Традиције и ритуали везани за секс кроз историју Словена

oktobar49

Primećen član
Poruka
745
ddcNuuH.jpg

Старе словенске традиције везане за секс су прилично контрадикторне,неке славе сексуалне слободе и повезаност са планетом Земљом,док су друге утемељене на идеји да је пожуда основни разлог за сво зло у свету.Ова контрадикција је у блиској релацији са двема религијама које су имале пресудан утицај на словенску културу,а то су паганизам и хришћанство.

Нудизам

98EMY59.jpg

Раније се није постављало питање да ли је примерено појавити се го у јавности,имајући у виду да се наго тело сматрало нормалном појавом код наших предака.Они су веровали да је одећа само нуспродукт цивилизације и да је голотиња блиско повезана са магијом и њиховом способношћу да се сједине са природом.То је дакле био саствани део ритуала.На пример,нага жена би кружила око колевке новорођеног детета како би истерала све демоне.

За време празника "Иван Купала",млади људи би одлазили у шуму у потрази за цветом папрати који цвета само тог дана.Па ипак,како се веровало цвет нисте млгли да нађете уколико имате одећу на себи,тако да су сви учесници одлазили у потрагу потпуно голи.Модерна наука је у међувремену доказала да ова биљка никада не цвета у правом смислу те речи,што очигледно указује на то каква је намера овог ритуала.

Оргије

ScVRxQ8.jpg

Неколико примера нам сведоче о томе да су масовне оргије биле део словенских прослава све до 16.века.Оне су се односиле најчешће на период после зиме,када се сматрало да сексуалне активности чисте душу човека,припремајући га за напоран рад у пољу.У оквиру ових сексуалних фестивала, мушкарци и жене би се купали заједно учествујући у ритуалним оргијама где би мушкарци симболично оплодили земљу,док би жене излагале своје гениталије ка небу призивајући кишу.Штавише,још један древни ритуал карактеристичан за поједине делове Русије,показује нам да су Руси одувек знали како да се забављају.Током вечери,обично се то дешавало за време празника,млади момци и девојке би се играли у мраку,тако да су ове игре готово неизбежно на крају резултирале сексуалним односом.

Древни Словени су у сексу видели срећу,игру,музику...што је био њихов начин да се повежу са природом.Бар до 12.века од прилике,када је Хришћанство почело да јача у словенским земљама,наметнувши нови поглед из сасвим другог угла на ванбрачни однос као грешан чин.Ово је био потпуни преокрет у односу на сексуалност код Словена,и та два контрадикторна гледишта могу се уочити у словенским земљама све до данас.

Блудница

AyNJ2vB.jpg

Израз "блудница" или ти жена слободнијег понашања,није увек имао негативну конотацију као што је рецимо то данас случај.Термин се први пут појављује негде у 7.веку и значио је да је жена још увек у потрази за иделним мужем.У 8.веку око ових жена се развијала сасвим другачија традиција у односу на савремену,што нам указује да наши преци нису имали апсолутно никаквих проблема са предбрачним сексом.Заправо,уколико је девојка била девица до пред сам брак,Шаман је био обавезан да је дефлорише дан пре венчања што се у оквиру словенских ритуала називало "девојачком купком". