Dok ne predje prag, dejstva, rulja je to....Ali tacno , sve iz te grupe mi tumacimo kao opste ponasanje ljudi a ne ponasanje ljudi prema nama...
Mali broj ljudi to pazljivo tumaci kao misljenje prema nama...
Sto je veci oportunizam na nekom terenu, to je vece ponasanje ljudi tipa mene interesuje kakav je prema meni a ne kakav je inace..
Tada to javno tajno misljenje postaje naglaseno tumaceno kao opste ponasanje ljudi, a ne prihvatanje kao rezultat neke interakcije te osobe ka ljudima..
Postavlja se novi sistem i standard..
Npr , ako ja tumacim ljude kakvi su bez povoda, moja procena ce biti mnogo razlicita u odnosu na one koji tumace ljude kao osobe koje sve rade sa povodom...tj razlicito se ponasaju prema razlicitim ljudima u istom trenutku, dobri ljudi oportunisti...
Tada objektivnost postaje razlog drugacijeg ponasanja ljudi , tj to postaje interakcija koja izaziva drugaciji rezultat prema pojedincu i drugacije ocitavanje..
Ovo pokazuje jednu vaznu osobinu , a to je da ljudima treba laz i lazno prilazenje, jer to mogu da usklade sa svojim ponasanjem i strategijom prema okruzenju u tom trenutku...
Objektivno nazivanje, istina, prava procena nisu nesto sto ce izazvati neutralnu reakciju vec ce se smatrati napadom na unutrasnje vrednosti....napad na licemerje ali koje se vidi kao sopstveni uspeh....tako da niko ne vidi to kao napad na licemerje nego na licni uspeh..
.
U praksi to nije deo teorije ogledala jer je to prevashodno menadzerska tehnika ili neka vrsta pseudo psiholoske tehnike...
Naprotiv , bicete ubedjivani da je metoda ogledala nesto sto pokazuje realnije ponasanje i misljenje okruzenja prema vama.....a kako pokazah a i verovatno osecate u realu , objektivni prilaz okruzenju i pojedincu ce izazvati promenu tretmana i reakcija prema onome ko objektivise tj ko bi istinu...
Istina se tada mora predstaviti kao licni sukob interesa, a ne kao istina, jedino tako moze proci kroz sukob...