trazim objasnjenje od psihologa

Malo pre sam otisao u prodavnicu (u koju cesto inace idem) da kupim hleb. Hleb u toj prodavnici kosta 31 dinar (nije pobedin), ja sam poneo novcanicu od 100 dinara, inace ponesem i dinar-dva sitno da bi mi prodavacica vratila kusur okruglo ali ovoga puta sam zaboravio... Uzeo sam hleb i pruzio sam novcanicu od 100 dinara, prodavacica je uzela novcanicu, otvorila kasu, zastala na trenutak, izvadila iz kase jednu novcanicu od 50 i jednu od 20 dinara i bacila ih je ispred mene na sto. Kako sam ukapirao sta je uradila osetio sam neku tezinu u sebi, osetio sam se nekako ponizeno, iznervirano u neverici. Mene zanima zasto je ta zena tako postupila (nije valjda dinar u pitanju)? i zasto sam ja osetio tu tezinu u sebi? Zasto se covek oseti ponizeno kada naprimer nesto bacis ispred njega umesto lepo da mu das?

то што си описао си само умислио.
ако наставиш да се самооптужујуеш самоубеђивањем...
...онда код психијатра.

Trebao si da je pljunes u facu, posto ti daje do znanja da je briga za tvoje probleme a zeli da gutas njene. Znaci jedno dobro PU po sred cela, i istrcis iz prodavnica jer ipak ne zelis da te juri vlasnik ili policija. Ali eto posto je njoj dozvoljeno da te ponizi na takav primitivan nacin, treba da joj vratis istom merom. Ne dozvoli da se negativna energija zadrzava u tebi i da bilo ko ispaljuje svoje licne probleme na tebe. Neka ode ona lepo pa jedno 12 sati svaki dan kopa ulice, pa kada se bude vratila svojoj prodavnicici mozda ce malo drugacije da shvati pojam pravde. Znaci jedno dobro Plju. da se zalepi na lice. I koliko vidim tebe ovde svi krive i teraju da pokusavas da shvatis njen slucaj iako si ti taj koji je pokupio tu negativnu energiju i zrtva situacije. A plus si pokusao da izadjes u susret i da zaokruzis cifru i pomognes obema stranama.

Malo pre sam otisao u prodavnicu (u koju cesto inace idem) da kupim hleb. Hleb u toj prodavnici kosta 31 dinar (nije pobedin), ja sam poneo novcanicu od 100 dinara, inace ponesem i dinar-dva sitno da bi mi prodavacica vratila kusur okruglo ali ovoga puta sam zaboravio... Uzeo sam hleb i pruzio sam novcanicu od 100 dinara, prodavacica je uzela novcanicu, otvorila kasu, zastala na trenutak, izvadila iz kase jednu novcanicu od 50 i jednu od 20 dinara i bacila ih je ispred mene na sto. Kako sam ukapirao sta je uradila osetio sam neku tezinu u sebi, osetio sam se nekako ponizeno, iznervirano u neverici. Mene zanima zasto je ta zena tako postupila (nije valjda dinar u pitanju)? i zasto sam ja osetio tu tezinu u sebi? Zasto se covek oseti ponizeno kada naprimer nesto bacis ispred njega umesto lepo da mu das?

ko nije kresno trgovkinju taj ne zna sta je zivot eto sta ti je problem.

Back