Tražiš platu, a dobiješ GAJBU po leđima

Није толики проблем у законима о раду, колики је проблем њихово спровођење.
И да, шта каже цењени премијер на то што су ова два младића радили непријављени, што значи да је државна каса остала без пореза и доприноса?

A sta ce biti tek sa ovom drzavom kad na zahtev EU bude uvedeno da ces sam moci da sebi uplacujes staz pa neki to verovatno nece ni hteti da urade nego ce da zive punim plucima a tad ce drzava da ostane i bez tog priliva novca.
Vide ljudi da penzije idu dole iako su ovi ljudi posteno radili 40 godina da bi je stekli i uzivali u njoj. 99% njih ne potrosi ono koliko im je skidano sa plate dok su radili a sad im jos i skidaju.Zato verujem da vecina nece ni uplacivati jer bolje je sad dok su mladi imati vecu platu a kad dodje starost snaci ce se.

A sta ce biti tek sa ovom drzavom kad na zahtev EU bude uvedeno da ces sam moci da sebi uplacujes staz pa neki to verovatno nece ni hteti da urade nego ce da zive punim plucima a tad ce drzava da ostane i bez tog priliva novca.
Vide ljudi da penzije idu dole iako su ovi ljudi posteno radili 40 godina da bi je stekli i uzivali u njoj. 99% njih ne potrosi ono koliko im je skidano sa plate dok su radili a sad im jos i skidaju.Zato verujem da vecina nece ni uplacivati jer bolje je sad dok su mladi imati vecu platu a kad dodje starost snaci ce se.

Kad dodje starost ubiješ nekog pa te onda država hrani...

Danas odem da kupim jasu i trazim racun da bih mogao da dobijem reklamaciju ako bude nekih problema i gazdarica me istera napolje i vrati mi pare.

šteta što ta gazdarica nije moderatorka na ovom forumu pa i odavde da te izbaci...

ako danas kupuješ jaknu da bi možda sutra video problem na istoj
ti ili si ćorav ili misliš da se ovde zakopčavamo pozadi....

rečenica ti lepa samo logički glupa

zato i zapošljavaju "mlade i atraktivne"
neiskusnu omladinu željnu da radi...
i onda ih lome na fore...
ubijaju u njima svaku želju za trudom jer se isti neće vrednovati
jedna, druga, treća firma - svuda seljaci "seru standard"
pobegli sa sela i od posla da trange frange po Beogradu i oni ti se razumeju u rad...

i tako kad naučiš sve fazone, napuniš 30 godina kad si najjači i u radnom i u seksualnom smislu
a oni ti kažu - mator si
čak i antropologiju i visoku psihologiju izučavali pa znaju da je 30 previše...

zapravo znaju da tada mogu dobiti po labrnji vrlo lako
mušarac od 30 je spreman da robija za dobro delo - da umlati do smrti smrdljivo lažovsko gowno....

a kako da bude plate kad seljo otvorio firmu pa od prvog prihoda uzeo kredit za sve i svašta
pa mora da plaća banci a ne radnike...

Права радника се морају поштовати, треба им дати могућност да бирају између уједања и гајбе по леђима
Барем толико заслужују

zajebano je to što poslodavac ne mora da prijavi radnika ako je na probnom radu. čak može i da radnika da nagovori da potpiše ugovor o volonterskom radu i da mu daje neku crkavicu po usmenom dogovoru. ako mu ne da-potpisao si volonterski ugovor. inspekcija je nemoćna.

Pa ti to odavno možeš i ovde-ako si lud i veruješ da će to jednoga dana stvarno ići tebi. :lol:
Ja sam meni 2008 uplatila 5 meseci staža.
Prič'o Dinkić pred izbore kako će svi nezaposleni koji imaju više od godinu dana staža dobiti neku nadoknadu (ne sećam se o kojoj cifri je bila reč)
Imala sam upisano 8 meseci i reko, aj da ne preterujem. Godina i mesec dana sasvim dovoljno. Kad ono ĐOKA! :lol:
Eto, sad imam 13 meseci a radim cca 20 godina

Poslednja izmena:

Back