Trcanje...

Filip Stamenkovic

Zainteresovan član
Poruka
357
Trcim ujutro rekreativno i na levoj nozi mi se pojavio zulj i u pocetku je malo peckalo ali sam izignorisao i kada sam se vratio sa trcanja moja cela leva peta je bila krvava a nije me nesto bolelo, desn nista opusteno. Zanima me da li ima neki povez ili tako nesto vidjao sam na tv da ljudi vezuju nesto oko pete tako da patike nemaju kontakt za kozom ili sta da radim...

Trcim ujutro rekreativno i na levoj nozi mi se pojavio zulj i u pocetku je malo peckalo ali sam izignorisao i kada sam se vratio sa trcanja moja cela leva peta je bila krvava a nije me nesto bolelo, desn nista opusteno. Zanima me da li ima neki povez ili tako nesto vidjao sam na tv da ljudi vezuju nesto oko pete tako da patike nemaju kontakt za kozom ili sta da radim...

To je nesto do obuce. Ne znam, pokusaj drugacije da ih podesis, ili menjaj obucu za trcanje.

Nisi rekao koji deo stopala. Prsti, iznad pete... Moguce da na patiki ima nesto gde se koza nazulja. Ili probaj da stegnes pertle malo bolje. Patika mora da obuhvati stopalo kao carapa, ne sme da pliva.

ima domaći sajt koji se zove isto kao i ova tvoja tema, sa dodatim .rs na kraju, i tamo imaš sve što treba da znaš o trčanju.

u tvom konkretnom problemu bih obratio pažnju na to koji tip koraka imaš, to se zove "pronacija"... a i tip obuće da bude u skladu sa pronacijom, i da bude za trčanje, i da ne trčiš "na petu" , nego na prednji deo stopala da ti bude kontakt sa tlom....

kao što rekoh - poseti onaj sajt.

Obuj carape, deblje, pamucne, i na resenju si problema. Ako ne pomogne u potpunosti, kupi vazelin, i namazi taj deo stopala pre trcanja. Inace, ima jos dosta proizvodjaca patika koji proizvode odlicne patike, ali su manje poznati kod nas. Recimo, Salomon, Mizuno, Skachers, cije patike imam, neverovatno lagane (180 grama), itd.

Poslednja izmena:

Back