Ako ova tema vec postoji ja se izvinjavam, pokusao sam da koristim pretragu ali sam nasao samo deo informacija (da se u kesu moze izneti iz Srbije 5000 eura a uneti neograniceno, ukoliko to drzava iz koje se dolazi dozvoljava)
Ono sto me zanima je kako funkcionise medjudrzavni transfer novca (u eur
naravno). Bio sam u banci 3 puta, dobio SWIFT i 3 razlicita objasnjenja... Pa, u nadi da je neko sa foruma imao iskustva, da pitam ovde 
Poreklo para nije vazno
Ono sto je bitno je da se trenutno nalaze u inostranstvu i da je ta drzava uzela svoj deo.
Dakle, ono sto me zanima je:
1. Da li postoji limit u iznosu koji se uplacuje iz inostranstva na moj racun?
2. Da li se oporezuju sredstva koja se uplate na moj racun? (I da li se to radi po automatizmu ili se ostavlja meni na volju da odlucim da li cu da rizikujem)
3. Da li se provizija placa prilikom uplate, prilikom leganja novca na racun, u oba momenta, zavisi od onoga ko uplacuje, zavisi od mene, zavisi od drzave u kojoj se uplacuje....?
4. Da li je isplativije otvoriti u stranoj drzavi racun pa dizati pare ovde? (jel moguce dizati u ovom slucaju novac u devizama ili samo u dinarima?
5. Mozda postoji nesto cetvrto (trece je: otici po kes preko granice i progutati knedlu)
Ono sto me zanima je kako funkcionise medjudrzavni transfer novca (u eur

Poreklo para nije vazno

Dakle, ono sto me zanima je:
1. Da li postoji limit u iznosu koji se uplacuje iz inostranstva na moj racun?
2. Da li se oporezuju sredstva koja se uplate na moj racun? (I da li se to radi po automatizmu ili se ostavlja meni na volju da odlucim da li cu da rizikujem)
3. Da li se provizija placa prilikom uplate, prilikom leganja novca na racun, u oba momenta, zavisi od onoga ko uplacuje, zavisi od mene, zavisi od drzave u kojoj se uplacuje....?
4. Da li je isplativije otvoriti u stranoj drzavi racun pa dizati pare ovde? (jel moguce dizati u ovom slucaju novac u devizama ili samo u dinarima?
5. Mozda postoji nesto cetvrto (trece je: otici po kes preko granice i progutati knedlu)