Trenutno stanje (nivo) + odricanje = napredovanje

Poruka
15.196
Danas cuh po meni,zescu zabludu,a vi cete reci da li je to za vas zabluda ili istina. Jedna osoba mi je danas u razgovoru rekla da ako hocu da napredujem, moram neceg da se odreknem. Nas zenski razgovor se vrteo oko veze naravno i mz odnosa gde je od nje zahtevano da se zared podizanja veze na visi nivo,sta god to znacilo :lol: odrekne nekih drugarica tj vidjenja sa njima. :eek:
Neko treci tu rece-emocionalna ucena. Slazem se s tim. Lm,doticna pak nastavi da nam objasnjava da je to njoj u redu jer i ako zelis unapredjenje na poslu moras raditi vise, pa se tako odrices vremena s porodicom,ako hoces da diplomiras moras da se odreknes lencarenja zarad ucenja itd. tj za nju je moj naslov formula napredovanja u svim sferama.
Za posao se slazem mozda 5% mada za ljubav uopste. Uostalom,zahtevano od nje nije odricanje vec zrtva. ;)
Sta vi mislite, je l naslov formula uspeha i koji aspekti traze odricanje,a koji ne? :)

Danas cuh po meni,zescu zabludu,a vi cete reci da li je to za vas zabluda ili istina. Jedna osoba mi je danas u razgovoru rekla da ako hocu da napredujem, moram neceg da se odreknem. Nas zenski razgovor se vrteo oko veze naravno i mz odnosa gde je od nje zahtevano da se zared podizanja veze na visi nivo,sta god to znacilo :lol: odrekne nekih drugarica tj vidjenja sa njima. :eek:
Neko treci tu rece-emocionalna ucena. Slazem se s tim. Lm,doticna pak nastavi da nam objasnjava da je to njoj u redu jer i ako zelis unapredjenje na poslu moras raditi vise, pa se tako odrices vremena s porodicom,ako hoces da diplomiras moras da se odreknes lencarenja zarad ucenja itd. tj za nju je moj naslov formula napredovanja u svim sferama.
Za posao se slazem mozda 5% mada za ljubav uopste. Uostalom,zahtevano od nje nije odricanje vec zrtva. ;)
Sta vi mislite, je l naslov formula uspeha i koji aspekti traze odricanje,a koji ne? :)
Odricanje ne garantuje nikakav napredak. Npr, prekovremeni rad je postao uobičajen, pa ljudi ne mogu da provode vreme s porodicom ili kako već žele, a taj prekovremeni rad, može, a ne mora da im donese unapređenje. Što se lenčarenja tiče, svi imamo tu crtu, više ili manje izraženu. Ako je neko u fazonu lezi-lebu-da-te-jedem, sigurno se neće ubiti od učenja i bez debele veze i podmićivanja neće završiti fax.
Što se drugarica tiče, ne znam. Ja se sa svojima družim u nekom normalnom obimu, koliko nam obaveze dozvoljavaju. Možda ako cura ima drugarice koje joj ne izbijaju iz kuće 24/7, verovatno će zasmetati njenom momku. Mada, koliko ljudi, toliko ćudi.

Pa sta znam, sto se tice posla kako gde...Morala sam da radim i vise i duze i bolje i takticnije (da ne kazem pametnije) da bih napredovala, a poznajem ljude u nekim drugim firmama koji su napredovali jer su se jednostavno nasli na pravom mestu u pravo vreme, jer ih je posluzila sreca, jer umeju ono sto drugi ne, jer imaju svog coveka na vrhu i sl. Mozda je tako moglo i u mojoj robovlasnickoj firmi ali eto ja nisam znala , nemam sposobnost prepoznavanja precica.
Sto se tice braka...To je posebna prica.
Mislim da tu odricanjem ne postizemo nikakav visi nivo, samo nas prati cudan osecaj nepravde i propustenog. Ne odricati se bitnog i ne zahtevati odricanje a pri tom biti srecan, formula je uspesne veze.

Da dodam, npr. prekinuti privremeno ili cak trajno karijeru zarad radjanja i podizanja deteta nije odricanje ako je tako odluceno, jer je zelja za potomstvom nadjacala onu za karijerom. To je jednostavno stvar izbora.

Odreci se izlazaka sa drugaricama jer se time zeli postici visi nivo veze meni zvuci smesno ali hajde, ako neko veruje da je to to ima svo pravo da pokusa. Naucice iz toga nesto a svaka skola je dobrodosla bez obzira sto se placa, naravno, pod uslovom da je mlada pa ima vremena za takvo skolovanje.

