Trenutna pozicija Amerike u Svetu i Bliska Buducnost

Voleo bih da Amerika...

• Trenutno sjasi sa vodece svetske uloge i tu ulogu prepusti Kini

• Nastavi da dominira Svetom uz postepeni neminovni gubitak primata

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

_nobody_

Veoma poznat
Banovan
Poruka
10.370
Citam da je 90+% ovoga foruma toliko ozlojedjeno na Ameriku da bi pozdravili da na Washington DC padne barem jedna atomska bomba. Mnogi bi pozdravili da Amerika odmah sjasi sa uloge shumara i svetskog policajca.

Moje misljenje je da takav razvoj situacije ne bi bio nikako pozitivan.... Tocak Istorije bi poceo da pomera unazad, i nastao bi haos u svetu, na planovima Globalne Ekonomije, nastli bi mnogi lokalni ratovi... Bez amera prisutnih u njima.

Suprotno od toga, sadasnji razvoj situacije mi se cini vrlo prihvatljivim. Amerika polako prepusta svetski ekonomski primat zemljama BRIKa, i pocinje da se sa njima bori zaglobalne ekonomske santimetre. Unutar BRIKa situacija je isto postala vrlo kompetitivna, stoga mora da se jako mnogo radi i gradi da bi se zaradilo.

U principu, stanje Globalne Ekonomije uopste nije sjajno. Naprotiv. Samo ljudi sa dobrim vizijama i puno rada mogu da sebi naprave relativno solidne uslove za kakav takav Zivot. Ostali... Bice siromasi, sa tendencijom izumiranja.

Velika borba za prezivljavanje ocekuje Svet. A Srbija u takvom svetu... :whistling:

_nobody_

kina je vec objavla svoju gopoliticki strategiju - insistira na procesu deglobalizacije i stvaranju multipolarnog sveta ... jest da je ta dryavna koncepcija slicna Ruskoj - ali ima i nekih razlika .. objavljena je pre par dana i jos nije ozbiljno analizirana od strane svetskim medija ...

CITAO SAM JE - DOPADAJU MI SE IDEJE KOJE SU TAMO IZNETE ... U PRVOM REDU REGULACIJA SVETSKE EKONOMIJE , MIRNO RESAVANJE KONFLIKTA , SMANJENJE JAZA IZMEDJU BOGATIH I SIROMASNIH , VECA ULAGANJA U POLJOPRIVREDU I ZDRAVSTVENU ZASTITU , A NA USTRB ULAGANJA U TRKU U NAORUZANJU .. STVARANJE NEKOLIKO SVETSKIH POLITICKIH EKOMONSLKIH CENTARA MOCI ... IMA TOGA JOS .... DOBRO ZVUCI ..

Poslednja izmena:
Columbus-Gobes-14-inch-acrylic-world-globe-physical-blue-oceans.jpg

Trenutna pozicija Amerike je levo od Evrope a desno od Australije i malo ispod bivše Ruske Aljaske prodate za smešnu cifru
Kao što znamo, Amerika se odovojila od Afrike a tendencije tektonskog kretanja jasno govore da će se ona i dalje kretati
Da nastavim ili ste shvatili?

Svet će biti multipolaran.

Ono što mene mnogo više brine od toga koliko će sila vladati ovom planetom je to što će istovremeno uslovi za život običnog naroda postajati sve gori...

Snaga korporacija i internacionalnog kapitala nas sve pretvara u roblje...

Boldovano je tačno,a i ujedno manje bolno rešenje.Nema nikakvog naglog kraha SAD,već samo tihog silaska sa trona,gde bi tron bio prepušten većem broju zemalja.Videli smo kako izgleda svet kada njime vladaju 2 suprotstavljene sile,videli smo i apsolutnu dominaciju jedne sile (tada smo najviše naebali),pa se nadam da će planeta biti pravednije i bolje mesto za život u slučaju multipolarnog sveta...

Pitanje ankete je infantilno. SBBKBB.

Amerika je po mnogo cemu prva svetska sila i to ce ostati dugo. Cak i da im Severna Koreja baci nekoliko bombica to ne bi omelo americki preduzetni duh. Tako da mozete da mastate. A dok mastate, Ameri ce naterati srpsku vladu da potpise konacni srpski Trijanon. Nadam se da cete onda shvatiti ko je i st aje Amerika.

U principu, stanje Globalne Ekonomije uopste nije sjajno. Naprotiv. Samo ljudi sa dobrim vizijama i puno rada mogu da sebi naprave relativno solidne uslove za kakav takav Zivot. Ostali... Bice siromasi, sa tendencijom izumiranja.

Velika borba za prezivljavanje ocekuje Svet. A Srbija u takvom svetu... :whistling:

_nobody_[/QUOTE]

Surova selekcija, u se`` i u svoje kljuse, kakva god da nam je matichna kuca.

Citam da je 90+% ovoga foruma toliko ozlojedjeno na Ameriku da bi pozdravili da na Washington DC padne barem jedna atomska bomba. Mnogi bi pozdravili da Amerika odmah sjasi sa uloge shumara i svetskog policajca.

