Trajna kontracepcija...kod nas

Brzi Bravari Srbije

Veoma poznat
Poruka
12.987
Ja i supruga imamo srecan i skladan brak.
Imamo cetvoro dece i resili smo da se dalje ne umnozavamo...:), a i zelimo opusten seks i potpun uzitak.

Razmatramo vrste trajne kontracepcije i spremni smo i ona i ja da se podvrgnemo neophodnim tretmanima.
Muka je u tome sto nismo do sada razmisljali o tome (bili smo u procesu formiranja porodice), a sada kada smo sa time zavrsili, zelimo da uzivamo...:per:...ali smo nepotkovani znanjem o modalitetima ....

Culi smo za podvezivanje jajnika (sto me kao ideja malko brine, jer nemam pojma kako moze da funkcionise normalno nesto sto je podvezano???), zatim za hemijsku kastraciju(za koju nemam pojma da li ostavlja posledice po potentnost muskarca), razne spirale, membrane, cuda...
Voleo bih da me neko uputi u to koje sve opcije nam preostaju ili da mi razjasnite od goreponudjenih, pros & cons...

Hvala.

a ako se razvedete pa pozelite s novim partnerima decu:think:

pa....kako to da kazem, a da mi se ne smejete???

Ja volim moju suprugu i sa decom sam zavrsio. Cetvoro u jednom ljudskom veku je dovoljno za danasnje vreme.

Razvod?

Zasto bih razmisljao o razvodu? Pa imam uspesan brak, zena mi je najbolji prijatelj, uzivamo u sexu...razmisljam o lepsoj buducnosti...ni o cemu drugom...

pa....kako to da kazem, a da mi se ne smejete???

Ja volim moju suprugu i sa decom sam zavrsio. Cetvoro u jednom ljudskom veku je dovoljno za danasnje vreme.

Razvod?

Zasto bih razmisljao o razvodu? Pa imam uspesan brak, zena mi je najbolji prijatelj, uzivamo u sexu...razmisljam o lepsoj buducnosti...ni o cemu drugom...
zelim vam zaista da tako ostane ali opet ja se na takav korak ne bih odlucio

Neko ti je gore napisao da je vazektomija najbolji metod,i 100% je u pravu.To ti je jednostavna i kratka "operacija",a komplikacije su jaaako retke,a to da su opasne..pa svaki operativni zahvat nosi sa sobom neki rizik,ali prvi put cujem da vazektomija nosi nesto narocito opasne i strasne komplikacije.

Ne tera niko nikoga... To je nasa zajednicka zelja..samo trazimo sto bezbedniji nacin....

Нема безбеднији начин, све може да угрози здравље и доведе до последица :D
Све што је по природи треба да се користи јер су таква правила. Уграђивање неких спирала, везање јајника и свакакве одвратне методе од које би се нормалан човек најежио шкоди, ако не сад, после ће.
Негде сам чуо тј прочитао да дојење спречава трудноћу ваљда на не знам колики период, можда и по 2 године зависи колико се доји беба, мада опет то није поуздана информација, а и кажеш да већ имаш 4 деце. Или прави пето, шесто, седмо... а и ваљда се може и у неплодним данима, мало ми то познато :mrgreen:

hmmm. ne bih da komentarisem...

Trudnoca je moguca i tokom dojenja...znam za nekoliko ljudi koji su se zajebali na tu foru....

Nama su sve trudnoce osim posledmnje bile zeljene i planirane. Cetvrta nas iznenadila, pa zelimo da eliminisemo dalja iznenadjenja....:)

Негде сам заиста прочитао да се као не може затруднети, ал опет кажем није поуздано. Пробаћу у сваком случају :hahaha:

Samo ako pozelis trudnocu na trudnocu....iskreno, samo da mi je da "izadjem" iz pelena......znaci, gomile toga .... onaj "Pampers" bimogao da odvoji stipendiju bar za jedno od moje dece...:)

Иххх, знаш како у моје време, а и вероватно твоје, није био Памперс, биле оне пелене ко крпе па се прале на високој температури, шта сад знам, и шта нам фали? :mrgreen:

:lol:
Подвезивање јајовода или пресецање семевода...то се посаветујте са гинекологом и урологом.
Имате децу, пунолетни сте, испуњавате законске норме. Ето, то је једино сигурно.

Back