije ni to ok..
Svakako da nije potpuno isto kada je covek slobodan i kada je u vezi..Kada je u vezi onda ima manje vremena za prijatelje, jer to svoje slobodno vreme mora da rasporedi na jos jedan segment svog zivota ( emotivnu vezu)..
I od strane prijatelja treba da ima razumevanje..da ne moze da se vidja sa njima koliko i ranije i sl..
A da prekine potpuno druzenje zato sto neko to zahteva , to je besmisleno..
Sto se tice napredovanja na poslu, sve zavisi kojim poslom se covek bavi..( a prvo da iskljucim ono napredovanje preko veze, kreveta i sl, znaci samo svojim radom)
U nekim situacijama gradjenje karijere zahteva od nas i odredjena odricanja..napr.manjak slobodnog vremena, cimanje na posao i van radnog vremena, bukvalno dostupnost 24h nadredjenima i sl..( u zamenu za dobru novcanu nadoknadu, i status) pa sad..neko je spreman da se odrekne , neko ne.
Recimo , poznanica se zaposlila menadzer u jednoj prestiznoj banci..Za nekoliko godina rada, dosla je do mesta direktora jednog od sektora,kupila je sebi stan( tj dobila je povoljan kredit od pomenute banke), kupila je auto, proputovala je ceo svet ( sto sluzbeno sto kada uspe da iskoristi godisnji odmor) ,ali bukvalno sa druge strane nema privatni zivot..Ne moze nikad nista da sa sigurnoscu planira unapred..
A kada dodje kuci, nije u stanju nekada ni da vecera a da ne spominjem da se vidi sa prijateljima i sl
Nema decka, jer prvo nema vremena za izlaske, a i da upozna nekoga, svesna je da bi puklo kad tad..niko ne bi mogao da prati njen tempo i da bude stalno u drugom planu..Sa druge strane ona sama ne bi bila u stanju da se odrekne karijere zarad bilo cega drugog..
Tako da...Uvek ima manje vise odricanja..Tesko je uskladiti sve..i koliko god da uskladimo,necega se ipak svako od nas odrekne zarad neceg drugog

I u čemu je problem?
Rekla bih da je savršeno što je taj dečko uspeo u nalaženju životne partnerke, obzirom na sopstvene životne okolnosti. Uostalom takav trend prisutan je u svim zapadnim zemljama, pa se tako muškarci iz zemalja EU u nemalom broju slučajeva žene strankinjama, pretežno Ruskinjama i istočnjačkim ženama koje su krotkije i patrijahalnije.
Ako je tvoj komentar trebao biti nekakva kritika naših žena, odgovoriću ti u par crtica:
- Svako ima pravo da bira kakav će život živeti, s kim i gde.
- Potpuno je prirodno da će osoba nastojati da joj život bude što lagodnije
- Nemali broj muškaraca, za razliku od ovog čoveka iz novinskog članka, krade Bogu dane, žali se i kuka na sve živo od posla do žena, a u stvari ne žele da se pogledaju u ogledalo i sami sebi priznaju da su nesposobni, lenji, kukavice i nezreli. NIJEDNA žena ne želi takvog pored sebe. Ja imam ogromna primanja za naše uslove, ipak nisam materijalista. Nisam tako vaspitana. Prethodnih par veza imala sam sa muškarcima koji su kudikamo u materijalnom smislu lošije stajali od mene. I ispostavljalo se da, ma koliko ja imala razumevanja, ma koliko se trudila da se on zaboga ne oseća loše - svaki put bih se na kraju pretvorila u bokserski džak za iživljavanje njihovih frustracija i kompleksa, a da ničim nisam doprinela takvom stanju u njihovim životima - sami pali, sami se ubili, ali ja sam dežurni krivac. Meni je sve potaman u životu, a na njihovim ledjima je teret ovog sveta. Imali posao, nemali posao - loše je. Svaki dan mi namrgođeno lice ulazi u stan. Živela sam u strahu od sledeće negativne reakcije.

Sada imam dečka koji zaradjuje koliko i ja, ima svoj stan, svoj auto - i musliman je. I znaš šta? Srećna sam.

Ma uzmi sve što ti život pruža, kakvo odricanje, kakvi bakrači. Hteo ne hteo moraš da se odrekneš mnogo čega, sve sam manje za kompromise u tom smislu, a sve više za ono što hoću to ću i da dobijem i tačka, zdravo doviđenja, kome se sviđa super kome ne široki mu drumovi.

Tako jednostavno a istinito, a mnogi ljudi jos uvek nisu dosli ni blizu ovog zakljucka..

]Ma uzmi sve što ti život pruža, kakvo odricanje, kakvi bakrači[/B]. Hteo ne hteo moraš da se odrekneš mnogo čega, sve sam manje za kompromise u tom smislu, a sve više za ono što hoću to ću i da dobijem i tačka, zdravo doviđenja, kome se sviđa super kome ne široki mu drumovi.

hmm..Pa uglavnom da bi ti zivot nesto pruzio moras nesto i da mu das..Da bismo dobili ono sto hocemo u vecini slucajeva moramo se necega drugog i odreci.
Retki su oni koji bas sve dobiju na tacni..Mozda ih ima, ne znam, ja ih ne poznajem

Back