Treba mi savet kako da ne obracam paznju..

• Začetnik teme Začetnik teme Raisa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
nije bezazlena ali ja odgovaram na ono što je pitano i čitam ono što je napisano ne ulazim u tudje odnose, počotovo one koje ne znam... da je pitala kako da pomognem kevi isl. druga bi priča bila...

da si procitao ono sto nije napisano (ili 'manjim fontom') uvedeo bi da raisa nije tip osobe koja ce mirno sedeti i trpeti dok se gmaz izivljava/prozivljava svoju zutu/blackout minutu - a onda ko zna sta se moze desiti...lik joj je ulazio u sobu?! pogresio? mda...

savet tipa budi mirna/poslusna/trpi tih 15 dana, iskreno, i nije bas savet... i 16-og dana ce raisa imati majku u rukama idiota...

ocigledno je da raisa voli svoju majku ali ako se glavni problem (a to nije pomenuti gmaz) ne resi, u jednom trenutku ce morati da bira izmedju svoje i bezbednosti svog brata sa jedne jedne strane i majke...znam da prestrogo zvuci ali...posle posle opisanog...

raisa, sorry ako sam preterao ali postavila si pitanje na koje ne postoji jednostavan i lak odgovor...imam sestru malo stariju od tebe (nije mi rodjena sestra)...poludeo bih kada bih saznao da prolazi kroz tako nesto...

jedini pravi nacin je da doooobro porazgovaras sa svojom majkom (koliko god puta trebalo i koliko god razgovori trajali) kako bi joj stavila do znanja ono cega si i ti svesna i svi na ovoj temi.

Nema od toga nikakve vajde... da njena majka shvata situaciju ne bi se mirila sa psihopatom (ovo je klinička, a ne karakterna odrednica).

muskarac koji udari zenu je nestabilno karakterno dno i zeni koja oprosti takvom skotu treba otvoriti oci a nazalost a ti si ocigledno jedina osoba koja bi to mogla.

Slažem se, ali su uglavnom u pitanju žene koje su izgubljen slučaj (Raisa, bez uvrede, ali žena koja se pomiri sa nasilnikom koji je bije i vadi pištolj i pri tome baca oko na njenu ćerku jeste izgubljen slučaj).

ocigledno je da raisa voli svoju majku ali ako se glavni problem (a to nije pomenuti gmaz) ne resi, u jednom trenutku ce morati da bira izmedju svoje i bezbednosti svog brata sa jedne jedne strane i majke...znam da prestrogo zvuci ali...posle posle opisanog...

To "u jednom trenutku" je upravo sada.

raisa, sorry ako sam preterao ali postavila si pitanje na koje ne postoji jednostavan i lak odgovor...imam sestru malo stariju od tebe (nije mi rodjena sestra)...poludeo bih kada bih saznao da prolazi kroz tako nesto...

:ok:

Cela prica mi se ne dopada i mislim da je losa i za vas kao decu i za majku. To sto se ti i taj tip ne podnosite, mozda pocinje od toga da doticnog zanimas na drugi nacin sto, mislim, da ti je i pokazao upadom u sobu u donjem vesu.

Ja bih rekla majci za gore pomenuti dogadjaj, a s obzirom da tip deluje nasilno, savetovala bih je da ga se kloni. Mozda u tome moze da joj pomogne i tvoj otac, prijatelji, rodjaci... kao podrska. Za tebe i brata mislim da je bolje da ne boravite tamo.

Tvoja majka ne treba da bude s njim, ali nisam sigurna koliko na to mozes uticati. Ali, mozes da sklonis sebe i brata, skrenes majci paznju, razgovaras sa ocem, eventualno i sa nekim strucnijim licem. U svakom slucaju, da bi majku sklonila iz te price, prvo to ona sama mora da zeli i shvati kao neophodan potez zbog svih vas.

Svaka cast, konacno da neko napise pravi savjet i to otvoreno, bez nekog uvijanja!

To sa ulaskom u moju sobu,on je isao u kupatilo,a odmah pored kupatila je mamina soba,pa moja,pa bratovljeva.On je valjda prosao pored tih vrata kod kupatila,i usao kod mene,i secam se da je krenuo i da mi govori neshto,ali ne znam hta,jer ga nisam slusala vec sam htela da ga oteram.on je ujutru rekao mojoj mami da je pogresio vrata i da je krenuo da prica samnom jer je mislio da sam ja ona,i dodao '' i dobro je shto nije,sacuvaj boze da sam i legao kod nje u krevet a mislio da je ti,ti da krenes tako da viches tebe bar znam da umirim,nju ne bih mogao nikako ''

sad,moguce je da je stvarno tako,da je pogresio,ko shto kaze,al ne razumem zashto je onda poceo neshto da mi govori,valjda zna da razlikuje glasove,ali ok

