Treba nam više beba

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da li živiš sa oboje ili su to deca iz dva braka. Ja pričam o istom braku, istim ljudima. O našem doživljaju to dvoje dece i onome što smo osećali nekad i sad.
Možda je teže kada su drugi ljudi u pitanju, možda je teže kad nema ljubavi...

Ma nije to važno. Bar ne u ovoj prepisci. Važno je da sa 50 i nešto ne mogu da trčim sa svojim sinom jureći za loptom, da ne mogu fizički da izdržim sve zahteve koji se stavljaju pred mene kao oca. S moje ili s njegove strane, svejedno. Tako je u kući, tako je u parku, tako je na moru, tako je svuda...

Važno je da sada nemam onoliko živaca za sve dečje vragolije i nestašluke koje sam imao sa 30, da sam postao bojažljiviji i sitničaviji u pogledu svake potencijalne opasnosti koja može da se nadvije nad mojim MLADJIM detetom, jer je još malo i nije sazrelo da se samo izbori sa njima. Često se pitam i plašim da li ću da doživim da i od njega da dobijem unuče. Da li ću da doživim da i on stane na svoje noge ili će neki drugi ljudi da brinu o njegovom odrastanju, školovanju, zaposlenju, dok sam mu ja u životu pomogao samo u tome što sam mu menjao pelene. Kad on bude završio fakultet, ja ću imati oko 80 godina, ako doprem dotle.

Pitam se da li će on moći kod nekog da ostavi svoje dete da bi sa ženom otišao u provod ili će mu taj provod upropastiti neka moja ili ženina staračka bolest, pa će umesto u pozorište ili u kafanu ići s nama u bolnicu. Pitam se da li će njegova sestra morati da uz svoju decu dobije još jedno dete o kome će morati da vodi računa jer su joj roditelji okasnili koju deceniju.

Razmišljam i o tome kako se on oseća. Zaboli čoveka kad vidi kako plače i ljuti se na drugove kad misle da smo mu mi baba i deda.

O tome šta smo žena i ja sve preživljavali za vreme njene trudnoće i šta su nam sve lekari govorili o rizicima porodjaja posle 40-te i kakve su nam sve analize predlagali, bolje da ne pričam.

I tako dalje.

Lepo je, divno je, imati malo dete i u pedesetim. Ali, neke stvari ipak treba raditi kad im je vreme. I još jednom ponavljam - novac u tome treba da bude najmanja prepreka.

Ljudi su različiti... Mi uživamo u sadašnjosti sa svojom decom. Mnogo mi ide na živce to pravljenje scenarija sta ce jednog dana biti. Btw, ova trudnoća najvećeg rizika, uz mnogo lekova i dana u bolnici, je, verovao ili ne, meni spasila zivot. Da je nije bilo,
Mirisala bi cvece od korenja na nekom lepom groblju, a sin sa 18 godina ne bi imao majku. Kakve su ti misli, takav ti je i život...

Ljudi su različiti... Mi uživamo u sadašnjosti sa svojom decom. Mnogo mi ide na živce to pravljenje scenarija sta ce jednog dana biti. Btw, ova trudnoća najvećeg rizika, uz mnogo lekova i dana u bolnici, je, verovao ili ne, meni spasila zivot. Da je nije bilo,
Mirisala bi cvece od korenja na nekom lepom groblju, a sin sa 18 godina ne bi imao majku. Kakve su ti misli, takav ti je i život...

Pa zaboga, ne misliš, valjda, da su mi ove i ovakve misli po ceo dan u glavi?
Naravno da uživam u svakom trenutku sadašnjosti i da se radujem zajedno sa svojom ženom i decom. Ovde su samo ispisane sve one blic misli, koje s vremena na vreme prolete kroz glavu u odredjenim situacijama, sakupljene na gomilu s ciljem da se mladima ukaže na odredjene probleme i objasni i potkrepi savet da što pre prave decu.

Možemo mi da pričamo šta god hoćemo, ali ostaje činjenica da smo napravili veliku razliku medju decom i da bi, u mom slučaju, sasvim sigurno bilo bolje da je razlika 4 a ne 24 godine.

Osim toga, sama kažeš da si drugu trudnoću iznela u bolnici i sa mnogo lekova i da ti je to spasilo život. Pitam te da li je i tvoje dete, zajedno s tobom, trebalo da prolazi taj medicinski tretman i da se u tvom stomaku kljuka lekovima ili bi bilo bolje da se rodilo na vreme, dok si bila zdrava i prava? Ti si tu terapiju (za bolest koja nema veze sa trudnoćom, ako sam dobro shvatio) mogla da dobiješ i kao majka već rodjenog deteta, deset godina po njegovom rodjenju. Dodatno pitanje i šta misliš o tome da si umesto bolesti koju si imala obolela od neke druge bolesti koja donosi sterilitet i to pre odluke (ili stvorenih uslova) za radjanje drugog deteta. Misliš li da bi tada bilo kasno za tebe i misliš li da se drugima ne dogadjaju takve stvari?

@evo_ovako -
Neko rodi decu pre, neko kasnije... Neko i pre i kasnije. Iskreno, meni nije bas jasno u cemu je problem. Ne zelim ni da znam.
Ono sto hocu da vas pitam je: Da li Vi zaista mislite da ce gospodja Dragica svojim "koracima za zdravu trudnocu" doprineti porastu nataliteta u Srbiji, Marsu ili bilo gde u vasioni?

@evo_ovako -
Neko rodi decu pre, neko kasnije... Neko i pre i kasnije. Iskreno, meni nije bas jasno u cemu je problem. Ne zelim ni da znam.
Ono sto hocu da vas pitam je: Da li Vi zaista mislite da ce gospodja Dragica svojim "koracima za zdravu trudnocu" doprineti porastu nataliteta u Srbiji, Marsu ili bilo gde u vasioni?

Iskreno, boli me uvo za političare i aktivnosti njihovih žena. Hteo sam da dam SVOJ doprinos u borbi protiv bele kuge i to sam uradio. Svako ko se tome pridruži je - dobrodošao. Nadam se da bar to razumeš :)

Iskreno, boli me uvo za političare i aktivnosti njihovih žena. Hteo sam da dam SVOJ doprinos u borbi protiv bele kuge i to sam uradio. Svako ko se tome pridruži je - dobrodošao. Nadam se da bar to razumeš :)

ja ne razumem. nisi otvorio temu o sebi i svom radu, vec o aktivnosti politicara i njihovih zena i koliko ja vidim ljudi su na tu temu odgovarali.
pridruzujem se onima koji misle da g. Dragica radi pogresno.

Ne možeš ti nikog ubediti, a pogotovo ne tekstom tamo neke gospođe, dame, da radi na natalitetu. To ti je kao i sa Verom u Boga, ili dođe vreme kad želiš da se posvetiš tome ili ne dođe. Niko ne rađa decu da bi se borio protiv bele kuge, nego sebe radi.
Meni je uvodni post delovao ipak kao deo promovisanja dotične gospođe. A što bi ona to radila, možda se neko pita ? Pa to je valjda deo imidža žene političara, plus, ako niste upućeni, mnoge slične organizacije, fondacije i udruženja sličnog karaktera se finansiraju iz državnog budžeta...Pa eto prilike za još jednu platu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back