treba ukinuti rijalti programe ...

Zato će ostati neuki. Možemo videti kroz istoriju kako se čovečanstvo razvijalo jer nije bilo mogućnost dokolice kao danas. Čak i dan danas koristimo nešto štto su Rimljani osmislili. Čak i tehnologiju šifrovanjna koju je osmislio Cezar.
tehnlo
onda ispada da smo mi kao moderna civilizacija zaostala u vremenu
jedinino to shto smo napredovali u tehnologiji ra;unara i i telephona

tehnlo
onda ispada da smo mi kao moderna civilizacija zaostala u vremenu
jedinino to shto smo napredovali u tehnologiji ra;unara i i telephona
Napredovala je tehnologija koja je sve olakšala čovečanstvu. Sada mašine , računari preuzimaju uloge čoveka i time ga isključuju sa radne pozicije. Čovek sve manje ima smisao u svom životu i pronalazi ga u nebitnim stvarima.

Napredovala je tehnologija koja je sve olakšala čovečanstvu. Sada mašine , računari preuzimaju uloge čoveka i time ga isključuju sa radne pozicije. Čovek sve manje ima smisao u svom životu i pronalazi ga u nebitnim stvarima.

svet nazaduje sa tehnologijom, shto smo vise moderniji to smo nazadniji
komunikacija je u stvari samo komunikacija u virtuali a yaboravljamo na realu

svet nazaduje sa tehnologijom, shto smo vise moderniji to smo nazadniji
komunikacija je u stvari samo komunikacija u virtuali a yaboravljamo na realu
Nekada ljudi nisu imali sadašnju tehnologiju kojom bi mogli da prenose poruke istog trenutka. Morali su slati putem pošte. Ukoliko je naravno u pitanju neka čestitka. Koristio se fiksni telefon koji naravno nije korišćen non stop. Prosto pozovemo nekoga u vidu kratkog razgovora ili prosto raspitivanja o zdravlju i tako dalje. Sada postoji toliko socijalnih mreža bez razloga. Ljudi su imali mogućnost da koriste SMS da bi dobili informaciju ili poslali istu.

Čak je eto nastao i poziv putem mobilnog (pokretnog) telefona. Ni to nije bilo dovoljno. Kada bi nekada zatrašili od osobe da nam da svoje lične podate, fotografije, broj telefona i tako dalje, smatrao bi vas ludakom. Danas sve to pružaju samostalno. Bez ikakve prinude.

Socijalne mreže koriste uglavno radi ega. Imaju nisko samopouzdanje i time traže podršku. Onlajn dopisivanja sa ljudima kojima oči nisu videli. Ono što nisu u realom svetu, mogu biti u virtuelnom. Tome i postoje igre. Da svoj ego uveličaju i budu značajni u zajednici drugih očajnika.

Završavam svoji predugi govor ovim: Devojke danas obožavaju socijalne mrežejer traže pažnju i time postaju megalomanijaci.

Nekada ljudi nisu imali sadašnju tehnologiju kojom bi mogli da prenose poruke istog trenutka. Morali su slati putem pošte. Ukoliko je naravno u pitanju neka čestitka. Koristio se fiksni telefon koji naravno nije korišćen non stop. Prosto pozovemo nekoga u vidu kratkog razgovora ili prosto raspitivanja o zdravlju i tako dalje. Sada postoji toliko socijalnih mreža bez razloga. Ljudi su imali mogućnost da koriste SMS da bi dobili informaciju ili poslali istu.

Čak je eto nastao i poziv putem mobilnog (pokretnog) telefona. Ni to nije bilo dovoljno. Kada bi nekada zatrašili od osobe da nam da svoje lične podate, fotografije, broj telefona i tako dalje, smatrao bi vas ludakom. Danas sve to pružaju samostalno. Bez ikakve prinude.

Socijalne mreže koriste uglavno radi ega. Imaju nisko samopouzdanje i time traže podršku. Onlajn dopisivanja sa ljudima kojima oči nisu videli. Ono što nisu u realom svetu, mogu biti u virtuelnom. Tome i postoje igre. Da svoj ego uveličaju i budu značajni u zajednici drugih očajnika.

