Treba li se tetovirati i zašto?

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.560
Tradicionalna tetovaža na licu pripadnice eskimskog naroda Inuita (1903)

LhTqAmj.png

Tetoviranje je trajno unošenje mastila različitih boja u kožu uz pomoć posebno izrađenih igli.
Tetoviraju se uglavnom ljudi i to iz estetskih, ritualnih, običajnih i društvenih razloga.
Životinje se tetoviraju u svrhu označavanja vrste za uzgoj, vlasništvo, selekciju i zdravstvene svrhe.

LaeQsp0.jpg

Ako je vaš odgovor da..recite zašto. Ako ste protiv, recite razlog.
Što se mene tiče mogu da tattoo vidim kod nekog drugog,
ali sama nikad ne bih obeležila sebe,nikakvim znakom,čak ni
privremenom tetovažom.

Ljudi se tetoviraju iz različitih razloga, najčešće ličnih, ali i zbog društvenih normi: pojedine
bande imaju svoje tetovaže (američke bande, japanska mafija - Jakuze), pojedine religije,
narodi (Maori, Berberi), kao i zatvorenici.
800px-Lucky_Diamond_Rich_face.jpg

Laki Dajmond Rič, od 2006. u Ginisovoj knjizi rekorda kao najtetoviraniji čovek na svetu

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Tetoviranje

Ne jer se menjamo a to se ne skida lako
Menjamo se..starimo, koža omlitavi.

Ne smeta, ako ne definise licnost, znaci neke tetovaze imaju smisla i ukrasavaju telo, ali tetovaza radi trenda je cista budalastina.

Ljudi su se oduvek ukrasavali i individualan je nacin ukrasavanja...od tetovaza do djindjuva, garderobe i dodataka koji svi sluze kao izraz licnosti....
Jesi li ti tetoviran?

Ma kakav kozmetičar..tattoo je umetnost kažu

Mislim da je garderoba sasvim dobar i dovoljan nacin da se iskaze trenutno stanje licnosti, a narocito od kada je tehnologija i kozmetika odskocila.....tatoo mi je previse napadan, ali ne vidim problem da se ljudi i tako iskazuju....

Recimo svidja mi se ptica ili zmaj na ledjima, neke male tetovaze na ramenima, stomaku, butinama ili grudima....ili na potkolenicama....ima bas lepih tetovaza, pa ko voli moze da bira....

Sasvim tačno.. sve je stvar trenda,ali tetovaže je teško skloniti kad ih "iznosimo":aha:
Ja svoje tetovaže gledam na svoj način i svako ima pravo da na njih reaguje kako želi.Kod mene nije bila stvar trenda.Ja na svaku svoju tetovažu gledam kao na neku meni dragu fotografiju koju sam ovekovečio u ovom slučaju na svojoj koži a razlozi su samo meni poznati.Svaka tetovaža mi nešto znači,nešto bitno u mome životu,nešto što volim,nešto što mi je drago i dovoljan je pokret oka da bih to video.Nije mi potrebno traženje po datoteci jer je fotka tu i podseća me na to ili na taj trenutak.Koliko ljudi toliko i razloga,u svakom slučaju trend ne bi trebao biti povod za tetovažu(barem ja tako mislim).Ima i ljudi čija filozofija tetoviranja glasi(koliko se sećam) Moje telo je knjiga a svaka tetovaža je jedna priča itd.itd.Uhhh baš sam se raspisao što i ne radim tako često.Moje izvinjenje za možda preopširan komentar.Pozdrav!

Ja svoje tetovaže gledam na svoj način i svako ima pravo da na njih reaguje kako želi.Kod mene nije bila stvar trenda.Ja na svaku svoju tetovažu gledam kao na neku meni dragu fotografiju koju sam ovekovečio u ovom slučaju na svojoj koži a razlozi su samo meni poznati.Svaka tetovaža mi nešto znači,nešto bitno u mome životu,nešto što volim,nešto što mi je drago i dovoljan je pokret oka da bih to video.Nije mi potrebno traženje po datoteci jer je fotka tu i podseća me na to ili na taj trenutak.Koliko ljudi toliko i razloga,u svakom slučaju trend ne bi trebao biti povod za tetovažu(barem ja tako mislim).Ima i ljudi čija filozofija tetoviranja glasi(koliko se sećam) Moje telo je knjiga a svaka tetovaža je jedna priča itd.itd.Uhhh baš sam se raspisao što i ne radim tako često.Moje izvinjenje za možda preopširan komentar.Pozdrav!
Eto vidiš,uverio si me, a i obrazložio si lepo. Znači tetovaža za tebe ima značenje,što je u redu.
Ne razumem tetovaže zbog dokazivanja svoje izdržljivosti..ili nekog junačenja.

Eto vidiš,uverio si me, a i obrazložio si lepo. Znači tetovaža za tebe ima značenje,što je u redu.
Ne razumem tetovaže zbog dokazivanja svoje izdržljivosti..ili nekog junačenja.
Hvala🙏
Nego ne vidim vezu izmedju tetovaža,izdržljivosti i junačenja.Svako se može tetovirati ,što ne znači da je izdržljivi junak jer da je tako bilo bi previše junaka na ovome svetu😉🤭

Tetovaža treba da ima značenje , naravno .
Što se tiče teme , nemam ništa protiv tetovaža
Ali normalno da mi se ne sviđa sve..
Imala sam tetovaže.
Značile su i previše da bi ih zadržala..
Više ih nemam,,Samo blage fleke na mestima gde su bile.

Hvala?
Nego ne vidim vezu izmedju tetovaža,izdržljivosti i junačenja.Svako se može tetovirati ,što ne znači da je izdržljivi junak jer da je tako bilo bi previše junaka na ovome svetu??
Junak do junaka...

Back