@ Dzzt zvala je moja mama policiju,vishe puta zapravo,zbog njega,i nisu hteli da ga uhapse jer je on sin nekog vojnog lica

Sad neko vreme { ne dugo } zivim sa mamom i sa njenim deckom.Tu cu biti josh pola meseca,mozda i manje,sa bratom,zapravo,ovo je mamim stan ali je on dosao isto usput da bude tu.Ja ne volim tog coveka iz vishe razloga..
pretio je mojoj mami pistoljem jednom ( zapravo,svadjali su se jako pa je ona pretila da ce da zove policiju,pa je on izvadio pistolj na sto i rekao da ce je upucati pre nego shto stigne do telefona,da napomenem,pistolj je bio prazan,cist dokaz da voli da j.ebe druge u glavu }
jednom je tukao moju mamu ( udarao joj je glavu o iviciu neke drvene garniture }
jako je autoritaran tip coveka,ocekuje,na neki nacin,da ga slusas..banalan primer,ja gledam TV u dnevnoj sobi,i on mi kaze ''promeni kanal'',ja pocnem fino ''ali meni se ovo bash gleda'' i onda on kaze ''mala jesi me cula shta sam ti rekao promeni kanal '' itd...
mama ne voli ideju da smo on i ja pod istim krovom jer je govorila da je to kao da drzi dva tigra u istom kavezu,..jer moj brat i mama su veoma miroljubivi,pacifiste,ja sam drugacija,vishe agresivna...i on i ja se sve cesce.. prepiremo. Nisu to svadje,ali varnice,recimo on meni kaze mala ja njemu kazem mali,onda on pocne shta shta shta si rekla mala imas malo postovanja ja mu kazem da nemam shta da poshtujem i onda on popizdi.Ja nikad na njegove rechi ne zelim da cutim,jer smatram da je cutnja precutno odobravanje da te tretira tako, i prvi znak da ti,pa,duh klone.
pre dve noci,ili tri,on je usao u moju sobu u sred noci,u boksericama. On je tvrdio ujutru da je on pogresio sobu i da je mislio da je to soba moje mame,i u redu,moze da pogresi covek,ali ne znam shto je onda stajao u mraku kod vrata i posmatrao me dok sam mu ja nekoliko puta govorila odlazi

on,ni ne izgleda kao shto treba za svoje godine,ja ne znam bahs kako mushkarci tih godina trebaju da budu ali on je nabildovan,tamnoput,malo,pretece izgleda.

s druge strane,on ima nalicje.Nekad je ovakav,a nekad je savrseno duhovit,zaj.ebant,svakog zasmejava,i verovatno je tu svoju sarmantnu masku drzao dosta dugo pre nego shto je pokazao svoju pravu prirodu....

ja trazim neki savet,kako ja njega da ignorisem,kako da izdrzim da se ne svadjam sa njim posto postaje sve gore,trudim se da ne budem kuci koliko mogu,ali ne volim da budem u njegovom prisustvu,i sama imam probleme nevezane za njega koji me opterecuju...

i molim vas da se tema ne pretvori da bacate drvlje i kamenje na moju mamu:neutral:

Što se mame tiče, to je njena stvar, a ti - zaključavaj sobu noću... Dok se ne odseliš.

Što se tiče ignorisanja, pa... Neke ljude baš izaziva da dosađuju kad ih neko ignoriše, tj. smeta im, pa gnjave još više. Ne znam kakv je ovaj. Čini mi se da u njegovom slučaju ignorisanje treba da se ogleda u konvencionalno pristojnom, ponašanju, koje imamo prema potpunim strancima koji nas ni malo ne zanimaju, ili već tako nekako. Ako ti se ne sviđa da ti kaže mala, to mu i reci, i odazovj se samo kad ti se pristojno obrati...
I, uopšte, on nije u tvojoj sferi interesovanja, taman kao da i ne postoji. Zato, ne treba da se prepireš sa njim, i nastavljaš razgovor kad jednom kažeš šta si htela, ma šta on posle komentarisao, jer mu tako samo izlaziš u susret - da ima priliku da pokazuje kako je on neki "autoritet":roll:
A autoritet se stiče, i nikome ne pripada sam po sebi, kao što to mnogi zamišljaju.

