Treba mi vasha pomoc...ali zaista.

Vrlo je jednostavno: Kupiš zamrznuto povrće, (ima raznih kombinacija) 3/4 expres lonca naliješ vodom, dodaš 2 -3 kocke za supi i jedno 200-300 grama mlevenog mesa. Sve to kuvaš desetak, minuta, i kad ohladiš lonac, možeš da ga otvoriš (inače nemože dok je pod pritiskom). i nahraniš svog dragog. Nemoj da zaboraviš da malo posoliš! Meni se to mnogo sviđa i mogao bih da jedem svaki dan. Do smrta! Osim toga povrće je mnogo zdravo. Ako hoćeš još neki jednostavan a dobar i jevtin recept, pošalji mi privatni mail. Pozdrav mladoj domaćici1
PS ako nemaš expres l. kupi jedan i obraduj mamu, ili možeš jelo da spremiš i u običnoj šerpi, ali može da potraje malo duže

Prilozi

• Expres lonac.jpg
    Expres lonac.jpg
    12,4 KB · Pregleda: 61
:) ja sam toliko odusevljen Zeffirinom temom kao i odgovorima ostalih forumasica.
Znas Zeffira, lepo je cuti da za svog momka hoces da kuvas, mada nisi vesta u tome. To je za mene sasvim prirodna i normalna stvar. Kakav god inzenjer, magistar ili doktor nauka bila za par godina, kuvati nije nikakvo ponizenje za zenu, kuvas za svog momka/muza i sutra za svoju decu.

Ni moja zena nije umela bog zna sta da kuva kad smo se uzeli, ali boze moj, ne moze se sve znati, bitno je imati volje, sve se nauci.Ni danas ona ne kuva svaki dan, nema se uvek vremena a ni volje, ni danas joj jela ne uspeju bas uvek kako treba, ali....nema veze. Kako ja nemam blagog pojma o kuvanju i nimalo talenta za to, sve sto mi spremi meni je odlicno i nikad joj za deset godina braka nisam dao nijednu primedbu. Jednom sam joj samo vratio jelo ali nije mogla da ga jede ni ona, bilo je malo zagorelo i previse slano :lol:

Potpuno te podrzavam i zelim ti da tvom momku i tebi jela spremas stvarno sa voljom i ljubavlju.
Ma, divna tema majke mi :)

...:) pocrvenela sam :)

...ne vidim kome bi bilo sramota da kuva , i da se trudi da priredi nesto lepo voljenoj osobi , pa makar to bio i rucak...
...s druge strane , posto kuvati svaki dan i nije bash lako , pogotovo kad imas obaveze , onda je lepo kad muskarac ima razumevanja , pa ili pripomogne ili nas odvede negde na rucak...
...iz iskustva starijih zena(starijih od mene) , znam da to njima mnogo znaci... ;)

Zefirra:
...:) pocrvenela sam :)

...ne vidim kome bi bilo sramota da kuva , i da se trudi da priredi nesto lepo voljenoj osobi , pa makar to bio i rucak...
...s druge strane , posto kuvati svaki dan i nije bash lako , pogotovo kad imas obaveze , onda je lepo kad muskarac ima razumevanja , pa ili pripomogne ili nas odvede negde na rucak...
...iz iskustva starijih zena(starijih od mene) , znam da to njima mnogo znaci... ;)

malo sam izmenio moj odgovor gore :) cisto da vidis da se ni kod nas ne kuva svaki dan.
Da, meni kao muskarcu to spremanje jela, taj trud i volja koji se u to ulazu, to vreme za stolom, vreme u raspremanju stola, ponekad pomoc u spremanju jela i pranju sudova, to mi je dokaz da smo tim i da me moja zena voli.

Trebalo bi da postoji ovde na zenskom kutku tema o kuvanju itd...znam da ima neka sta kuvate danas....ali bi mogli uz razne recepte da prilozimo i slike, postupak, objasnjenja....ima dosta ljudi koji bi zeleli da "prosire vidike".....haha...

Neki nisu vesti u kuvanju, spremanju raznih kolaca itd...i dobro bi im dosli razni tutorials....

