Transrodnost

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumem što me napadaš, rekla sam da se slažem sa tobom i iznela mišljenje da se možda osećaju diskriminisano, što ne znači da se i žene koje učestvuju isto tako ne osećaju .I zašto tobože oseća kao žena , ako pričamo o nečemu što oni ne mogu promeniti, zar zaista misliš da nekome lako da se rodi kao muško a da u sebi oseća da je žensko ?
Nije mi lako sigurno , shvatam njihovu nedoumicu i pozdravljam što je sa time rasčistio u svojoj glavi i prihvatio sebe pravog ja
Ali ne prihvatam da isto tako ugrožava tudja prava i da uzima sebi za pravo da se takmiči u kategoriji kojoj FIZIČKI ne pripada
Pa bar oni treba da imaju usadjenu empatiju za tudja osećanja i prava
Ne ! koriste to obilato i jašu na novom talasu liberalnih prava i leče svoje frustracije preko drugih osoba

Nije mi lako sigurno , shvatam njihovu nedoumicu i pozdravljam što je sa time rasčistio u svojoj glavi i prihvatio sebe pravog ja
Ali ne prihvatam da isto tako ugrožava tudja prava i da uzima sebi za pravo da se takmiči u kategoriji kojoj FIZIČKI ne pripada
Pa bar oni treba da imaju usadjenu empatiju za tudja osećanja i prava
Ne ! koriste to obilato i jašu na novom talasu i leče svoje frustrcije preko drugih osoba
Ali ne svi, oni obični ljudi su nekad izloženi raznim diskriminacijama. Sport jeste kategorija gde ne bi trebali da se ističu na taj način.

A zašto treba da se smejemo nečijoj muci ? Samo mi to objasni pa neću da brišem sve ovo što si postavio .
Kakva muka , pa oni se ludo zabavljaju i zaštićeni su kao beli medvedi
Više nego ja , više nego vi
Vi mene ovde terorišete brišući mi postove već satima
zar nisu tu ugrožna moja prava slobode govora i izražavanja

Još nešto

ja sam ljubitelj seksa u prirodi , da li treba da povalim neku žensku na sred Terazija , i da se pozivam da su mi uskraćena prava dok me hapse ???...
Svak treba da zna gde mu je mesto ko je i štaje i da se drži sebi sličnih

Kakva muka , pa oni se ludo zabavljaju i zaštićeni su kao beli medvedi
Više nego ja , više nego vi
Vi mene ovde terorišete brišući mi postove već satima
zar nisu tu ugrožna moja prava slobode govora i izražavanja

Još nešto

ja sam ljubitelj seksa u prirodi , da li treba da povalim neku žensku na sred Terazija , i da se pozivam da su mi uskraćena prava dok me hapse ???...
Svak treba da zna gde mu je mesto ko je i štaje i da se drži sebi sličnih
Jedno je biti ljubitelj nečega a drugo je imati problem sa rodnim identitetom . Da ponovim, misliš li da su oni ljubitelji toga da su u jednom telu a osećaju se drugačije ?

ali nisu sve trans osobe tako rodjene. Recimo taj gore što reklamira tampone (Dilan Malvani) se setio tek pre godinu dana da je žensko. Ukapirao je šta se prodaje i upisao se tamo gde su pare.
Već sam negde naglasila da govorimo o osobama koje su rođene kao transrodne osobe a ne modni trend koji neki pokušavaju da proguraju .

Da stavimo u stranu sve ovo koji jeste modni trend i pridaje mu se previse paznje i znacaja(postalo je in) i da se okrenemo psiholoskoj strani.Ne mogu da prihvatim ovo kao nesto normalno, jer po meni nije.Mozda bih ignorisala i ne bih primecivala kada nam se ne bi na bilo kojem polju servirali i nametali.Pasivna agresija.Opasna agresija.Agresija koja znaci direktni napad na mozak .Mogu da pomenem i psiholosku stranu ostalih koji ne pripadaju ovoj vrsti a svakodnevno se susrecu sa tim.U pocetku covek ignorise, kaze :njihova stvar, neka ih.A onda shvati da to nije samo njihova stvar da su svuda, da se sire,i vremenom dolazi do prezasicenosti.Sve sto je preterano, nije dobro.Dolazi do pucanja.