To sa ulaskom u moju sobu,on je isao u kupatilo,a odmah pored kupatila je mamina soba,pa moja,pa bratovljeva.On je valjda prosao pored tih vrata kod kupatila,i usao kod mene,i secam se da je krenuo i da mi govori neshto,ali ne znam hta,jer ga nisam slusala vec sam htela da ga oteram.on je ujutru rekao mojoj mami da je pogresio vrata i da je krenuo da prica samnom jer je mislio da sam ja ona,i dodao '' i dobro je shto nije,sacuvaj boze da sam i legao kod nje u krevet a mislio da je ti,ti da krenes tako da viches tebe bar znam da umirim,nju ne bih mogao nikako ''

sad,moguce je da je stvarno tako,da je pogresio,ko shto kaze,al ne razumem zashto je onda poceo neshto da mi govori,valjda zna da razlikuje glasove,ali ok

@ Dzzt zvala je moja mama policiju,vishe puta zapravo,zbog njega,i nisu hteli da ga uhapse jer je on sin nekog vojnog lica

Eh..., luda li si i ti!I ti si mu povjerovala u tu pricu?"Krenuo da prica s tobom, krenuo da legne u krevet s tobom, krenuo da kre.ne tebe pa da se onda lud napravi!???Zaista strasno!Bez uvrede, ali i nije mi sad puno cudno sto se on tako ponasa kad ste vi tako naivne i lakovjerne i to mu dozvoljavate.Pretpostavljam da vam je i tu pricu o sinu vojnog lica on plasirao..., to nikakve veze nema, policija sad hapsi koga god hoces, Legiju, Sarice..., a ne sina nekog vojnog lica, koja, uzgred receno, nikad bijedniji i jadniji polozaj u drustvu nisu imala, vojna lica da benda neko...majko mila..., pa sta neces danas cuti!

Ili primoraj majku da se otarasi tog bijednika ili ti idi od njih!

Ili nas ne smaraj svojom teskom situacijom...!Izvini, ali je tako!

Moj ti je savjet da budeš maksimalno ozbiljna i rezervisana prema njemu, jer je lik neuračunljiv (pištolj i te stvari...)Ne provociraj ga,samo ćeš se nervirati ti i mama.Budi što manje tu.
Prvu priliku iskoristi da razgovaraš sa majkom i ukažeš joj na to da ima divnih ljudi sa kojima može imati vezu...
Grozno je...al izdrži.

Eh..., luda li si i ti!I ti si mu povjerovala u tu pricu?"Krenuo da prica s tobom, krenuo da legne u krevet s tobom, krenuo da kre.ne tebe pa da se onda lud napravi!???Zaista strasno!Bez uvrede, ali i nije mi sad puno cudno sto se on tako ponasa kad ste vi tako naivne i lakovjerne i to mu dozvoljavate.Pretpostavljam da vam je i tu pricu o sinu vojnog lica on plasirao..., to nikakve veze nema, policija sad hapsi koga god hoces, Legiju, Sarice..., a ne sina nekog vojnog lica, koja, uzgred receno, nikad bijedniji i jadniji polozaj u drustvu nisu imala, vojna lica da benda neko...majko mila..., pa sta neces danas cuti!

Ili primoraj majku da se otarasi tog bijednika ili ti idi od njih!

Ili nas ne smaraj svojom teskom situacijom...!Izvini, ali je tako!

NE!

ne stavljaj mi uzvicnike i govori mi dal sam ja naivna ili ne,nisam,to je sarkasticno bilo,ako neces da postujes zaobidji nemoj da seres gde ne treba

raisa,mislim ako majci stavis do znanja da vise ne zelis da dolazis kod nje (mozete se nekad videti i van njenog stana)...mozda ce ona ozbiljnije porazmisliti prvenstveno o svom zivotu.
taj covek je vec bio nasilan...veruj,bice opet
na svetu ima toliko divnih muskaraca koji mozda bas traze dobru osobu kao sto ti je keva.koji ce joj nasilnik....razgovaraj sa njom...nemoj tamo ici...neka nadje neki nacin da ga polako odstrani iz svog zivota.

p.s.ne podnosim nasilnike,nema tih para da budem sa takvima...izvini,ali svako ko nema nista u gacama-nasilnik je.muskarac i frajer-to je jedna sasvim druga prica.navijam za mamu da otkaci tu boodaloo
Kod nas se to izjednačava sa frajerom....I to su žene krive a ne muškarci:cool:

Ako sam dobro procitala a vi me ispravite ako nisam:eek:
On je da bi se pomirio sa tvojom mamom pominjao BOMBE.
Pred njom je servirao PISTOLJ.
A kad se iznervirao omlatio joj glavu o IVICU ormana.
Pa ko normalan moze to da prihvati.
On ce da UBIJE,on ce izvrsiti SAMOUBISTVO:roll:
Pa tip je za Lazu.:evil:
Mojoj cerki bi pre platila hotel nego da dozvolim da bude u istoj prostoriji sa njim.
Nego cero kad vec ne vidis kako da odes odatle evo ti jednog saveta koji ti moze pomoci????
Uzmi iz biblioteke neku knjigu ili neke novine ebes tv.pa u svoju sobu.:manikir:
Ako soba nema kljuc??
Onda se posluzi starum trikom pa zaglavi supenu kasiku naopacke ispod vrata.
Nema sanse da tip udje u tu sobu.
Vidim imas 20 god.Zensko si pa budi samo malo lukavija:zper:
A tvojoj mami zelim sve naj bolje pored takvog coveka koji odlazi i dolazi kad hoce:bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back