Dobro hajde i ja jedan recept....za kolache...:)

Ovo je recept za cas i bez paljenja rerne , znachi za leto dushu dalo:)

Sastojci:

Pettit Beurre keks
1,2 l mleka
2kesice pudinga
2kesice slaga

(i neko voce , slatko , plazma ili sl po zelji)

Prvo se keks natopi sa mlekom pa se prekrije dno pleha ili cinije. Zatim se skuva puding s mlekom.Sipa se na takav keks. U taj puding se po zelji dodaje seckano voce , grozdjice , plazma ili sl. A ne mora i nista da se doda , pogotovo ako je vanilin. Zatim se odozgore redja josh jedan red keksa natopljenog mlekom. Umuti se slag i premaze.
Ostavi se u frizider i jede se hladan. :)

Ovo ti je jos lakse jer NISTA SE NE KUVA !!!!

-Piskote (umoce se u mleko i redjaju)
-3 pavlake (samo se razmazu preko piskota)
-Setjer (pospe se preko pavlake)
-Votje (bilo koje,ako je kiselije onda i preko njega setjer)
-Slag

Ako hoces da bude bas kao torta onda ne stavljas slag nego sve ponovis preko votja.
Za tu duplu porciju ti treba 4 pakovanja piskota,6 pavlaka,kilo votja i slag.

Napravi se BUKVALNO za 15 minuta.

Dolazi ti dechko a ti bi pravo za sporet....ccccc..neprakticno..:-D ..zato pribegni malim ali slatkim lukavstvima..spremi razne salate...ukusne su a ne traze puno vremena za spremanje..moze i ribu na leso ili u foliji..ocas posla.. plodovi mora uz belo vino..mmmmm..razna rizota....peceno pile iz marketa..uz salatu veruj..super obrok..samo ga lepo serviraj sa samom sobom..Bice mu to ..najsladji obrok.. :-D

moje srce:
care - to se zove recept za leto i kuvarice koje mogu u svemu da pogrese....
nego, kad pominjes taj secer, je li mislis na kristal ili prah?

i voce - koje se najbolje pokazalo (kupina malina visnja fazon ili kajsije, ananas itd)?

hvala.
na takve kolače ja uvek ređam crveni mix (višnje, maline, ribizle); tako gotov se kupi; i nećete pogrešiti a strava izgleda preko njega prelijete ''crveni preliv za torte'', dr. oetkerov u kesicama se prodaje:wink:

Pravila sam sa malinom,medjutim,malina ima mnogo onih zrnaca koji vam se zavlace izmedju zuba tako da kolac ne moze le po da se jede.Mislim da je najbolja jagoda ali gde cete sada da nadjete jagode,maeda sam ja pravila i sa zamrznutim,ali onda piskote upiju dosta tecnosti i ceo kolac bude bas natopljen,nije lose ni tako.
Sledeci put planiram da napravim sa juznim vocem.

Setjer je najobicniji kristal,sav se istopi ne brini.

Caka je u sledecem : pavlaku samo blago premazati preko voca da se ne bi mnogo razvodnila,jer sto je vise razmazujes,ona postaje tecnija.

Piskote se umacu brzo u mlako mleko.Za jedan red piskota potrebno je 2 kutije,mada moze promera koju god `oces :)

Draga moja, nemoj u startu napraviti najveću grešku i predstaviti se kao kuvarica i čistačica, tj. mama broj dva, jer će te to onda pratiti kroz celu vezu (ili brak). Posveti tih 15 dana sebi i njemu, a ne šerpama, a kada baš ogladnite, spremite nešto zajednički, ili naizmenično, nekad ti a nekad on. Muškarci mnogo više cene supruge koje ništa ne znaju da rade, ali su dame. Uostalom, i oni bi rado učestvovali u kućnim poslovima da ih mame nisu sprečile (taman posla da radi ženske poslove!), dozvoli mu da bar sa tobom ima potpunu slobodu od tih balkanskih shvatanja i da in on bude normalno, potpuno ljudsko biće.

Back