Transsibirska zeljeznica

Kad Getsbiša? I gde si tačno putovao?
Срцна нова година прво

Пре неких 15так година
А јбг не могу се сетити нешто на Х има две реке у том граду прелепо жичара
Ханберберг Ханвер сл нешто
Али чим се оконча рат идем у русију мада сумњам да ћу трасибирском железницом путовати

Mozes li malo detaljnije opisati.Sta je na tebe ostavilo najjaci utisak?
Утисака је много. Прво, железнички саобраћај је изузетно популаран у Русији. Возови су им чисти и сваки вагон има своју стјуардеса. У воз се не може ући ако немате карту па је тиме безбедност на високом нивоу.
Возови удобни, прављени за дуга путовања. Нови, спратни вагони, имају и туш кабине па се може и истуширати на дугом путовању.
Сваки вагон има врућу воду, пошто Руси воле да пију чај. Значи, у сваком моменту можете себи приуштити чај или кафу.
У сваком вагону имате и утичнице на 220 волти а нови вагони УСБ утичнице. Све више возова има бесплатан wifi.
Пејзажи Русије су невероватни. Много је предела са нетакнутом природом.
Путовања руским возовима у опште нису напорна.

И мени изгледа као интересантно, и романтично, путовање, мада су обично коментари да уживање у вожњи спектакуларним пределима брзо замени умор и досада. Зато је можда боље и даље имати жељу и идеализовати нешто, него жељу испунити и разочарати се. Мада, ако се спрема екипа одавде, планирајте и мене...

И мени изгледа као интересантно, и романтично, путовање, мада су обично коментари да уживање у вожњи спектакуларним пределима брзо замени умор и досада. Зато је можда боље и даље имати жељу и идеализовати нешто, него жељу испунити и разочарати се. Мада, ако се спрема екипа одавде, планирајте и мене...
Зато је боље да се ми организујемо и идемо заједно, са Крстарице на воз- воз лудака :lol: :heart:

Имам и ја ту жељу. Ми смо и породично нешто причали. Није искључено.

Mislim da je dosadno dosadnim ljudima.😀
Zapravo,imas ljude koji uzivaju u putovanjima i one koje sve smara i kojima je sve dosadno.
Prvi vide u svemu nesto interesantno,a drugima ne bi mogao niko udovoljiti.Znam dosta ljudi koji negdje putuju,a posle pojma nemaju ni gdje su bili,niti su sta vidjeli,niti ih ista zanima.
Ali da se vratimo na temu...Skuplja se drustvo za put.😀

Ја сам путовао тим возом, пругом, од Москве до Јекатеринбурга. Путовање је било 26 часова. Сео сам у воз у вечерњим часовима и преспавао целу ноћ. Сутрадан, како се воз приближавао Уралу и Азији, природа је била све интересантнија.
Планирам да кренем тим возом дубље на исток али никако да испланиран. Русија је толико огромна да је тешко одлучити куда пре. Европски део сам мање више пропутовао и познат ми је. Азијски је у плану, посебно Алтај.
Много интересантније је путовање Волгом. Волга је тако моћна а на појединим деловима толико широка да имате утисак да пловите морем.
Имао сам прилику да пловим Волгом и то је баш за памћење.

Ја сам путовао тим возом, пругом, од Москве до Јекатеринбурга. Путовање је било 26 часова. Сео сам у воз у вечерњим часовима и преспавао целу ноћ. Сутрадан, како се воз приближавао Уралу и Азији, природа је била све интересантнија.
Планирам да кренем тим возом дубље на исток али никако да испланиран. Русија је толико огромна да је тешко одлучити куда пре. Европски део сам мање више пропутовао и познат ми је. Азијски је у плану, посебно Алтај.
Много интересантније је путовање Волгом. Волга је тако моћна а на појединим деловима толико широка да имате утисак да пловите морем.
Имао сам прилику да пловим Волгом и то је баш за памћење.
Завидим!

Back