Transfer blama

Zašto je mi ne nadjemo..rec koja ce da zanemni transfer blama
Nemamo reč, ali koristimo mudrost:
Čega se pametan stidi, time se budala ponosi
Sigmund Frojd je za glupe ljude rekao da ih karakteriše potpuno odsustvo stida i to je reper kako ih na vreme možemo prepoznati. Takođe, ne razmišljaju o onome šta rade i ne zamaraju se oko toga. Nisu osećajne osobe, nemaju razumevanja i ne shvataju kako se druga osoba može osećati. Nisu u stanju da shvate ni osećaje, ni ponašanje, iznad svega su sebične... Budalama je bitno da imaju šta požele, da njima bude dobro, a, da li će zbog toga neko biti povređen, to im baš nije bitno.

Kad malo bolje razmislim, a po Frojdovim karakteristikama, zgranuta sam masom budaletina koje nas okružuju!

Није то само стид у питању него сасвим другачији критеријуми.
Оно што је некоме јефтино и одвратно - њима је лепо и пожељно. Оно што је за неког хорор над хорорима - они једва чекају.
Srodna slika

Poslednja izmena:
susramljena sam shto sudelujem na temi bez smisla lol , shta radite sa ovim pdfom ozb
Mislim da je tema odlična, da ima smisao i da joj je mesto na "Psihologiji"... Volela bih da dugo traje, da ima veliki broj primera kojih treba da se stidimo...tj... cilj teme treba da bude da ne zaboravimo da se stidimo! Da zadržimo taj divan osećaj koji nas razdvaja od budaletina...

soradze dushice, ko ima osecaj stida , ima ga zauvek
chitav pdf psihologija moze da predje na tinejdzere
Ne bih rekla da ga ima zauvek...čovek je veoma kvarljiva roba, naročito u ovakvim toksičnim vremenima... zaboravili smo da imamo porodicu, zaboravili smo na pristojnost, zaboravili smo da vaspitavamo decu...i još mnogo amnezije pride...a sve to BEZ OSEĆAJA STIDA !
Nije ni čudo što se tinejdžeri uloguju i istog dana postave za njih goruće pitanje: šta da radim sa ovim, onim...u ovom, onom slučaju...da li me voli, ili ne...istina je da dolaze klinci...istina je da ljudi dobre volje daju savete i treba da daju, kada su to već roditelji zaboravili... treba se družiti i sa klincima, to je mnooooogo veći zadatak, nego da tupimo o razlici između narcizma i shizofrenije... cela ideja psihologije je pomoći drugom da ustane... takvu formu i ovaj pdf treba da ima... filantropiju... svi su dobrodošli!

chovek nije roba, a o tome moze opshirno , samo shto ja da palim svetla ugaslih lampica
ne znam za tebe, ali ja nisam zaboravila mnogo, pogotovo osnovne stvari
osecaj stida je urodjen, ne mozesh pobeci od njega, mozesh da nauchish da ga kontrolishesh ili ignorishesh, ali msm da ne prichamo u istim dimeznijama
i kakav narcizam i shizofrenija , plus ideja psihologije hej, ideja i njeno realizovanje

chovek nije roba, a o tome moze opshirno , samo shto ja da palim svetla ugaslih lampica
ne znam za tebe, ali ja nisam zaboravila mnogo, pogotovo osnovne stvari
osecaj stida je urodjen, ne mozesh pobeci od njega, mozesh da nauchish da ga kontrolishesh ili ignorishesh, ali msm da ne prichamo u istim dimeznijama
i kakav narcizam i shizofrenija , plus ideja psihologije hej, ideja i njeno realizovanje
da...izgleda da su dimenzije uzrok nepoklapanja naših shvatanja...
:bye:

Transfer blama kad se god zaj.ebem pa počnem čitat komentare po yt.
Transfer blama kad god čujem trinaestogodišnjake koji uzmu da tumače srBsku istoriju.
Transfer blama kad god svedočim onanisanju na braću Ruse.
Transfer blama kad vidim kako je sve manje i manje onih koji ne znaju da se "ne znam" piše odvojeno.
Transfer blama kad vidim/čujem bilo kojeg i kakovog nazovi političara danas.
Transfer blama kad vidim feminaci kako upadaju u histerične transove pozivajući na planetarni linč muškaraca.
Transfer blama kad vidim veličanje opscene, morbidne pretilosti.
Transfer blama kad čujem izraz: politička korektnost.

Back