Pa postoje price i nemaran odnos prema kutijama kad se nose u opstinsku rik, ali ja ne delujem tako...ako sam vec neposrdan ucesnik , onda je to meni jaci argument...
A za narod nije...
Jer ja racunam, ono sto sam nanjusio i video sam, da je prva ruka....
Jos kad mi SPS i SNS koji su za te izbore protivnici zestoki, nude dil na lokalu ako ne talasam, a ostali nista nisu ni primetili....osim jednog koji je neutralac, on se vec dogovorio sa njima za izvesnu svotu novca....kad to vidis, ili vidis reakciju njih 23 koji te mole da ono sto su videli bude samo mala neregularnost i da idu kuci....a svi ti ljudi jos i razumeju vaznost glasanja...a onda se covek pomisli a sta u selu .......tamo im obecaju vodovod ako zatruju sve svoje bunare i oni pristanu....eto koliko vide u buducnost....tek tamo mozes da ih kupis za sitno..
Ja sam gledao kako postene profane na ETF kupuju za jedan PC racunar i to ne za sebe nego za njihovu katedru, ako cute....dobice katedra PC, od 500 ili 400e...eto za koliko se prodaju...a jesu posteni , ali to nema veze sa konacnim ucinkom...
Postenje je vezano za svest i za logiku pocinioca....zato ja i imam stav da glupi i polusvesni ljudi ne mogu da budu posteni , mogu da budu prosti, ali ne i posteni...
Samo ako su prosti i konzervativni i ograniceni , mogu da budu posteni jer ih odbijanje nepoznatog cini dovoljno iskusnim da ne zgrese u nepostenje....
Ovo sve ostalo , profani , magistri , doktori nauka, narocito ako su prvo koleno u gradu, to sve ebivetar....mogu da budu samo ocevi da su pametni , pa njihova deca da budu postena..