Moje misljenje je da takav razvoj situacije ne bi bio nikako pozitivan.... Tocak Istorije bi poceo da pomera unazad, i nastao bi haos u svetu, na planovima Globalne Ekonomije, nastli bi mnogi lokalni ratovi... Bez amera prisutnih u njima.

Suprotno od toga, sadasnji razvoj situacije mi se cini vrlo prihvatljivim. Amerika polako prepusta svetski ekonomski primat zemljama BRIKa, i pocinje da se sa njima bori zaglobalne ekonomske santimetre. Unutar BRIKa situacija je isto postala vrlo kompetitivna, stoga mora da se jako mnogo radi i gradi da bi se zaradilo.

_nobody_

Bice malo tumbanja a onda ce Kinezi iRusi preuzeti vlast an istoku i u Africi a Brazil i Argentina na zapadu. Ostale zemlje poput Juzne Afrike,Turske i drugih, bice sateliti kao sto su isada u ovom svetskom poredtku.
I sta ce biti. Nista strasno.
Zpada ce malo usporiti, istok e ga stici a onda ce svi zajedno napred.
E TO NAPRED je MENI DIKUTABILNO.
Kako ja vidim, to NAPRED znaci da ce mo se uskoro javno ispisavati jedni drugima po facama na sred ulice, da ce mo masturbirati jedni po drugima gde god stignemo, da ce kebati ko koga stigne, da nece biti porodice, braka, potomstva, HIV-a ce biti na sve strane.
Ici cemo goli po ulicama. Razlike izmedju muskaraca i zena nece biti pa samim time nece moci da se stvara potomstvo jer ce se i jednima i drugima
polni organi transformisati u novu, istu formu. Ljudska vaseljena ce postati jednopolna. Sex, alkohol i droga ce biti primarni cilj zivota. TAKO CE BITI AKO
VELIKI BRAT NASTAVI DA NAM SISTEMATSKI PUNI MOZGOVE SA TAKVIM SADRZAJIMA SVAKOGA DANA.
U najgoroj su poziciji oni koji ucestvuju u njemu jer njima ide direktno a ovima koji gledaju preko TV ekrana.

Pa umesto da se kaze ovako.
****** su OK ljudi i najvaznije je da se stvori takvo drustvo da NIKO NIKOME ne zamera ili ga vredja i omalovazava zato sto ej ***** ili pripadnik BILO KOJE SEXUALNE ili neke druge manjine.
MEDJUTIM.
TO STO JE NEKO HOMO, ne znaci da ce moci da skida gace na sred ulice ili se ljubaka sa svojim partnerom. IMA LEPO SVOJ STAN, ODE TAMO i NEKA RADI ONO STO MU JE NAGONSKA POTREBA. ISTO VAZI IZA HETERO PAROVE. NEMA RAZVRATA AN ULICI, NEMA LJUBAKANJA... itd.
I NEMA SISTEMATICNOG NAMETANJA BEZSCLJNOG BAHANALNOG DRUSTVA PREKO KOMERCIJALNIH PROGRAMA NACIONALNIH TELEVIZIJA.
DAKLE. AKO IMAM POTREBU ZA SEXOM ILI DA POLJUBIM DEVOJKU ILI MOMKA, KAKO KO, NEBITNO JE. ODEM LEPO U SVOJ STAN I LJUBAKAM SE TAMO DO MILE VOLJE.
AKO NEKO ZELI DA URINIRA ILI ONANISE PO NEKOJ DRUGOJ OSOBI A OVA SE SLOZI SA TIME, NEKA LEPO ODU U SVOJ STAN I RADE TO DO MILE VOLJE A NE DA TO IZLAZU JAVNO NA TV-u.
AKO ZELE DA ZABIJAJU JEDNI DRUGIMA PLASTICNE ZMIJE U POLNE I NADPOLNE ORGANE, NEKA TO RADE, ALI NE NA NACIONALNOJ TV.
JA NE ZELIM TO DA RADIM ali NI DA GLEDAM TO NA NACIONALNOJ TELEVIZIJI JER ISTA IMA MILIONKSI AUDITORIJUM.
JEDAN SERIJAL, 5-I SERIJAL, 50-SERIJAL I TAKVE STVARI CE POSTATI OPSTEPRIHVACENE U DRUSTVU.
A TO JE JASAN ZNAK DA OVA ZEMLJA U MNOGIM ALI PRE SVEGA OVOM SMISLU ODLAZI U >PM<.POZZ SVIMA.
IMAM UTISAK DA STVARNO NEKI VELIKI BRAT DIRIGUJE OVE BALJEZGARIJE PREKO TV-a. Pa covek sa 10000km vidi kuda i cemu to vodi ali se kod nas i dalje nastavlja sa time.

Чињеница је да неће бити највећа сила заувек, свака велика сила се распала, распашће се и Америка једном. Већ сад Кинези преузимају примат, још само да се они и Руси мало више укључе у светску политику и да науче да играју прљаво...

Back