Tramp i dalje u kampanji neovlašćeno koristi poznate pesme

Vesti Krstarice

Domaćin
Poruka
3.392
Porodica bivšeg člana grupe Bitlsi (The Beatles) Džordža Harisona (George Harrison) žalila se zbog korišćenja pesme "Here Comes The Sun" za kampanju republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa (Trump).

Harisonova porodica objavila je danas na tviteru da je ta pesma neovlašćeno korišćena prilikom predstavljanja Trampove ćerke Ivanke Tramp. Navedeno je da nije tražena dozvola za upotrebu pesme i da je to uvreda.

Rokeri Paul Rodžers (Paul Rodgers) i Brajan Mej (Brian May) iz grupe Kvin (Queen) takodje su se žalili na neovlašćeno korišćenje njihovih pesama u Trampovoj kampanji.

zasto su ih snimili,ako kupim plocu ili Cd sta njih briga u koje svrhe cu ja to ili bilo ko pustati.Ne branim Trampa,ali ovo su ciste gluposti.

Netacno. Lepo ti pise na tom CDu KOJI NISI KUPIO, da imas pravo da ga privatno slusas kuci, dok na javnim mestima, pogotovo za ovakve nekakve manifestacije podlezes copyrightu, i ne smes da javno koristis muziku za nesto, pogotovo za politicke kampanje. To se placa, a ne krade se kao neki odvratni kradljivac. Muzicari (pogotovo oni mali, u drugim zemljama) svakog meseca trebaju platiti kao i svi - vodu, struju, staviti hranu na sto, a oni koji su se opredelili da zaradjuju samo od muzike, ne rade nista drugo.

I onda dodje jedna odvratna svinja kakva je Tramp i kao najveci klosar KRADE intelektualnu svojinu a koliko para ima?

I plus sto nema njihove original albume, najverovatnije. Nego cuo nesto na YT i rekao menadzerima - ubacite mi ovu melodiju kul mi deluje i moderno.

Back