''Treniranje'' pisanja

Ovako,zanima me da li postoje neki klubovi ili sta vec gde moze da se ''trenira''',''vezba''' pisanje.Mislim,ne novinarki nego za one koji kasnije zele da postanu pisci...:neutral:Malo glupo pitanje all nema veze...ako je neko cuo obaveznooo da mi javi
Hvala unapred

To se zove kursevi ili radionice kreativnog pisanja. Nemam pojma, vjerovatno negdje u Beogradu ima. Ne znam odakle si. Proguglaj malo. Znam da je svojevremeno Vlada Arsenijević vodio nešto pri nekoj NGO. Mislim da je na Filološkom fakultetu u Bg kurs vodio Zoran Živković. Možda i dalje vodi, ali to je, valjda, za studente.

Zavisi koliko si matora.
Ja idem na književno stvaralaštvo u centru za talente, ništa preterano, ipak se od tebe očekuje da pišeš redovno i da imaš već nekog iskustva. Dobijaš samo savete i neke vežbe na časovima koje donekle mogu da ti pomognu ali uglavnom od tebe zavisi.
Stvara se radna navika, jer što više pišeš to više napreduješ i to je najbitnije.
Ako si u osnovnoj/srednjoj možeš da pohađaš te časove ali sada je kasno, već se spremamo za regionalnu smotru.
Tek od sl. godine od oktobra... i naravno, samo pod uslovom da se i dalje školuješ.

Za ostalo ne znam.

Na Filološkom fakultetu to sada, koliko znam vodi/drži Mihajlo Pantić.
U Novom Sadu kurs Kreativnog pisanja poezije drži DRagan Stanić. poznatiji (ako je ikome poznat) kao Ivan Negrišorac, a Kreativno pisanje proze drži Sava Damjanov.

Međutim, to su kursevi za studente.
Kod mene u grupi bilo je i sociologa i istoričara.

Back