Transableizam- ljudi koji žele da budu invalidi

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.636
Transsposobna žena, koja se oslepila sa 21, tvrdi: „Stvarno osećam da je ovo način na koji sam trebala da se rodim“

Poremećaj identiteta telesnog integriteta (BIID) nije nov, iako je poslednjih godina došlo do porasta ove teme o kojoj se manje raspravlja. Transableizam, prilično nov termin, predstavlja ljude koji žele da budu invalidi. Žena iz Severne Karoline se oslepila u 21. godini i zadovoljna je svojom odlukom.

AA1aUaNp.img

Da li ovo moiže da se pripoji trans zajednici?

Krajem 1990-ih, škotski hirurg Robert Smit izvršio je elektivne amputacije iznad kolena na dve osobe. (Bolnica sa kojom je bio povezan ga je na kraju primorala da prestane.)

Smitovi pacijenti su samo dva primera ljudi koji imaju disforiju identiteta integriteta tela, takođe poznatu kao transabled: Oni osećaju da su osobe sa invaliditetom zarobljene u telima sa invaliditetom.

Neki ljudi smatraju da im je suđeno da budu amputirani i da će se čak i povrediti kako bi napravili željenu amputaciju ili učinili medicinskim neophodnim da je hirurg izvede. Drugi ljudi smatraju da im je suđeno da budu slepi ili gluvi.

Nehumano, nefer prema svima koji su rođenjem ili igrom slučaja dobili neku vrstu invaliditeta, ali...
šta sad;
Slažem se, da bih htela da budem transsposobna, trebalo bi da postanem i kompletan debil, Bog ne dao nikom, pa ni meni, ali po mišljenju nekog tamo, po svemu sudeći, za to je potrebna čista genijalnost i skroz unikatan duh. Van klase... van svega... Čoveče, dokle sve to ide!

Nehumano, nefer prema svima koji su rođenjem ili igrom slučaja dobili neku vrstu invaliditeta, ali...
šta sad;
Slažem se, da bih htela da budem transsposobna, trebalo bi da postanem i kompletan debil, Bog ne dao nikom, pa ni meni, ali po mišljenju nekog tamo, po svemu sudeći, za to je potrebna čista genijalnost i skroz unikatan duh. Van klase... van svega... Čoveče, dokle sve to ide!
To je sve van pameti.Ne zelim neprijatelju, ni prijatelju,a kamoli sebi.

Kada je odsekao desnu ruku „veoma oštrim električnim alatom“, čovek koji sada sebe naziva Jednoručnim Džejsonom dozvolio je svima da poveruju da je to bila nesreća.

Ali mesecima je isprobavao različite načine sečenja i gnječenja udova koji se nikada nisu činili svojim, trenirajući se pružanju prve pomoći kako ne bi iskrvario do smrti, čak i vežbajući na delovima životinja dobijenim od mesara.

„Moj cilj je bio da završim posao bez nade u rekonstrukciju ili ponovno povezivanje, i želeo sam neki metod koji sam zaista mogao da uradim“

one-hand-jason--beer.jpg

Back