Treci kapak na pola koplja-ali...

Enter-2-2

Zainteresovan član
Poruka
166
Molim za pomoc "mackare" koji se razumeju u treci kapak, ili jos bolje veterinare.
Imam macora starog negde 2-3 godine (uzet direktno sa ulice pri starosti oko 2-3 meseca); u zadnje vreme se desava da mu je treci kapak "na pola koplja", odnosno i kad gleda, donekle pokriva oko...i onda kad se desi neko uzbudjenje, npr zalaje komsijski ker ili projuri auto pored, on sklanja treci kapak i gleda normalno. Inace nema nikakvih promena u ponasanju, dosta je cutljiv (takav je od kad smo se "sreli"), osim sto se desi za drhti kada mu dajem da jede (tj lize pastetu) U KRILU. Kada mu dam da je jede sa stola, nisam uspeo da primetim nista neobicno. Ne bih znao da li to radi zato sto mu je zima, jer znamo da su se ove godine po 60 puta smenjivali jesen i leto, pa je verovatno i krzno kod zivotinja "zbunjeno"...ili je pak drhtanje povezano sa "razvlacenjem" treceg kapka, koji opet, moze da skloni kad hoce, pa se opet pitam da on to ne tera neku zaje*anciju sa mnom... :dash:

Ako mačak ima apetit, kapci su normalne bele boje i ne suze mu oči, najverovatnije nemaš nikakvih razloga za brigu, ali ipak potraži po internetu (besplatna je) knjigu Ponešto o macama, napisao je Deda Žika za kog tvrdim da o mačkama zna daleko više od prosečnih srpskih veterinara. On takođe ima i Google grupu ali svakako će te prvo uputiti da pročitaš knjigu.

Ako mačak ima apetit, kapci su normalne bele boje i ne suze mu oči, najverovatnije nemaš nikakvih razloga za brigu, ali ipak potraži po internetu (besplatna je) knjigu Ponešto o macama, napisao je Deda Žika za kog tvrdim da o mačkama zna daleko više od prosečnih srpskih veterinara. On takođe ima i Google grupu ali svakako će te prvo uputiti da pročitaš knjigu.

Ima apetit (ne kao moj drugar izbosne na slavi, nego normalan), kapci su ok koliko sam uspeo da upratim...jedino mi nije jasno to drhtanje...da li je moguce da je zbog hladnoce??

Za početak, must-have za sve iole ozbiljne mačkare je Deda Žikina knjiga Ponešto o macama, na njegovoj Google grupi ima linkova za preuzimanje, a ako u knjizi nema konkretnih odgovora, sigurna sam da bi i on lično, na svoj način, istina, bio voljan da da savet šta i kako dalje.

Zdravo,

Maca ima oko 1.5 god., pre par dana je navukla na četvrt ili pola oka (zavisno od doba dana) treći kapak. Jede normalno, igra se, spava, ... nema nikakvih promena. Veterinar kaže da nije ništa, ali mogu da je odvedem kod oftomologa. Nemam pojma da li kod ovog za ljude ili kod nekog za mačke, ako takav negde postoji ...
Mački se spustio kapak od kad sam ja malo bolesna (pad imuniteta zbog stresa), a ona svako jutro dođe da odspava pored mene par sati i tapka po meni kad se probudi, pa ne znam da li je moj stres prešao i na nju.
Nemam pojma šta da radim i kako da joj pomognem. Nazvala sam mog očnog, ali on kaže da ne leči mačke.

Back