Treniranje šaha u osnovnim školama?!

Smorisha

Buduća legenda
VIP
Poruka
41.996
Ne znam šta kaže andragogija, ali nekad mi se čini da bi deca i mladi ljudi mogli da budu pametniji i vispreniji.
Šta mislite da li bi bilo pametno uvesti u osnovno obrazovanje treniranje šaha ili nekakvih sličnih logičkih igara gde mora da se razmišlja i malo mućne glavom?
Kako bi to uticalo na mentalni razvoj dece, inteligenciju itd?

standardboard.png

Iz mog iskustva, znam decu koja vole i igraju šah online, što znači da bi ta deca volela da imaju mogućnost da šah igraju i u školama. Problem je što i mali broj nastavnika želi time da se bavi zbog preopterećenosti zaduženja koja imaju, redovni časovi, dopunski časovi, dodatni časovi itd .

Već se u nekim školama primenjuje kao vannastavna aktivnost. Jako dobra ideja ,problem je mala zainteresovanost učenika.U osnovnim školama i ima interesovanja ali u srednjim školama jako mali broj dece pohađa ove aktivnosti.Na žalost...
dovoljno je u osnovnim skolama

da se probudi interesovanje i da se razvija logika

cronnin tvrdi da je dobro uciti gluposti da bi se razvijao mozak , pa bolje uciti sah nego gluposti

Ne znam šta kaže andragogija, ali nekad mi se čini da bi deca i mladi ljudi mogli da budu pametniji i vispreniji.
Šta mislite da li bi bilo pametno uvesti u osnovno obrazovanje treniranje šaha ili nekakvih sličnih logičkih igara gde mora da se razmišlja i malo mućne glavom?
Kako bi to uticalo na mentalni razvoj dece, inteligenciju itd?

standardboard.png
Isao sam na sah u 1 i 2 razredu osnovne kao vanskolska aktivnost. Tata me naucio igrati i igrali smo cesto dok nije umro u mojoj 12 godini.. Godinama nakon toga prohodao sam s djevojkom koja je imala more medalja i dobro sam se snasao kada sam igrao s njom. Kasnije mi se psihicko stanje pogorsalo i ne mogu ga vise igrati jer imam problema s koncentrqacijom izmedu ostalog.

Back