Trening za kros 2000m

• Začetnik teme Začetnik teme SS88
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mogu ja istrcati ucelo i 3km ali sporijim tempom nego sto zelim da trcim 2km... Ako mi se trening zasniva na 2x1000m sa malom pauzom izmedju deonica, imacu zeljeni tempo tokom celog 'treninga'... Da li ce se to bolje odraziti na rezultat koji zelim postici ili cu izgubiti na izdrzljivosti jer ne trcim ucelo ovu deonicu(2km)?

petneast dana je solidno vreme za spremanje.

po meni, trchi prvih desetak dana 2 km ali ritmichki, tj sa promenom tempa.
(bitno je samo da prvih 300 do 500 metara istrchish lagano da se organizam zagreje. takodje, ja pre trchanja peshachim nekih stotinak metara. kazhu da je dobro i da odradish neke vezhbe zagrevanja pre trchanja. ja to nisam nikada radio a postizao sam sasvim solidne rezultate... to je na tebi da odluchish.)
pri promenama tempa, svaki dan radi drugachije, budi kreativan.

onda chetri dana trchi 4km laganim tempom (ako ti je mnogo onda 3km) bitno je da ne prekidash trchanje, ukoliko se bash bash umorish, nastavi da trchkarash. bitno je NE STAJATI.i dan pred takmichenje istrchi 1km laganim tempom. i da, jesam li rekao trchkarash. znachi lagano.

naravno, stojino pravilo da na 6 dana trchanja ide jedan dan odmora. to sam uklopi kako hocesh.

tako bar ja mislim da bi bilo dobro da uradish. a ti odluchi.

Kako je bolje pripremati se za ovakvu trku koja bi trebalo da traje oko 8'... trcanjem 2km u celosti ili, na primer, 4x500m ili 2x1000m...?

Prvo trcati znatno duze deonice da se izgradi psihicka i fizicka izdrzljivost. Zatim probati malo da trcis tu deonicu sa merenjem. Zatim preci na jace treninge. Istrcis nekoliko kilometara lagano da se zagrejes, a onda trcis deonice po 400 ili 500 sa pauzama. Znaci istrcis 500 gotovo najbrze sto mozes, pa odmoris malo, pa opet. Ponovis to jedno cetiri puta.

Prvo trcati znatno duze deonice da se izgradi psihicka i fizicka izdrzljivost. Zatim probati malo da trcis tu deonicu sa merenjem. Zatim preci na jace treninge. Istrcis nekoliko kilometara lagano da se zagrejes, a onda trcis deonice po 400 ili 500 sa pauzama. Znaci istrcis 500 gotovo najbrze sto mozes, pa odmoris malo, pa opet. Ponovis to jedno cetiri puta.

uzmi u obzir da dechko ima 15 dana, i da ukoliko se previshe isforsira, mozhe da napravi kontra efekat, da ode na takmichenje premoren od treninga :/

Back