Treba mi pomoc

coka1986

Zainteresovan član
Poruka
122
Mislim da mi treba pomoć za ovo.Nisam znala da li idem u rubriku porodice ili mode a tice se oba.Ovako ja imam svoj stil a moja mama drugi.Moja mama ne moze da hoda do centra ako mi se nesto sviđa pa da mi kupi,zbog velikih cena ona kupuje tu blizu pijace jer odecu dobija na rate.Ona kad nesto donese ja joj kazem da mi se to ne sviđa ona me pita zbog cega.Kazem joj da mi se ne sviđaju recimo cvetovi ili izgledam deblje u tome.Ako joj se ne svidi odgovor pozove oca, a otac kaze da mi to kupi bez pitanja i gotovo.Recite mi kako da se izborim sa ovim jer vise ne znam,ja se vec godinama raspravljam sa ovim.Reci te mi kako da nametnem svoj ukus a da usput se ne posvađam sa njom i da ne ispadnem nezahvalna ili razmazena osoba.:besna:

1. idi s njom kad kupuje i sama biraj
2. neka ti da novce koje misli potrošiti i ti sama za tu sumu sebi odaberi nešto.

u svakom slučaju moraš se pobuniti, izraziti jasno svoj stav i želju da sama odlučuješ o svom stilu odjevanja, naravno na što manje agresivan način jer bilo kakva agresivnost neće uroditi plodom. Imaš pravo da ti se nešto ne sviđa i ne moraš imati logično objašnjenje za to. Ne sviđa ti se i točka. :)

Mislim da mi treba pomoć za ovo.Nisam znala da li idem u rubriku porodice ili mode a tice se oba.Ovako ja imam svoj stil a moja mama drugi.Moja mama ne moze da hoda do centra ako mi se nesto sviđa pa da mi kupi,zbog velikih cena ona kupuje tu blizu pijace jer odecu dobija na rate.Ona kad nesto donese ja joj kazem da mi se to ne sviđa ona me pita zbog cega.Kazem joj da mi se ne sviđaju recimo cvetovi ili izgledam deblje u tome.Ako joj se ne svidi odgovor pozove oca, a otac kaze da mi to kupi bez pitanja i gotovo.Recite mi kako da se izborim sa ovim jer vise ne znam,ja se vec godinama raspravljam sa ovim.Reci te mi kako da nametnem svoj ukus a da usput se ne posvađam sa njom i da ne ispadnem nezahvalna ili razmazena osoba.:besna:

Pitaj žene u toj istoj prodavnici da li možeš da zameniš za nešto što ti se više sviđa.
Druga varijanta je odbijanje - nemoj da nosiš ništa što ti mama kupi, možda će konačno shvatiti da i stvarno smeta kada vidi da stvari stoje.
Treća mogućnost: pitaj u nekom sekond hendu da li hoće da otkupe tu tvoju odeću, ili da ti daju novac kada se proda, pa sa tom lovom kupi šta ti se sviđa, ili se menjaj za nešto iz sekond henda.
Četvrta: prodaj preko interneta (ja to nisam radila, ali čula sam da preko neta može sve da se proda, i novo i staro).

A ako ti se sviđaju skupe stvari za koje tvoji roditelji nemaju novac - moraćeš da sačekaš da porasteš i počneš da zarađuješ. Ili da naučiš da šiješ.

Srećno!

Poslednja izmena:
Pa ovaj...

Meni se to isto desava ali kad-tad :)

Ali znas kako ja..posto imam samo 13 godina ja se kao
lazno rastuzim na nekoliko dana : ne idem na treninge ne izlazim u grad
ne gledam TV samo lezim i cutim...a onda me mama pita sta mi je
i ja joj kazem da bih stvarno htela lepsu odecu da mi kupi i ona mi
kupi......

Ali ako si stvarno ovo godiste sto ti pise pored imena zaposli se :PPP

Kad porasteš onda sve te svadje sa mamom oko garderobe su totalno smešne. A i mame baš smaraju kad nemeću svoj stil. Mada ima i tužnih mama koje svojim ljubimicama ne mogu da priušte nešto kvalitetnije. Nadji neku sredinu. Uskladi mamin novčanik sa svojim željama , za početak.

Back