Trenutno najskuplje voće u Srbiji

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.205
Posle trešanja koje su u maju sa cenom od 1.000 do 1.500 dinara ponele titulu najskupljeg voća, u junu je to neslavno mesto zauzela kupina.
Na jednoj od beogradskih pijaca kilogram tog voća je 1.600 dinara. Iako smo duboko zagazili u sezonu, cene i dalje ne padaju, piše RTS.
Proizvođači zbog slabog roda gubitak pokušavaju da nadoknade visokom cenom. Kupcima, jer zbog cene, voće kupuju na komad.
Najveći pad roda je zabeležen kod kajsija i trešanja. U nekim krajevima pad ide od 30 do 80 posto u zavisnosti od različitih delova Srbije.
U nekim krajevima kao što je zapadna Srbija, pad je bio čak do 80 odsto u odnosu na prethodnu godinu.
Clip_4kupine 500.jpg

Ne mozes Sangriu bez kupine, steta je...100g uzmes i napravis od vina fantaziju ....Dupe pomera, nisu spanci dzabe takvi umetnici ....imaju talenat za fantaziju...
Ja se prevario par puta pa sa nekim devojcicama ajd kao bioskop u spanskom kulturnom centru , ali sipak...spanci ti spreme koktel sa sangrijom dok cekas pocetak, tu su animatori i animatorke, uvuku te u pricu , ima da progovoris spanski , sapletu te ocas posla....

Jeste, moji roditelji su kupovali po 20 30kg kupina za sok...to i sad rade, naravvno nije cena tolika nego 400 500 din...kad kupujes na 20kg...ali nije isto kad jedes punim sakama i kad ti trazis jezikom ukus koji budi...

Nekada smo se čudili kada smo čitali da se u Švajcarskoj na primer voce kupuje na komad ili 1 kriška lubenice.
Sada smo i mi došli na red..”molim jednu jabuku i jednu krušku i pet komada kupina ili trešnja”
Pa ne mora sve da bude na kilo.Kod nas,odmah kilo mesa,krompira,luka...cela lubenica deset kg.Ako hoces dobre jagode,po Evropi kostaju minimum 16 evra,recimo.

Прошло је време када је српски сељак био последњи у хијерархији вредности, да господин грађанин плати и купи све што пожели, па тек онда онај ситниш што му остане, оде на пијацу да баци сељаку.

Back