Treba da se odreknes nekih drugarica zbog napretka u karijeri , a sutra ce se traziti od tvojih
drugarica da se odreknu tebe zbog njihovog napretka u karijeri . Bogami gadno !
To je vjecito pitanje~ BITI ili IMATI ?~Kako god odaberes , placas neku cijenu !

zato kad se penjemo stepenicama treba da lepo i uljudno pozdravljamo ljude koje srecemo jer cemo ih sigurno sresti opet kad budemo istim tim stepenicama silazili. :)

...aha...prvo ce da se odrekne drugarica, pa mame i tate...brata, sestre ako ima...onda sebe same....iiiiiii...sta ce dobiti,
nista, jer taj neko tek tad nece da je ceni..iako to nece priznti dok se dobro ne naljuti ili ga ne prodje prva zanesenost..
...a, ona?? u sta ce da se pretvori, u njegovu senku, sluzavku, sluskinju...
...ne nikako...

Krece veza..
opcija 1..ne govori se nista..mnogo vremena se provodi sa partnerom..nebitno dal se ima posao i odvojeno zivi..ostatak vremena se zeli provesti s njim..dakle vrlo malo vremena ostaje za bilo koga i to je fakat..obostrana zelja postoji i vremenom sve vise pa i zajednicki zivot..
opcija 2..sve isto..ali se kaze slusaj mi cemo provoditi toliko i toliko vremena zejedno neces imati vremena za druge..sledi nadrk stav jer imas posla s nezrelom iskompleksiranom budalom i teraj je u pichku materinu

Koliko sam ja, do sada, naucila, bez mnoooogo truda i odricanja se nista ne moze postici.
Otkako sam student, odrekla sam se mnogo toga..
Nocni izlasci su se sveli na 1 mesecno (ako i toliko), letovanje na 10 dana, odmora oko Nove godine nema, uci se od 1.1.
Ustajem u 7, a pre sam u 9.
A ljubavi sto se tice.. ne podrzavam konkretnu situaciju, ali mislim da je potrebno i tu odricanje..
Zbog jednog bivseg sam prestala da nosim platforme.. nikako ih nije voleo..
Zbog sadasnjeg sam se odrekla svih ostalih. :lol: ;)

Odricanje svega radi boljih pozicija...hm...znanje je barometar uspeha kao i rezultati..odricanje od izlazaka..komunikacija -samo u vremenu za dopunsku edukaciju..ili ispoštovanje dinamike posla..no uvek ima slobodnih sati i za druge stvari. ( barem vikend)

Odricanje od društva radi uspeha veze...malo je nebuloza...naravno da dogovor oko prijatelja i druženja postoji, no drugarice su po nekad višak u vezi..kao i drugovi...ali potreba da se zadrži barem neki predjašnji život i navike mogu uz dogovor da se svedu na najneophodnije i najodanije prijatelje.

Odricanje svega radi boljih pozicija...hm...znanje je barometar uspeha kao i rezultati..odricanje od izlazaka..komunikacija -samo u vremenu za dopunsku edukaciju..ili ispoštovanje dinamike posla..no uvek ima slobodnih sati i za druge stvari. ( barem vikend)

Odricanje od društva radi uspeha veze...malo je nebuloza...naravno da dogovor oko prijatelja i druženja postoji, no drugarice su po nekad višak u vezi..kao i drugovi...ali potreba da se zadrži barem neki predjašnji život i navike mogu uz dogovor da se svedu na najneophodnije i najodanije prijatelje.

Hm, da...samo sto bas ti najpotrebniji i najodaniji prijatelji budu smetnja onome ko postavlja ucenu...jer takvi imaju najvise uticaja na partnera.

Povremena i neobavezna druzenja su bas takva...neobavezna, a samim tim i bezopasna.

A šta je to "viši novo" u vezi?
Nije bre veza igrica.

I odricanje od prijatelja nije napredovanje nego nazadovanje.
Ako ti sada određuje sa kim ćeš da se družiš, sutra ti okači brnjicu ko kučetu i zatvori te u boks.

Pa se od ljudskog bića pretvoriš u predmet i otirač.

pa ne verujem d aneko bas bukvalno odredjuje ali svima se desilo da kad se smuvate s nekim ili kad se neki vash drugar/ica smuva da prosto tu neki ortaci otpadnu.
nema svadje prosto nema se vremena za svaku budalu i svaku glupost pravi se selekcija.

nekad se to ispostavi kao loshe i glupo a nekad ne :I
...

mozda je najlakse da se odricesh kad to nije teshko tj ides ka nekom visem cilju ceo/la i odrices se... ali i onda se poklekne???

Back