Treba li sloboda govora u medijima ipak biti ogranicena javnim interesom ?

Gruban

Buduća legenda
Banovan
Poruka
49.837
Povod za otvaranje ove teme nasao sam u u emisiji jednog internet tv kanala
Ovo je misljenja sam jedan tipican primer zloupotrebe slobode govora sa veoma stetnim posledicama
po interese drustva.Jedinkama i medijima koji svesno ili nesvesno sabotiraju napore drustva u borbi protiv zla kakva je epidemija drzava bi trebalo da onemoguci delovanje.U nekim drugim zemljama ovakvi ludaci mozda i nisu problem jer im veruje beznacajan broj gradjana ali u Srbiji koja je neverovatno sklona teorijama zavera ovako nesto ne sme da se tolerise.

Sloboda govora,slobododa iznosenja svojih misljenja,po raznim pitanjima,jedno je osnovnih ljudskih sloboda. Kod nas,sloboda govora
i pisanja,nije zvanicno zabranjena.Ali,ako se neko usudi,da iznese svoje licno misljenje,a koje se razlikuje od zvanicnog stava,biva stavljen na stub "srama".Bude proglasen za narodnog neprijatelja,stranog placenika itd. To nije dobro.To nije demokratija,i to ce nas ulazak u EU zaustaviti,na veoma dugo vreme.!

Eeeeeeee.Ako mi nesto zal.To je sto vise nismo nebeski narod.Al ono nase,za malo bijase....Sta da uradimo,pa da nam ponovo narastu krila,da ponovo
budemo andjeli nebeski. Znam ko je za sve to kriv.Onaj Dacic.On nam je ukinuo nebo kao nase utociste,od zemaljske ukvarenosti......
sto reko onaj biber u ,,rane,, da potraju ove sankcije bog da nas vidi

Ovo je misljenja sam jedan tipican primer zloupotrebe slobode govora sa veoma stetnim posledicama
po interese drustva.Jedinkama i medijima koji svesno ili nesvesno sabotiraju napore drustva u borbi protiv zla kakva je epidemija drzava bi trebalo da onemoguci delovanje.U nekim drugim zemljama ovakvi ludaci mozda i nisu problem jer im veruje beznacajan broj gradjana ali u Srbiji koja je neverovatno sklona teorijama zavera ovako nesto ne sme da se tolerise.
Sloboda govora je zahebana formulacija, obzirom da omogućava svakom umnom bolesniku da priča šta hoće. Sloboda govora podrazumeva da će ljudi razumeti razliku - i upravo je tu omanula. Jer, običan čovek često ne razaznaje.

Sloboda govora, uopšteno, podrazumeva da su ljudi mnogo pametniji nego što jesu.

Sloboda govora je zahebana formulacija, obzirom da omogućava svakom umnom bolesniku da priča šta hoće. Sloboda govora podrazumeva da će ljudi razumeti razliku - i upravo je tu omanula. Jer, običan čovek često ne razaznaje.

Sloboda govora, uopšteno, podrazumeva da su ljudi mnogo pametniji nego što jesu.
Doslovno, podrazumeva da ne možeš na sud zbog govora.

Ali to nije unešeno u Ustav Srbije, pa zato hapse slučajne prolaznike na 120 dana teške robije.

Када слободу говора схватају као право да се лаже, јер је то "политички интерес"- треба укунути слободу говора, јер је то у јавном интересу.
Нема ту половичних решења.
A ko to utvrđuje da li je neka tvrdnja istina ili laž... država? Vučić?
Ko određuje šta je javni interes.... država, Vučić?
Javni interes, javno preduzeće, javna kuća, javni wc....
Smejurija!

Evo na primer elementarna komunistička laž kaže kako nas Zapad exploatiše, kako smo mi njihova kolonija... Bestijalna laž za koju da bi se provalila ne treba mnogo mozga. Npr ako si ikad bio u nekom zapadnom gradu oko 11h npr. u Ženevi videćeš opusteo grad, gotovo sablasno, nigde nikog na ulici....
Gde su ljudi? ljudi rade!.... Ako odeš u Beograd u 11h ćeš videti prepune ulice i kafiće radno sposobnih ljudi.... niko ništa ne radi... Kako može iko da nas exploatiše kad niko ništa ne radi i niko ništa ne stvara? Nema se šta exploatisati.... Jedino je moguće obrnuto, da mi njih exploatišemo!.....
Ovo je samo jedan od načina raskrinkavanja ove laži, ona se može još na mnogo načina raskrinkati....

Pa to su ti isti!
Не рисе, да су исти? :hahaha1:
Па, кад су исти- што пљују, као и ти - те комунисте, на које ти бесниш?
Како то објашњаваш себи?
(само се пази од напада шизофреније, јер си ту у врло опасној зони).

Не рисе, да су исти? :hahaha1:
Па, кад су исти- што пљују, као и ти - те комунисте, на које ти бесниш?
Како то објашњаваш себи?
(само се пази од напада шизофреније, јер си ту у врло опасној зони).
Pa da prevare naivne!

