Epilacija, depilacija, cupkanje, cerupkanje

meni je tu secernu depilaciju radila iracanka koja zivi u srbiji
ja nisam videla razliku izmedju secerne i depilacije hladnim voskom
za isto vreme rastu dlake
ako je neko strucan, on ce dlaku da iscupa iz korena, a nece da je kida
a da li je tehnika vosak ili secer sve jedno je
cena je bila skoro ista kao ostali vidovi depilacije

meni je tu secernu depilaciju radila iracanka koja zivi u srbiji
ja nisam videla razliku izmedju secerne i depilacije hladnim voskom
za isto vreme rastu dlake
ako je neko strucan, on ce dlaku da iscupa iz korena, a nece da je kida
a da li je tehnika vosak ili secer sve jedno je
cena je bila skoro ista kao ostali vidovi depilacije
Постоји нека фамозна прича да, наводно, након шећерне длаке расту спорије, да су тање, паперјастије....
Али и ја мислим да је то само шарена лажа.
Мада, признајем, нисам пробла па да могу са сигурношћу да тврдим.
Него, ето, посматрам механизам чупања длаке. :lol:

Постоји нека фамозна прича да, наводно, након шећерне длаке расту спорије, да су тање, паперјастије....
Али и ја мислим да је то само шарена лажа.
Мада, признајем, нисам пробла па да могу са сигурношћу да тврдим.
Него, ето, посматрам механизам чипања длаке. :lol:

pa tehnika je bila sa tom mekanom smolastom masom prelazila je preko povrsine i isla niz dlaku, a onda je naglim pokretom povlacila i cupala
pa ne znam, mozda manje boli, ako tako moze da se kaze posto nema kidanja koze
to kidanje obicno rade neuke kozmeticarke

pa tehnika je bila sa tom mekanom smolastom masom prelazila je preko povrsine i isla niz dlaku, a onda je naglim pokretom povlacila i cupala
pa ne znam, mozda manje boli, ako tako moze da se kaze posto nema kidanja koze
to kidanje obicno rade neuke kozmeticarke
Ма неука козметичарка ће и са хладним воском да направи ерозије.
Ја сам присталица топле.
Одради ми козметичарка некад и хладну али некако ми је топла прирасла срцу.

Nisam nikad ni pomislila, a depiliram se sto godina.
Kupim ove trake i radim sama
IMG_3128.jpg
narocito prepone. Na nogama sam skoro potamanila sve dlake, ne znam dal ih imam 20. Kad nemam trake uzmem masinicu (onu sto cupa, naravno)

Devojke razmisljam da uradim secernu depilaciju. Imate li vi neka iskustva? Zanima me nakon koliko dlake pocinju da rastu i otprilike cena koja je i kolike dlacice treba da budu da bi se radila ova depilacija :)

Radim sama sebi. Gnjavaza je napraviti smesu, ostalo ide lako. Ima i gotova da se kupi, doduse...
Meni se koza preporodila, ali nista specijalno manje i tanje dlake i sl.
Da, radila sam nekoliko puta bas po ps-u, ali i to mi je dodatna gnjavaza. Moja dobitna kombinacija je secerna pasta+trake i postupak kao kod klasicne depilacije, kontra smer... kad nemam vremena/nerava-depilator...

Devojke razmisljam da uradim secernu depilaciju. Imate li vi neka iskustva? Zanima me nakon koliko dlake pocinju da rastu i otprilike cena koja je i kolike dlacice treba da budu da bi se radila ova depilacija :)

Mislim da je to sve mahom isto...
Ja sam sama svoj majstor elektricnim epilatorom. Mnogi se zale na urastanje, ali je bitno samo pre uraditi dobar piling i nema problema.
Inace, obrve radim kod kozmeticarke, koncem. I to mi je fantasticno. A drugarica se kod nje komplet tako depilira i prezadovoljna je, nikakve iritacije, nista.