Ti govoris kao da si okruzen/a trans ljudima koji te svaki dan cekaju pred vratima sa transparentia da izadjes i skandiraju "ajde se pridruzi,ajde se pridruzi!" xD
Realnost je da nikog od trans ljudi na planeti ne zanima stvarno tvoje misljenje o njima(sem ako slucajno nemas neku blisku osobu koja bi ti se autovala).
Niti iko od tebe ista stvarno zahteva...sem da ako nemas nista pametno i korisno da kazes prekines da vrtis terf ideologije koje bi da im uskracuju prava na tranziciju,na to da im rodna pripadnost zakonski bude priznata i tako to. Niko od tebe ni ne zahteva da razumes nesto sto nemas kapacitet da razumes...samo ti se skrece paznja da tvoj nedostatk kapaciteta za razumevanje bilo cega te ne cini uopste merodavnom osobom da zakljucujes nesto o tome sto nemas kapavitet da razumes.

Ti govoris kao da si okruzen/a trans ljudima koji te svaki dan cekaju pred vratima sa transparentia da izadjes i skandiraju "ajde se pridruzi,ajde se pridruzi!" xD
Realnost je da nikog od trans ljudi na planeti ne zanima stvarno tvoje misljenje o njima(sem ako slucajno nemas neku blisku osobu koja bi ti se autovala).
Niti iko od tebe ista stvarno zahteva...sem da ako nemas nista pametno i korisno da kazes prekines da vrtis terf ideologije koje bi da im uskracuju prava na tranziciju,na to da im rodna pripadnost zakonski bude priznata i tako to. Niko od tebe ni ne zahteva da razumes nesto sto nemas kapacitet da razumes...samo ti se skrece paznja da tvoj nedostatk kapaciteta za razumevanje bilo cega te ne cini uopste merodavnom osobom da zakljucujes nesto o tome sto nemas kapavitet da razumes.
Transrodni podryavaju transrodnost.I to je ya ocekivati.Jos jedan primer psiholoskog profila.

Transrodni podryavaju transrodnost.I to je ya ocekivati.Jos jedan primer psiholoskog profila.
Ово ти је већ ко зна који пут да особу која се усуди да ти се обрати неосновано класификујеш с намером да испровоцираш и поведеш лов на вештице, исто као @Em. пре неки дан. Зашто то радите, какав проблем имате у глави? Немате образа чак ни да порекнете то. Отворила си тобоже озбиљну тему за дискусију и онда у њој скоро да и не учествујеш, а половина твојих објава су спам и троловање. То што радиш је јако ниско и одвратно, нарочито мислим на ову последњу објаву. Имали смо недавно приватну дискусију током које сам стекао сасвим другачије мишљење о теби од овог какво ми се сад само намеће читањем овога што пишеш у јавности. Је ли ту реч о дволичности или сам те само ја погрешно проценио?

Ово ти је већ ко зна који пут да особу која се усуди да ти се обрати неосновано класификујеш с намером да испровоцираш и поведеш лов на вештице, исто као @Em. пре неки дан. Зашто то радите, какав проблем имате у глави? Немате образа чак ни да порекнете то. Отворила си тобоже озбиљну тему за дискусију и онда у њој скоро да и не учествујеш, а половина твојих објава су спам и троловање. То што радиш је јако ниско и одвратно, нарочито мислим на ову последњу објаву. Имали смо недавно приватну дискусију током које сам стекао сасвим другачије мишљење о теби од овог какво ми се сад само намеће читањем овога што пишеш у јавности. Је ли ту реч о дволичности или сам те само ја погрешно проценио?
Zašto ti to nazivaš lovom na veštice?! Lepo je pitala da joj nešto nije jasno, ne uklapaju joj se tvoji stavovi sa avatarom i slikom koju je stekla o tebi. Citat tvog posta je pojasnio tvoj ugao gledanja na ovu temu.

Već sam više puta naglašavala da mene ničiji privatni život ne interesuje, ovde diskutujemo, razmenjujemo stavove.

To je kao da si ti rekao za mene, pa ona je cis žena i heteroseksualka, pa zbog toga piše kako piše. Šta ima da se tu vređam, ako sam ja to negde na forumu izjavila i ti to citiraš?

Izigravaš žrtvu, a od mene pokušavaš da napraviš lovca na veštice. Činjenice nisu ni laž, ni obmana, niti hajka na nekoga.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back