Transrodna pevačica Fifi Janevska...

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Preuzeto sa ESPRESO
Transrodna pevačica Fifi Janevska poreklom iz Makedonije učestvovala je 2013. i 2014. godine u prvoj sezoni muzičkog takmičenja "X Factor" za domaće područje.
Fifi, koja je rošena kao Filip Janevski, osim izvanrednim vokalom i specifičnim izgledom pažnju medija i publike privukla je i time što je priznala da je transseksualac.Takođe, njeno učešće obeležio je i medijski skandal koji je nastao nakon komentara člana žirija Željka Joksimovića na račun Janevske.
274119_filip-janevski-fifi_ff.jpg

https://glossy.espreso.co.rs/data/i...119_filip-janevski-fifi_ff.jpg?ver=1573291852

Kada je 2013. stao na scenu u ženskoj odeći, Filip Janevski sve je ostavio bez reči, ali to nije ništa u poređenju s utiskom koji je ostavio njegov moćni glas.
Jedan od učesnika muzičkog takmičenja Iks faktor koji će se bez sumnje pamtiti i o kojem je pričao čitav Balkan je Filip Janevski, čije je umetničko ime Fifi.
Još uvek se pamti njegov pomalo neprijatan razgovor sa Željkom Joksimovićem, tokom kojeg je čuveni kantautor istakao da mu se, iako nije previše konzervativan, ne dopada Filipov stil, koji je podrazumevao štikle i žensku odeću, ali da će mu pružiti priliku da ga svojim glasom ubedi u sve.
Od toga je prošlo nekoliko godina, a Filip se danas predstavlja isključivo kao Fifi Janevska i još uvek se bavi muzikom. Ova mlada pevačica već izvesno vreme živi u Švedskoj, a pre nekoliko godina domaći mediji pisali su kako se tamo podvrgla hormonskoj terapiji i promenila pol, ali ona se nije oglašavala povodom tih navoda.
Jedino što otkriva fanovima, kojih nesumnjivo ima mnogo, jesu njene fotogafije, koje pokazuju da je Fifi danas dugokosa devojka prodornog pogleda i osmeha koji dobro pamtimo.

Konačno se oseća dobro u sopstvenoj koži (foto: Facebook)
Makedonac Filip Janevski, bivši učesnik muzičkog takmičenja X Factor, u međuvremenu se preselio u Švedsku, gde će uskoro promeniti pol.

Svi ga pamte po imenu Fifi i po tome što je o sebi govorio u ženskom rodu, a tako se i oblačio. On nikada nije krio da se oseća kao žena, a uskoro će doći dan kada će to i fizički postati.

“Tačno je da sam se preselila u Švedsku, gde sam nedavno nastupila na ceremoniji otvaranja “Stockholm Pride”, gde me je pratio gospel hor. Polako ali sigurno počinjem svoju tranziciju i jedva čekam operaciju promene pola, jer to je trenutak kad ću početi da živim svoj život u potpunosti i bez ikakvih ograničenja. Osećam se i ponašam kao žena, a bliži se trenutak kada ću to i biti. Sve hormonske terapije za sada su prošle dobro i moje telo je spremno za nov početak,” kaže Fifi, koja je na otvaranju gej parade u Švedskoj pevala pesmu Christine Aguilere.
Ona dodaje da je konačno stekla samopouzdanje, bez obzira na diskriminaciju koju je doživljavala.
“Na svakom koraku su me čudno gledali, podsmevali se i mislili da sam manje vredna samo zato se ne osećam dobro u svojoj koži. Uskoro će sve to biti prošlost jer ću duhom i telom biti jedno.”
Izvor Alo

Да будемо прецизни, не изгледа она, већ изгледају хемија и хирургија. Тако и ја могу да изгледам ко лик из Мастерса.
А да не будемо и недоречени, мало шта је у изгледу, јер то како нешто изгледа не мора да има везе са тиме шта је. Поготово је у међуљудским односима и пројекцији имиџа популарно да се људи издају за оно што нису.

Да будемо прецизни, не изгледа она, већ изгледају хемија и хирургија. Тако и ја могу да изгледам ко лик из Мастерса.
А да не будемо и недоречени, мало шта је у изгледу, јер то како нешто изгледа не мора да има везе са тиме шта је. Поготово је у међуљудским односима и пројекцији имиџа популарно да се људи издају за оно што нису.
:bravo:

Нема везе са трансфобијом, већ је узрок преварофобија. Не може неко да ти прелије камен фондуом и да ти га продаје као чоколаду. Или да офарба јаје у црвено и да га продаје као парадајз. Или да обуче фино одело, купи диплому на Универзитету у Шипову, пусти браду и да се продаје да је интелектуалац. Или да стави Blutooth и сензор за паркирање и да рекламира нешто као нови модел аутомобила, само 5.000 EUR скупље.

Можда неко воли да буде насамарен или да наседа на нечији маркетинг или превару, али највећи је поценат људи који то не воле и који се са правом буне против покушаја преваре. Нико није дужан да испуњава каприце неког појединца и да се прави да стварност није онаква какав јесте, само зато што је њему тешко да је прихвати. Небитно да ли је умислио да је добар фрајер, велика фаца, женско, зец или ванземаљац, ако се стварност не поклапа са тиме за такве проблеме се иде код пријатеља или психијатра по савет.

Šta bi sa onom Electra Elitom ?? Je li istina da se udala za nekog sportistu iz Mostara Vujanovića ?? Fakat ne mogu da vjerujem dokle svijet ide. Mislim ajde Ok ima pravo na privatan život i seksualnost ali ne mogu da vjerujem da je u Mostaru pravila svadbu od 200 zvanica u gradu koji je ultra konzervativan :eek:.

Back