Трећи крајник

mina68

Никад нећеш одрасти, мали весељаче
VIP
Poruka
63.764
Занимају ме ваша искуства у вези овог чуда?

Испаде да скоро свако дете сада има проблем са трећим крајником, и скоро сви препоручују операцију у некој фази.

О каквој се операцији ради и да ли пре тога може нешто друго да се уради?

"Skoro svako dete ima problem sa trecim krajnikom"!!!!!!!!!!!! Sta je tebi od jutros.
@Tema Nemam pojma o lecenju treceg krajnika, mada bih uvek preoprucio operaciju kao krajnje resenje. I pre bilo kakvog lecenja bih isao na profesionalnu dijagnostiku.

"Skoro svako dete ima problem sa trecim krajnikom"!!!!!!!!!!!! Sta je tebi od jutros.
@Tema Nemam pojma o lecenju treceg krajnika, mada bih uvek preoprucio operaciju kao krajnje resenje. I pre bilo kakvog lecenja bih isao na profesionalnu dijagnostiku.

Мени ништа, само контстатујем да је врло често обољење.

На професионалну дијагностику смо ишли, откуд бисмо иначе знали да је трећи крајник?

И не бежим од операције као крајњег решења, питам шта може да се уради и проба пре тога, јер често ни операција није трајно решење.

Moje dete je operisalo treći sa tri godine.Tri sata od operacije je puštena kući,spavala dan i noć od anestezije i posle još dva dana trčkala po kući.
Niti sam pokušavala neku alternativu,niti se u to vreme razmišljalo na taj način.Rekli su nam da može da se desi da ponovo ''izraste'',pa da se opet
operiše,ali s njom nije tako bilo.Ako je nešto stalni problem,izvor upala,otežanog disanja,onda je operacija najbolje rešenje.Previše antibiotika na duge
staze nije dobro.Jeste neprijatno,ali srećom kratko traje i dete je posle ok.

Moje dete je operisalo treći sa tri godine.Tri sata od operacije je puštena kući,spavala dan i noć od anestezije i posle još dva dana trčkala po kući.
Niti sam pokušavala neku alternativu,niti se u to vreme razmišljalo na taj način.Rekli su nam da može da se desi da ponovo ''izraste'',pa da se opet
operiše,ali s njom nije tako bilo.Ako je nešto stalni problem,izvor upala,otežanog disanja,onda je operacija najbolje rešenje.Previše antibiotika na duge
staze nije dobro.Jeste neprijatno,ali srećom kratko traje i dete je posle ok.

Антибиотике пије ретко, до данас можда 5-6 пута, али има проблем са отежаним дисањем.

Да ли је то кратка операција, каква анестезија се даје, да ли је прави оперативни захват, то ме интересује?

Антибиотике пије ретко, до данас можда 5-6 пута, али има проблем са отежаним дисањем.

Да ли је то кратка операција, каква анестезија се даје, да ли је прави оперативни захват, то ме интересује?

Meni su izvadili prokletinju kada sam imao 12 godina.
Secam se da su nas trojicu operisali istog dana. Meni su vadili samo treci dok su njima izvadili sva tri.
Znam da su me uspavali cim sam usao u salu i osvestio sam se u sobi.
Pustili su me kuci sledecag dana i 7 dana bez cvrste hrane.
Nije nista ozbiljno oko zahvata ako te to brine.

Meni su izvadili prokletinju kada sam imao 12 godina.
Secam se da su nas trojicu operisali istog dana. Meni su vadili samo treci dok su njima izvadili sva tri.
Znam da su me uspavali cim sam usao u salu i osvestio sam se u sobi.
Pustili su me kuci sledecag dana i 7 dana bez cvrste hrane.
Nije nista ozbiljno oko zahvata ako te to brine.

Брине ме операција, неки кажу да је тотална анестезија, неки да је локална, неки да је класична операција, неки да се то вади руком као кликер ?

Ово задње ми је чудно, као да цеде бубуљицу :eek:

Доктор не залази у објашњење, само је рекао да је кратак захват и кратко задржавање у болници.

Брине ме операција, неки кажу да је тотална анестезија, неки да је локална, неки да је класична операција, неки да се то вади руком као кликер ?

Ово задње ми је чудно, као да цеде бубуљицу :eek:

Доктор не залази у објашњење, само је рекао да је кратак захват и кратко задржавање у болници.

To je kao da vadis zub pod totalnom anestezijom.
Uspavaju te i kroz usnu duplju izvade prokletinju.
Nemas razloga za brigu.

Dete smo doveli rano ujutru,bez doručka,ne sme ni vodu da pije zbog anestezije.Primljene na odeljenje,plasirana joj je braunila i dat blag sedativ.Bila je malo usporena,pospana,ali svesna.Sestra je došla po nju i unela je u salu.Tamo je dobila totalnu anesteziju i provela unutra otprilike 45 minuta.Znači sa sve zahvatom i buđenjem posle.Izneli su je iz sale i ostavili u nekoj vrsti male šok sobice naredna dva sata.Pustili su nas kući i o tome sam već pisala.Moram još da ti kažem da smo to obavili u Insitutu za majku i dete na Novom Beogradu koji je bio udaljen jednu ulicu od našeg stana.Kako ide sa drugom decom i bolnicama ne znam,ali ne bi trebalo da bude nekih prevelikih razlika.Bitno je da dete ne prokrvari ponovo posle operacije.Pila je mlake čajeve i davala sam joj redak griz,kao čorbica je bio.Dve noći za redom nisam spavala,dežurala sam pored nje,za svaki slučaj,ali je sve prošlo bez komplikacija.Pričalica je pokušavala sve vreme da nešto brblja,ali joj je najveći problem bila glad,mnogo je volela da jede.
Znači,pravi zahvat,prava operacija.To je rutina,ne boj se.Nije lepa slika,ali meni je i vađenje zuba trauma,pa se preživi.

http://www.vrticiportal.com/zdravlje-dece/krajnici-kad-ih-treba-vaditi.html

Na kraju krajeva,Mina je pitala konkretno šta je zanima,kakve veze ima farmakomafija sa propalim krajnikom i komplikacijama koje idu uz to,ako se ne ukloni na vreme?
Da se vratimo u vreme šamana,goveđe plećke,položaja zvezda i pravca duvanja vetra?
Možda će pijavice,puštanje krvi i ventuze da srede gušenje i krkljanje u snu?

Poslednja izmena:

Back