Treba mi savet za povredjeno mace

Kailani

Početnik
Poruka
13
Molim za pomoc. Dosla sam u Nis u goste i prvog dana naisla na povredjeno mace. Veterinar kaze da je povreda stara i da je karlica pocela da zarasta a da sapica ne moze da se operise jer je mrtva i nema nikakvog smisla. Mene vise zabrinjava upaljen anus. Vet kaze da mu dam tab.protiv parazita i da je to od proliva. On ga je pogledao odokativno, nikakva snimanja, nista. On nema proliv ali ne moze samo bas da nuzdi i nema jak stisak da izbazi izmet pa moramo rucno da mu vadimo. Kada sam ga videla kako mu je anus bukvalno razglavljen i viri govance iz njega, slogirala sam se. Znaci bukvalno sam morala da mu vadim ostatak a bio je pun. Izbacuje on po malo sam ail cini mi se da je sve to po malo. I stomak mu je naduven, predpostavljam od parazita.
Molim vas za neki savet, sta da mu dam da se smanji upala ovog anusa i kako da se vrati u normalu. Da li je neko imao ovakav problem?
Kako da mu pomognem, sta da radim, od veterinara nema vajde, bukvalno covek mora sam da se snadje. Zelim da napomenem da sam dosla u goste i da nemam para za troskove. Slucajno sam naisla na njega i ko zna koliko je tu lezalo i gladovalo ali nikoga nije briga i niko nije voljan da mu pomogne. Imam samo smestaj za njega a za ostalo moram da se sama snalazim. Znam da bi najjednostavnije bilo otici kod drugog veterinara i platiti sve analize ali nemam para, jednostavno nemam.
Cmar 3 slike.jpg

Gledaj da ti ne napecaš parazite za početak. Stomak mu je naduven pre od probavnih problema nego od parazita.

Antibiotici možda?

p.s.
nemoj da se prevariš pa da ga tretiraš jodom, ubićeš ga. Alergični su na jod. Na streptomicin takođe.

Vodim racuna za te parazite, redovno perem ruke. I ja mislim da mu je stomak naduven od parazita pa cu sutra da mu kupim tabletu. Mene brine sto mislim da ima zastoj u crevu i nije mu lako da se prazni pa kako to moze da se izregulise? Predpostavljam da je to zbog eventualne povrede karlice. Da li pravilnom ishranom moze da se sve izregulise?
Koji antibiotici?
A za jod znam da nije dobar za macke i hvala vam sto ste mi skrenuli paznju na to , ipak.

Da li ima u Nisu neka orgaznizacija koja bi mogla da ti pomogne?

Siroto mace, ne zvuci taj opis dobro.

Kako jede? Koliko je otprilike star? Ako je beba, probaj Soltrix za parazite, kupuje se u humanoj apoteci i nije skup.

Kontaktirala sam organizaciju i oni su mi i poslali tog veterinara sto misli to sto sam napisala u postu.
Ima dobar apetit, star je oko 4 meseca, uzecu pratel za parazite.
Hvala vam puno na odgovoru.
Mene brine sto otezano kaki, izmet je polutvrd, odnosno mekana je stolica i bukvalno mu se zaglavilo u anusu i nije moglo da istiskuje dalje. Taj zastoj me brine i toliko upalljen cmar?

Samo odvedi kod dobrog veta, ne znam šta da radiš ako nemaš novca, ali situacija je takva da bi valjalo što pre da se leči, očisti od parazita obavezno i nek' dobije neke vitamine uz terapiju nije skupo a značiće puno za imunitet i brži oporavak
opet moj savet kao amatera sa puno iskustva ne znači ništa bez pregleda veterinara koji po nekim simptomima koje mi ne bi nikada primetili može da napravi distinkciju šta je u pitanju i da dijagnostikuje i uspešno izleči
čuvaj tog mališana :heart:

Back