Trend "soft girl" izazvao polemiku u Švedskoj

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
390.991
U Švedskoj, koja je poznata po politikama rodne ravnopravnosti, sve veći broj mladih žena usvaja trend koji se naziva "soft girl lifestyle", što podrazumeva odustajanje od karijere i fokusiranje na život kod kuće.

Mnoge žene, odlučuju da napuste posao i posvete se životu koji uključuje uživanje u slobodnom vremenu, kao što su vežbanje, kafa sa prijateljima i kuvanje, piše BBC.
Trend je izazvao podeljena mišljenja u zemlji, jer dok neki smatraju da je to korak unazad u borbi za rodnu ravnopravnost, drugi tvrde da je pravo svakog pojedinca da izabere svoj životni put.Trend "soft girl" postao je tema u medijima i političkim debatama, ali i odgovor na veći globalni fenomen. Mladi, naročito generacija Z, sve više favorizuju životni stil koji slavi slobodno vreme i balans između posla i privatnog života, umesto stresa i pritisaka vezanih za karijeru.

Ovaj fenomen može biti povezan sa globalnim trendovima poput "tihog napuštanja posla". U Švedskoj, koja je poznata po dobrom balansu između posla i života, gde većina radnika ima šest nedelja odmora godišnje i gde je manje od jedan odsto zaposlenih pod pritiskom da rade više od 50 sati nedeljno, ovaj trend ukazuje na želju za smanjenjem stresa i uživanju u životu.Prema njihovom mišljenju, Švedska i dalje nudi mnoge mogućnosti za žene koje žele da izgrade karijeru, ali i pravo da se odluče za tradicionalni životni put. (euronews)

Sve je ovo lepo samo treba imati izvor prihoda da bi žene napustile posao i posvetile se kuci i drugim stvarima
Meni sve ovo lici na propagandu i kako žene vratiti u zavisnicki položaj ..jer u takvoj situaciji žena koja ne radi zavisi od muškarca

Da li biste odlucile na "soft girl"

Sve je ovo lepo samo treba imati izvor prihoda da bi žene napustile posao i posvetile se kuci i drugim stvarima
Meni sve ovo lici na propagandu i kako žene vratiti u zavisnicki položaj ..jer u takvoj situaciji žena koja ne radi zavisi od muškarca

Pa muž je izvor prihoda u ovom scenariju, koliko ja razumem.

U Švedskoj, koja je poznata po politikama rodne ravnopravnosti, sve veći broj mladih žena usvaja trend koji se naziva "soft girl lifestyle", što podrazumeva odustajanje od karijere i fokusiranje na život kod kuće.

Mnoge žene, odlučuju da napuste posao i posvete se životu koji uključuje uživanje u slobodnom vremenu, kao što su vežbanje, kafa sa prijateljima i kuvanje, piše BBC.
Trend je izazvao podeljena mišljenja u zemlji, jer dok neki smatraju da je to korak unazad u borbi za rodnu ravnopravnost, drugi tvrde da je pravo svakog pojedinca da izabere svoj životni put.Trend "soft girl" postao je tema u medijima i političkim debatama, ali i odgovor na veći globalni fenomen. Mladi, naročito generacija Z, sve više favorizuju životni stil koji slavi slobodno vreme i balans između posla i privatnog života, umesto stresa i pritisaka vezanih za karijeru.

Ovaj fenomen može biti povezan sa globalnim trendovima poput "tihog napuštanja posla". U Švedskoj, koja je poznata po dobrom balansu između posla i života, gde većina radnika ima šest nedelja odmora godišnje i gde je manje od jedan odsto zaposlenih pod pritiskom da rade više od 50 sati nedeljno, ovaj trend ukazuje na želju za smanjenjem stresa i uživanju u životu.Prema njihovom mišljenju, Švedska i dalje nudi mnoge mogućnosti za žene koje žele da izgrade karijeru, ali i pravo da se odluče za tradicionalni životni put. (euronews)
Logican sled dogadjaja,samo napred

Pa to je onda sponzorusa kakvi soft pickematerine sad se peru novim kovanicama
Koliko sam shvatila, reč je o 'odustajanju od karijere', kako je u prvom delu teksta napisano, a posle izmenjeno u 'odustajanje od posla', pretpostavljam greškom.

Jer u tom slučaju bi ispalo baš to, da će muškarca da sponzoriše, a to nije tipično za Šveđane, taj odnos sponzor-sponzoruša. Oni su prilično etičan narod. Osim ako nije posvećena deci, to je druga priča

Sexy Hot Girl GIF by Nolay Gifs

Moja žena je domaćica, bez penzijskog osiguranja.
Nije baš soft.
Podigli smo zajedno decu, sazidali im kuće, finansirali fakultete.
Radio sam dva i tri posla čitav život i uživao radeći ih.
Pre podne privatna firma, popodne gazdinstvo uveče svirka kafana.

Sve vreme mi je bila sigurna kuća.
Deca ispraćena i dočekana iz škole.
Sve vreme mi je bila vatra naložena, stado namireno, kapija otvorena, ručak na stolu.

Sad sam ja soft više nego ona.

Uživamo u četvrtoj četvrtini.

Ово је последица равноправности. Већ сам наводио да су у Скандинавији приметили да су жене и мушкарци изабрали професије по полним линијама, и уместо да свако ради све, што су људи слободнији, све више гравитирају ка пословима који су перципирани као мушки или женски.
Женама је сервирана пропаганда да могу све што и мушкарци и да је каријера важнија од свега, што уопште не урачунава биолошки сат и остале потребе. Социјални инжењеринг западног друштва да се смањи популација, и смањи угљеник и остале будалаштине, зато се сад кука у Немачкој и траже мигранте.

Пропаганду од кога, кад је Шведска феминистичка земља? Или су жене сконтале да је нормалан живот важнији од каријере и рада на послу који ће те сутра заменити, уместо љубави деце, мужа и породице.

Интересантно да то називаш зависнички положај, а брдо жена је и дан данас у "gold digger" спонзоруша моду. Значи кад жена не ради и у браку је тлачена, а кад је у вези због пара онда је то слобода избора. Лицемерно мало? Зар не?

Mladi, naročito generacija Z, sve više favorizuju životni stil koji slavi slobodno vreme i balans između posla i privatnog života, umesto stresa i pritisaka vezanih za karijeru.

Upravo je ovo i velika greška. Evropa je došla do dobrog standarda i krenula u period dekadencije (iliti propadanja što bi reko drug Tihomir). Više niko neće da radi, nema inovacija, nema ambicija, nema rizika... samo bleja, lagani sigurni poslovi i uživanje. Pa bi svi da sede kući, radna nedelja 3 dana...

Ne bih da rušim sneška ali neće moći tako. Jednostavno neće. Evropu čeka gadno vreme i tu više neće biti mesta za maminu i tatinu decu, nego na arbajt. Ne morate da mi verujete ali to sve sa tim liberalnim soft bulšitom i "živimo u oblacima", neće funkcionisati. Uskoro dolazi 'ladan tuš ;)

Posao domacice je oduvek bio nedovoljno cenjen i nipodastavan
Kad bi recimo drzava nasla modalitet davanja plate, recimo prosecna plata bez dece a za svako dete po 10 il 15 posto vise
Al mislim da to u kapitalizmu nije moguce
Kada bi država regulisala da muskarac ima dobre prihode , verujem da bi mnoge žene ostajale kod kuce umesto da idu da rade

Back