Богме- успели су!:rotf:
Још онда...
I to je kosmička pravda! Narodi koji nasednu prevarantima navučani na to gramzivošću, padju u ruke lažova i demagoga i bivaju polako uništavani ekonomski i moralno.... Pametni narodi dožive prosperitet...
Kako može verovati onima koji govore; "rad je tvorac vrednosti", a istovremeno se "zalažu" za besplatni školstvo, besplatno zdravstvo, besplatno svašta i koješta? Može veovati samo budala i glupak...
Kako može napredovati narod, tamo gde pojedincu nije dozvoljeno da sam donosi odluku o tome da li je neka tvrdnja istinita ili lažna, već to radi država ili neko drugi, npr "struka", ili "sveznajući vođa", ili se na primer sugeriše koji su sajtovi validni a koji nisu validni kao što to radi Krstarica... Pripadnici tog naroda se treniraju da ne misle svojom glavom, oni polako gube moć rasuđivanja i praktično postaju ovce...
Kako može napredovati narod tamo gde se pojedincu ne dozvoljava da sam donosi moralne odluke, već se momentalno napada kao glupak ili izdajnik?
Tu se uništava svaka različitost i oped se od naroda stvara čopor ovaca....
U oba slučaja se uništava i odgovrnost pojedinaca za svoje postuke, jer ako radiš onako kako ti se kaže nisi ti odgovoran za posledice svojih radnji...
Zato je Srbija propala a ne zato što je nečija kolonija ili što je upropaštena zahvaljujući nečijoj zaveri (Kao što reče ona budala od monaha da su Rusiju uništili Jevreji) Nemoral, glupost i laž caruju Srbijom, a Srbi su sami krivi jer su naseli komunističkoj laži... Pojavljuju se novi pastiri.... Da li su i oni lažovi i prevaranti? Ali kako izabrati novog kad ne znaš da razmišljaš?

sta ces, kada ovi ljudi nemaju mesta na televizor, pa moraju na balkan info da bi se culi..

Zloupotreba iziskuje slobodu govora kao svoj lek. Javni interes jeste sloboda.

Evo na primer elementarna komunistička laž kaže kako nas Zapad exploatiše, kako smo mi njihova kolonija... Bestijalna laž za koju da bi se provalila ne treba mnogo mozga. Npr ako si ikad bio u nekom zapadnom gradu oko 11h npr. u Ženevi videćeš opusteo grad, gotovo sablasno, nigde nikog na ulici....
Gde su ljudi? ljudi rade!.... Ako odeš u Beograd u 11h ćeš videti prepune ulice i kafiće radno sposobnih ljudi.... niko ništa ne radi... Kako može iko da nas exploatiše kad niko ništa ne radi i niko ništa ne stvara? Nema se šta exploatisati.... Jedino je moguće obrnuto, da mi njih exploatišemo!.....
Ovo je samo jedan od načina raskrinkavanja ove laži, ona se može još na mnogo načina raskrinkati....

Zapad nas voli pa je iz ljubavi prema nama ulozio desetine miliona doalra da se srusi Milosevica i komnizam u Srbiji
Iz ljubavi prema Srbima su bombardovali Srbiju 1999 i Republiku Srpsku 1995 radi srpskog dobra i da Srbima donesu bolji zivot
Instalirali su na vlast razne dosove,Dodike,Tadice i ostale sataniste jer nas vole i zele da Srbi imaju buducnost
MMF daje kredite jer nas mnogo vole i zele da nam pomognu
Proveli su lopovsku pivatizaciju kojim je unistena privreda radi dobrobiti Srba

Haha ima jos ludaka koji vjeruju u bajke

Zapad nas voli pa je iz ljubavi prema nama ulozio desetine miliona doalra da se srusi Milosevica i komnizam u Srbiji
Iz ljubavi prema Srbima su bombardovali Srbiju 1999 i Republiku Srpsku 1995 radi srpskog dobra i da Srbima donesu bolji zivot
Instalirali su na vlast razne dosove,Dodike,Tadice i ostale sataniste jer nas vole i zele da Srbi imaju buducnost
MMF daje kredite jer nas mnogo vole i zele da nam pomognu
Proveli su lopovsku pivatizaciju kojim je unistena privreda radi dobrobiti Srba

Haha ima jos ludaka koji vjeruju u bajke
Ja pišem o jednoj stvari a ti potpuno neurotično odgovaraš pišući o nečem drugom....
Prvo uopšte ne postoji neki Zapad kao neki jedinstveni subjekt koji ima svoj stav, neku volju koju sprovodi prema Srbiji. Još jedna komunistička laž!... Već u startu se vidi da ti je mozak ideološki ispran... Ko nas tuče po ušima da uzimamo kredite od MMFa (zaboravio si na arapske i kineske kredite), oni nisu obavezni koliko ja znam.... Lopovsku privatizaciju su proveli komunisti, ali ni to nije tačno, oni su proveli fiktivnu privatizaciju kako bi mogli dobijati kredite od MMFa, EU i uvući se u neku međunarodnu organizaciju, To je takozvani Libermanizam smišljen još u vreme pre Gorbačova od strane Evsei-a Libermana u SSSRu.. Isto je urađeno i u Kini, pošto su privrede tih država bile uništene komunističkim budalaštinama... Ali da bi sačuvali vlast komunisti su smislil novu prevaru.... itd.... itd....
.

Back