Mislim da je to sve mahom isto...
Ja sam sama svoj majstor elektricnim epilatorom. Mnogi se zale na urastanje, ali je bitno samo pre uraditi dobar piling i nema problema.
Inace, obrve radim kod kozmeticarke, koncem. I to mi je fantasticno. A drugarica se kod nje komplet tako depilira i prezadovoljna je, nikakve iritacije, nista.
Каква је то техника?
Никад чула. :eek::lol:

Каква је то техника?
Никад чула. :eek::lol:

Obicnim koncem za sivenje. Jedan kraj drzi u ustima, zubima, drugi u ruci i samo povlaci... Sve se brzo i lako pocupka. A osecaj... Kao strujanje, kao slabasna struja, blage elektrode,... Brzo se naviknes. Za cas gotovo:) A nema iritacije, bola,... Ona je Jermenka, a muz joj je sa Tajlanda. Mislim da je tamo naucila tehniku.

Zene, ja sam radila epilaciju laserom (prepona) jedno 5 tretmana i ne znam jel mi brat bratu i 10% dlaka unisteno :besna:
A imala sam nameru da investiram u to, pa sta kosta, al sad sam skepticna.
86bogomoljka...dzaba, svaki put uradim piling, ali imam problem sa urastanjem. Cula sam da ima neka krema, ali ne znam koja, za smeksavanje koze.

Zene, ja sam radila epilaciju laserom (prepona) jedno 5 tretmana i ne znam jel mi brat bratu i 10% dlaka unisteno :besna:
86bogomoljka...dzaba, svaki put uradim piling, ali imam problem sa urastanjem. Cula sam da ima neka krema, ali ne znam koja, za smeksavanje koze.

Joj, skupo je... Moja drugarica je utripovala da ima dlake na licu i pre par god. platila 600e za trajnu tog regiona (zulufi, oko brade). Nista.
A sada je dala 180e za neki "eliksir" protiv rasta dlaka. Bocica maaala, manja od onih aroma za kolace. Mislim da je i to sarena laza. Nije normalna...

A sto se pilinga tice... Ja se pod tusem dooobro istrljam najostrijom rukavicom, pa posle brisanja stavim i puder da se dlacice bas osuse i dignu. Tako svaka strci i lako se vadi. Ali, da, verovatno zavisi od tipa koze...

Poslednja izmena:

meni urastaju ako ih obrijem, a ne depiliram
i urastaju tamo gde koza ima trenje sa garderobom
oni koji su se epilirali kazu da to nije trajno, nego da se posle nekoliko godina dlaka opet vraca
mislim raste :lol:
i zeznuto je sto mogu samo tamne da se uniste..svetlije ne mogu

Joj, skupo je... Moja drugarica je utripovala da ima dlake na licu i pre par god. platila 600e za trajnu tog regiona (zulufi, oko brade). Nista.
A sada je dala 180e za neki "eliksir" protiv rasta dlaka. Bocica maaala, manja od onih aroma za kolace. Mislim da je i to sarena laza. Nije normalna...

A sto se pilinga tice... Ja se pod tusem dooobro istrljam najostrijom rukavicom, pa posle brisanja stavim i puder da se dlacice bas osuse i dignu. Tako svaka strci i lako se vadi. Ali, da, verovatno zavisi od tipa koze...

Moja prijateljica to radi (dermatolog) sa strujom. Igla se spusta u koren dlake i unistava je. I zaista je efikasna. Lice je ipak druga prica.
Probacu to sa puderom, nisam nikada

meni urastaju ako ih obrijem, a ne depiliram
i urastaju tamo gde koza ima trenje sa garderobom
oni koji su se epilirali kazu da to nije trajno, nego da se posle nekoliko godina dlaka opet vraca
mislim raste :lol:
i zeznuto je sto mogu samo tamne da se uniste..svetlije ne mogu

Urastaju, ako se brije u suprotnom smeru od rasta dlake, ali bas, bas se trudim da se ne brijem.
Medjutim, meni urastaju nakon depilacije i nervne slomove imam od toga. Uopste me ne mrzi da se depiliram, to mi je cas posla, ali sa urastanjem ne znam sta da radim...

Back