Završavam svoji predugi govor ovim: Devojke danas obožavaju socijalne mrežejer traže pažnju i time postaju megalomanijaci.

svi govore kako je tehnologija komunikacije extra i kako treba još uznapredovati, uskoro se uvodi i 5G mreza
sto bi dala na mnogo vecem znachaju u brzini i dostupnosti interneta, a zaboravljaju da ce bash ta ista tehnologija da nas sahrani
jer se gubi smisao dijaloga uzivo, druzenje postaje imaginarna stvar, sve se svodi na poziv, klik i elektronsku poruku

nekada je zivot super funkcionisao i bez mobilnih i bez racunara, fiksni telefoni su bili krajnja tacka komunikacije
ako izuzmemo radio amaterizam i televiziju

na zalost, svi smo navucheni na tehnologiju i ne mozemo zamisliti dan bez nje i pitaj boga shta sve nece izmisliti
da bi komunicirali sto lakshe i bolje a sushtina i poenta se vec izgubila i gubi se i dalje
shto smo savremeniji to smo unazadjeniji na ljudskom nivou

Ne postoji jednostavniji način komunikacije osim moguće komunikacije gde čak i ne treba da kucamo poruuke već ih glasom pokrećemo. Postoji tako nešto, da. Ali to je više audio prenos poruke. Kada sam bio dete svoje vreme sam provodio stalno van kuće sa drugovima igrajući fudbal, košarku, žmurke, kauboji. To je mrtvo danas. Detetu od 5 godina daš tablet i završio si brigu. Virtuelna socializacija.

Dosadašnje mreže od 1G do 4G radile su preko radio talasa. 5G smatra se da radi prema frekvencijama kojima mogu uticati na misli čoveka.

Ne postoji jednostavniji način komunikacije osim moguće komunikacije gde čak i ne treba da kucamo poruuke već ih glasom pokrećemo. Postoji tako nešto, da. Ali to je više audio prenos poruke. Kada sam bio dete svoje vreme sam provodio stalno van kuće sa drugovima igrajući fudbal, košarku, žmurke, kauboji. To je mrtvo danas. Detetu od 5 godina daš tablet i završio si brigu. Virtuelna socializacija.

Dosadašnje mreže od 1G do 4G radile su preko radio talasa. 5G smatra se da radi prema frekvencijama kojima mogu uticati na misli čoveka.

danas je detetu glavna igracka mobilni telefon, od kad se rodi
nekad smo pravili lukove i strele, Zagor kamene sekirice, igrali se zmurke, pravili telefone od shibica kutija imalina povezane kanapom
dva kanala na Tv/u su bila dragocenost i imalo je neki smisao kada cekas film u zimskom bioskopu da gledas pa sta ti padne
i na kraju moras da ides u skolu i patish sto nisi gledao film, kao na primer Samson i Dalila sto sam uvek patio jer ga nisam odgledao do kraja

sada mogu gledati Sve a opet nishta

cenim N.Teslu ali njegova vizija je izokrenuta i zloupotrebljena

izokrenuta i zloupotrebljena je mogucnost tehnologije ya koju se on zalagao kao sredstvo komunikacije
on je imao resenje za trenuti prenos informacija putem skalarnih talasa

ali i sam je rekao da svet nije spreman za njegove izume a bog zna zasto je to dobro sto nije ostvario
sada samo kaskaju za tim, pokusavaju, isprobavaju i sve to na stetu ljudi

Ne može se čovek promeniti osim ako čovek sam ne želi promeniti sebe. Može ići na 1000 seminara, može gledati dokumentarce a opet mu neće pomoći. Sve je u pojedincu. Promena počinje od sebe. Kako je moj profesor filozofije govorio: Ne pokušavajte da promenite ljude, promenite sebe, možda će vaš primer biti inspiracija, a da ne koristite nametanje kroz reči.

danas je detetu glavna igracka mobilni telefon, od kad se rodi
nekad smo pravili lukove i strele, Zagor kamene sekirice, igrali se zmurke, pravili telefone od shibica kutija imalina povezane kanapom
dva kanala na Tv/u su bila dragocenost i imalo je neki smisao kada cekas film u zimskom bioskopu da gledas pa sta ti padne
i na kraju moras da ides u skolu i patish sto nisi gledao film, kao na primer Samson i Dalila sto sam uvek patio jer ga nisam odgledao do kraja

sada mogu gledati Sve a opet nishta

cenim N.Teslu ali njegova vizija je izokrenuta i zloupotrebljena
svako vreme nosi svoje

moja majka cesto kaze kako je opasno to sto dete provodi vreme pored ekrana

a ja je podsetim na to da se ona , kao mala , pentracila po drvecu, pricala je kako se pela na visoka drva, gde je vrlo lako mogla da padne bilo kada .

tako da sve ima i pozitivne i negativne strane , covek je dostigao neki nivo , tehnoloski , i brzo zaboravlja mane proslih vremena.

a rijalitije treba uobliciti , da budu edukativniji , da se ogranici dnevno prikazivanje svakog na sat dnevno i to posle 21

treba zabraiti emitovanje rijaliti programa

Ne treba.

Ono što treba, to je uvesti neku amoralnu sumu kao pretplatu za gledanje istih. Pa ko voli nek izvoli. Recimo, 5, 6 iljada mesečno da bi gledo ta s.ranja. Pa da vas vidim junaci.

Oni koji bi ostali tvrdoglavi (mizerna manjina) bar bi plaćali takse.

Uvek ste mi smešni, vi, za diktaturu. Postoje suptilniji i efikasniji načini.

Back