Traze se saveti, iskustva, podrske ili kritike......

Tužno je što vas ništa ne veže nakon toliko godina, tj. što vi to tako doživljavate.
Zašto se ne prisjetite lijepih događaja iz vašeg života?
Zašto ne budete spontani, zašto ne razgovarate o tome šta možete sada učiniti JEDNO ZA DRUGO, konačno kad su djeca odrasla. To su male, svakodnevne stvari...spontana kafica i razgovor uz nju...šetnje...druženje sa prijateljima...putovanje...
ako on kaže da te voli, ja vjerujem da je tako, a zar to nije najvažnije?
Vrtite se u krug.
Jedne večeri odlučite da od sutra počinjete novu fazu vašeg života: u zajdeništvu, sitnoj pažnji, razumijevanju...ne očekujte jedno od drugog previše...zašto ne uživate u svakom preostalom danu, pa nikad ne znamo koji nam je poslednji, a poslije je kasno, iako nam ideje dolaze na pamet, nemamo s kim da ih ostvarimo...
Nemoguće je daj enešto trajalo 35 godina a da u tome nema materijlala za dalji život, prosto ne želim vjerovati da je tako.
U potpunosti se slažem sa tvojim razmišljanjem, od svih dosadašnjih komentara tvoj je zaista iskren i uliva nadu za razrešenje situacije u kojoj se našla naša forumašica. Želim joj da pronađu sebe i da prožive zajedno u dobrom zdravlju i uz svoje potomkez:kiss:

Tužno je što vas ništa ne veže nakon toliko godina, tj. što vi to tako doživljavate.
Zašto se ne prisjetite lijepih događaja iz vašeg života?
Zašto ne budete spontani, zašto ne razgovarate o tome šta možete sada učiniti JEDNO ZA DRUGO, konačno kad su djeca odrasla. To su male, svakodnevne stvari...spontana kafica i razgovor uz nju...šetnje...druženje sa prijateljima...putovanje...
ako on kaže da te voli, ja vjerujem da je tako, a zar to nije najvažnije?
Vrtite se u krug.
Jedne večeri odlučite da od sutra počinjete novu fazu vašeg života: u zajdeništvu, sitnoj pažnji, razumijevanju...ne očekujte jedno od drugog previše...zašto ne uživate u svakom preostalom danu, pa nikad ne znamo koji nam je poslednji, a poslije je kasno, iako nam ideje dolaze na pamet, nemamo s kim da ih ostvarimo...
Nemoguće je daj enešto trajalo 35 godina a da u tome nema materijlala za dalji život, prosto ne želim vjerovati da je tako.
Ovo je pravi,iskren i dobronameran savet! Evo Nove godine i prilike da se nešto poradi na međusobnim odnosima, malim koracima,spontano. Većina nas ima sličnu životnu priču. To je stvarnost i od nje ne treba bežati. U braku neko mora biti duhovna lokomotiva.Čini mi se da je ta uloga nama ženama dodeljena. Moja prijateljica se tri puta udavala. Sada je sama i nije sretna.Često je depresivna.Kada je posetim često je vidim uplakanu.Stalno mi daje jedan savet " progutaj i malu i veliku knedlu,samo neka ostane pored tebe, jer samoća ubija".Ja joj verujem.
.Problem možete rešiti samo vas dvoje. Lorenza želim ti puno uspeha !!! :zpozdrav:

Tako je, osim sto su deca bila na prvom mestu bilo je tu i one nade koja me je drzala i vodila napred.

Razgovarati jesmo pokusavali, na kraju se sve svede na jedan veliki monolog.
Sa njegove strane totalna nezainteresovanost, sto god kazem nije dobro a bolje ideje ili resenja nema.
Najcesci odgovor na moje pitanje kako cemo dalje je "ne znam" ili "ne ide".

Postavila sam ovu temu da vidim i misljenja drugih ljudi, da vidim da li i gde gresim....mozda ipak postoji resenje a ja nisam u stanju da prepoznam pravi put.
Ovo je i dokaz da ne zelim da se predam.

Cesto odgovor na pitanje glasi i mozda, verovatno, otkud znam...pa cutanje itd...verovatno se prema tebi ophodio na taj nacin od samog pocetka, samo sto si tada imala dovoljno volje i zelje za oboje ( zaljubljenost, ljubav ) iako ti je stosta nedostajalo...a u sustuni si bila vec tada nezadovoljna...
Verovala si da ce tvoja ljubav, optimizam da ga trgne, pogotovu kad nakon silnih napora "izvuces" iz njega da te voli ali eto on nije takva osoba da to svakodnevno prica....ali ljubav se moze videti u ocima...manjak paznje sa njegove strane, konacno "isterivanje" istine sta on misli, oseca, tvoje trenutno zadovoljstvo, sreca i sve tako u krug...

Postoje dve opcije:
-On je jednostavno takav...hladan, nezainteresovan, suzdrzan, stidljiv a opet tako siguran, odlucan, odmeren, kratak i jasan da i kad izvuces nesto iz njega "poklopi" te skroz svojom istinom...problem je sto ti ( verovatno romanticnija dusa ) nikako nisi uspela da ga takvog prihvatis...ili si se nadala kompromisu a on ocigledno nije dovoljno fleksibilan...
- Postoje problemi koje ne zeli, ne ume ili ne moze da ti saopsti...ti pritiskas i trazis resenje a on jos vise bezi...

Ako cutis, ne kazes nista i posvetis se sebi i dalje ostajes nezadovoljna, jer nisi tip osobe koja gura probleme pod tepih i zelis da razjasnis situaciju...ako insisitiras na razgovoru on se sve vise udaljava, komunikacija postaje jos gora ili je uopste nema.....
Mrtva trka....
Pomaze samo iskren razgovor....kako da ga na to navedes pojma nemam....ponekad izgleda kao najbolje resenje da se posvadjate zestoko, malo isamarate, isplacete i dobro izhebete, kako bi se oslobodili energije i napetosti...
Zvuci bezveze znam...

Ne poznajem vas...ali ne verujem da ljubavi u braku vise nema i da je u pitanju druga zena...dok to dvoje nije u pitanju, ne predaji se..izgleda kao da ne nalazite pravo vreme, nacin za razgovor komunikaciju...ne umete da se uskladite ...

pojma nemam..raspisah se..valjda sam napisala i nesto pametno i nisam skroz promasila..

Hvala vam svim na odgovorima, znace mi, ako nista navode me na razmisljanje u razlicitim pravcima!
Ja sam za vas sve samo jedna ocajna forumasica i potpuni stranac pa vam je mozda lakse da kazete iskreno misljenje nego mojim bliznjima koji se mozda plase da nekoga ne povrede!
Volela bi da i on pokaze malo interesovanja pa da prosvrlja ovim forumom gde se stvarno svakave situacije mogu sresti....a i svasta nauciti...
Umorna sam i skoro bez nade, zbog ove trunke nade i trazim resenje jer ni ja ne mislim da je samoca lepa.

Back