Transsibirska zeljeznica

Da li je neko putovao?Ako jeste,pisite utiske.
Meni je to san,ali ne vjerujem da ce se ikad ostvariti.
Путовао ја али не целом дужином. Двоспратни вагони са туш кабином, ресторан... Пејзажи фантастични.
Kako to sad funkcioniše s obzirom na rat? Imao sam strašnu želju kad sam bio student.
Ništa od toga.
Onda, gledao sam neku budalaštinu od tzv Orijent Xpresa od Venecije do Londona.
Teška prevara.
Од када је рат у Русији?
šta tu ima vredno sanjanja? bespuća Rusije?
Ти си путовао или пишеш напамет?

Имају путописи на Јутубу, гледао сам бар два ...
Чини ми се да је путовање баш предуго и самим тим заморно !

6-7 дана у возу - превише !

Да додам да је ситан криминал и силеџијство било поприлично развијено у СССР-у,
не знам да ли је још увек, али претпостављам да није пријатно,
сећам се кад су нашим возовима (ЈЖ) харале шиптарске и циганске банде ...

Ja nemam mrvu simpatije prema ruskom sistemu,Rusima i Rusiji kao državi kakva je sada, štaviše otvoreno je ne podnosim, ali to nema veze sa ovom temom ili lepotom zemlje. A lepota je subjektivna stvar naravno.

Ovo je tema za nekoga ko voli putovanja vozom (ne mora Rusiju) a trans-sibirska železnica je formalno najduža pruga na svetu i svakako za nekoga ko voli železnicu je poseban doživljaj. Koliko sam video na YT vozovi su 2 klase iznad naših ili recimo mađarskih, a ima i luxuznih varijanti, predeli su specifični i ima zaista bajkovito lepih i ima se šta doživeti.

Zato pustite Putina, politiku i naročito pojedinačne forumaše i njihove izbore. Putin će otići pre ili kasnije, ova pruga će ostati. Zato držite se teme molim.

Hvala.

Kako to sad funkcioniše s obzirom na rat? Imao sam strašnu želju kad sam bio student.
Ništa od toga.
Onda, gledao sam neku budalaštinu od tzv Orijent Xpresa od Venecije do Londona.
Teška prevara.
Путовао сам железницом Швајцарске.
Прелепо.
Транссибирском железницом нисам још.

Inače,mislim da mi imamo malo turistickih infornacija o ruskim gradovima,osim Moskve i St.Peterburga.(Nikad mi nece biti jasno zasto koriste ovo njemacko ime,umjesto rusko Petrograd).Gledala sam nedavno reportazu o gradu Krasnojarsku.Divan grad,a malo ko je i cuo za njega.
A ovo putovanje transsibirskom zeljeznicom mi
djeluje bas avanturisticki.
Inace,volim nesto i te ruske nedodjije,bas mi se svidjelo ono Memedovicevo "Dugo putovanje na sever".

Путовао ја али не целом дужином. Двоспратни вагони са туш кабином, ресторан... Пејзажи фантастични.
Од када је рат у Русији?

Ти си путовао или пишеш напамет?
Mozes li malo detaljnije opisati.Sta je na tebe ostavilo najjaci utisak?

Očekivao sam spoj Japana preko Kurila sa Rusijom, Korejom i Amerikom sa tom železnicom.
Takođe Evropa , Nemacka , Francuska, Spanija preko Rusije sa Sad.
...............................................................................................................................
Nažalost ništa od toga , nisu nsvesne zapadne zemlje i Amerika da će jednog dana nestati nafte i da će jedino železnica preko Rusije biti nešto što će spajati Ameriku sa Evropom.

Inače,mislim da mi imamo malo turistickih infornacija o ruskim gradovima,osim Moskve i St.Peterburga.

Не знам зашто ?

Ја сам много лепих руских градова и предела видео на путописима,
много тога сам видео и шпартајући улицама руских градова,
наравно захваљујући Гугловом Стрит вјуу.

Људи су као мрави,
врло брзо се изгради модеран град, држава, шта год !

Доказе налазимо на целом Истоку ...

Back