Tražim

Ljubav to je,u toj reči je sadržano sve što se u tvojoj pesmi pominje i ište i još i više,ona je put, cilj i utočište,žudnja duše onoga ko je ima, ko je još nije prodao djavolima.:D

Poslednja izmena:
zxy;bt279598:
Ljubav to je,u toj reči je sadržano sve što se u tvojoj pesmi pominje i ište i još i više,ona je put, cilj i utočište,žudnja duše onoga ko je ima, ko je još nije prodao djavolima.:D
Eto, svi se za tu ljubav otimaju, pa i đavoli bi da je imaju ;)
Samo što oni nemaju pojma šta s njom i kako se ona pruža i prima, zato je mnogo nevolje u ime ljubavi ucinjeno :(

...kažu bez života nema ni jedne reči....a za život ZAČEĆE je sve i svja...bez njega nema ni ljubavi...začeće i život . posle dođe vreme rađanja...ono što nije rođeno ne može ništa !

123loncar;bt279608:
...kažu bez života nema ni jedne reči....a za život ZAČEĆE je sve i svja...bez njega nema ni ljubavi...začeće i život . posle dođe vreme rađanja...ono što nije rođeno ne može ništa !
... rođeno živi i ima potrebu da cuje ili izgovori Rec, onu koja daje snagu, onu snagu koja cesto nismo svesni da je posedujemo... To je ona rec koja nam u trenucima posrnuca ili slabosti daje hrabrost da istrajemo u verovanju da to iskušenje koje je pred nama možemo prevazici.

Covek na jvise mora kada naj manje moze ... zato i mora da bi vise mogao :bye: ! Ja sam smislila recenicu koju uvek izgovaram kada mi je tesko , za nju niko na svetu nezna to je moja tajna koja uvek pomaze :) !

Draga Tamišarka, Vašim stihovima ste postavili enigmu, kojoj se vraćam već dva dana.....pitam se da li svaki čovek ima svoju reč, koja može da savlada snagom svog značenja...ili je to univerzalna reč koju nismo otkrili....pitam se da li bih i ja imala želju, istrajnost i smelost da je izgovorim, vrisnem, šapnem...ovo je najveća enigma koju sam srela u životu...Hvala Vam na izazovu vrednom najdubljem posvećivanju sebi. Poštovanje :zag:

Soradze;bt279684:
Draga Tamišarka, Vašim stihovima ste postavili enigmu, kojoj se vraćam već dva dana.....pitam se da li svaki čovek ima svoju reč, koja može da savlada snagom svog značenja...ili je to univerzalna reč koju nismo otkrili....pitam se da li bih i ja imala želju, istrajnost i smelost da je izgovorim, vrisnem, šapnem...ovo je najveća enigma koju sam srela u životu...Hvala Vam na izazovu vrednom najdubljem posvećivanju sebi. Poštovanje :zag:
Verovatno svako od nas ima tu neku rec koja mu daje snagu, ili je u potrazi za njom. Možda je univerzalna ali dostupna samo retkim osobama, a možda je ona u svakom od nas samo ceka svoje pravo vreme da poput magme pronađe svoj put ka površini... Nemam odgovor na pitanje, zato je nastala pesma kao jedan od nacina da doprem do te reci koju tražim od sebe da bih mogla da je pružim onima kojima je potrebna, isto tako da je mogu prihvatiti ako bi meni bila upucena. Cesto su tajne veoma rešive ako želimo da vidimo rešenje, ali cesto naša želja kao bljesak zamuti naš vid...

Ono pravo često je neizrecivo jer je i nepojmljivo a reči izražavaju pojmove.Zato se pre može izraziti notama nego slovima,muzikom a ne rečima.Svaka umetnost svoje načine ima ali i ograničenja,muzika neposredno ,bez pojmova,najbolje odražava suštinu života,volju i njena stremljenja:think:

Muzika, zvuk koji prija sluhu, dovodi do stanja blaženstva, opušta i opija. Kao i rec može imati veliku pokretacku moc, isto tako može biti i suprotno od prijatnog a cesto se i njena dobronamernost dovodi u pitanje. Sve na ovom svetu ima dvojnost i mogucnost za zloupotrebu. :think: rec koja bi imala pozitivno znacenje koje ne bi moglo da se zloupotrebi još uvek nije izgovorena, a to je zato što rec izgovara ljudsko bice a ono u sebi ima dvojnost koliko god mi to negirali. Eh, da mi je...

Back