Treba mi mala pomoc :)

Pa ovako kao sto neko vec rece svaki pas ima svoju namenu!Ja nekazem da je normalno da covek izadje iz moje kuce sa 191 savom ali da li je lud slep ili nesto 3 ja neznam pse je video + ima ne kapiji cuvas se psa ulazis na sopstvenu odgovornost!Dogo Canario je pas prvenstveno stoven za cuvanje,moji psi su bili iz vrhunske odgaivancice bili su prave maze van dvorista pse gotovo da i nisu primecivali sto je skroz obrnuto od ostalih canaraca(kolko vidim dobro poynajes pse) to nisu nikakve zveri (mada se lako moze stvoriti zver) pse sam redovno setao hranio ih bolje nego vecina vas (bez uvred) nisu jeli skart meso nego isto sto i ja but i ostalo....nikada nisam imao problem do tada kad se neka budala napravi pametna pa pokusa da iskusa srecu sta cu ja tu?Po tebi ja bi za cuvara trebao da uzmem pekinezera?Nekazem da sam poznavalac pasa ali stvarno nije uredu da pises svasta a nepoznajes me!

bravo

pa vidi vako, imam sjajnu ideju:

angazujes snajperistu 24/7. na kapiju obesis: cuvaj se snajperiste, ulazis na sopstvenu odgovornost. ko udje, snajperista ga skine. minimalne su sanse da ti snajperistu otruje ojadjena udovica + jede manje od 2 prese.

opusteno mom, umem da se cuvam a imam i pse ;) a i ne nameravam da se nastavljam se trolovima ;)

nego sto se tice opasnog psa i tabela bla bla bla.... komsinica je platila 10.000 kaznu zato sto je njen pas u njenom dvoristu sa sve tablom iskosa pogledao dete koje je preskocilo da krade tresnje

opusteno mom, umem da se cuvam a imam i pse ;) a i ne nameravam da se nastavljam se trolovima ;)

nego sto se tice opasnog psa i tabela bla bla bla.... komsinica je platila 10.000 kaznu zato sto je njen pas u njenom dvoristu sa sve tablom iskosa pogledao dete koje je preskocilo da krade tresnje

Ma kazem, masa je takvih primera. Jedan nesrecni pit (drugar mog mesanca pekinezera, koliko je dobar bio) je celu skolsku godinu trpeo torturu od jednog bahatog derleta i kad ga je na kraju, kad se cak toliko odvazio da udje u dvoriste, ustipnuo zubima i odmah pustio, ujka-pandur dosao i upucao ga direkt u glavu. :( Van duznosti, sluzbenim oruzjem. Sto me podsetilo (koju godinu kasnije su im preko noci otrovali dva SAO u dvoristu) moj skolski sa mesarskog smera je svom komsiji kom su otrovali NO za novu kuju SAO pravio kobaju sa diodom. Vise nikad nista van cinije nije pogledala.

Uporedjujuci standarde, izmedju DC i PC ne vidim apsolutno nikakvu razliku. Ali dobro sad... Prelazi okvire budzeta i tu je kraj diskusije. Moj licni izbor bi bio jedan konkretni muzjak, mesanac mozda malinoaXapbt od godinu-dve, ali ako se on udomi dok mi steknemo uzlove za psece pojacanje, uzimamo stene malinoe jer imamo leske a malinoa "radi" i komsije i veverice. (Inace, malinoa nije bez razloga zvanicni policijski pas EU-toliko o necijim tvrdnjama da ovcari cuvaju samo ovce.)

- - - - - - - - - -

:amen: Samo dobre kucice i miran si i zimi. I par napomena, sa veterinarskog aspekta: zimi im ne daj toplu vodu i nikad im ne daj velike obroke.

ne znam to stvarno ja sam se samo njim abavi 3.5 godine ako kazes odgaivacu da je pc i dc isto ja garantujem da ce ti se svaki nasmejati

- - - - - - - - - -

pravih presa gotovo da i nema video sam u spaniji par komada kad sam bio na odmoru (ironbull je najaca odg presa pogledaj malo ako vladas lepo engleskim imas na njihovom sajtu jasne razlike)

Back