transpersonalna psihologija

• Začetnik teme Začetnik teme wihor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne volim ove zvake o izmenjenim stanjima svesti i demagogijama koje nastaju na njima.....budi covek i reci, daj baba lsd i uzivaj....
Malo sam grub, ali mozda i treba tako....
A inace kao da ne govore u istoj emisiji.Malac prilicno hrabro definise nove pojmove, ali ne pokriva celu sliku svesnosti, ili percepcije, zaboravih da hrvati traze uvek svoju rec...

Niti mi se svidja mesanje astralne projekcije,koja je najlakse osetljiva ljudima, sa novom kategorijom,niti sugerisanje pejotla...

Ja ne volim ove zvake o izmenjenim stanjima svesti i demagogijama koje nastaju na njima.....budi covek i reci, daj baba lsd i uzivaj....
Malo sam grub, ali mozda i treba tako....
A inace kao da ne govore u istoj emisiji.Malac prilicno hrabro definise nove pojmove, ali ne pokriva celu sliku svesnosti, ili percepcije, zaboravih da hrvati traze uvek svoju rec...

Niti mi se svidja mesanje astralne projekcije,koja je najlakse osetljiva ljudima, sa novom kategorijom,niti sugerisanje pejotla...

ovde nije rec o upotrebi psihodelika,mada su spomenuti potencijali lsd-a kao leka.transpersonalna psihologija nema veze sa tim toliko,iako se njenom osnivacu stanislavu grofu verovatno svidelo konzumiranje psihodelika:).iskustvo lsd-a je nesto sto ostavlja snazan uticaj na coveka,osetiti celu mrezu u tvrdom stanju ostavlja dugotrajan utisak na osobu,sto je i na mene na neki nacin uticalo da vodim racuna u kom pravcu i kako usmeravam emocije.medjutim holotropsko disanje o cemu je ovde zapravo rec je bio razlog zasto sam otvorio temu,da bih mozda saznao nesto vise o tome,posto je u emisiji spomento samo to da se radi o nacinu disanja,vezbama tela i da ima istrazivacke i ISCELITELJSKE potencijale.holotropsko disanje,koliko sam shvatio znaci kretanje ka celovitosti.ako obratis malo paznju shvatices da se ne radi o dve razlicite emisije,oba sagovornika govore o sirenju svesnosti samo iz drugacijeg ugla.znam da se tvoja vrsta treninga svesti razlikuje od ovoga.svest ne podleze istim fizickim zakonima koji upravljaju OSTALIM FUNKCIJAMA u zivom organizmu i to je bio glavni razlog da me to zainteresuje,ta spona svesti o i izmedju tela i duha.tek tako ociscen covek moze da pocne da razmislja o svetu elektrona,o svetu potencijalnih elektrona.o svetu potencijalnog postojanja.kao sto je spomenuto na kraju emisije nije cilj menjati zemlju i traziti nove enrgetske resurse,zemlja ce da se izleci sama.treba menjati coveka,obezbediti nove uslove za buduce generacije.

Vrlo zanimljiva tema. Svojevremeno sam otvorio temu o Kenu Vilberu koji je poznat autor iz te oblasti, ali nije bilo ni jednog komentara. Verovatno da su ljudi malo upoznati...

vecina ljudi je vezala svest za pogresne ciljeve...iz gomile nametnutog straha nije moguce izdvajati primarne ciljeve svesti(ja,telo,duh)...cak je i nauka postala komercijalna i krajnje nastrana..

Back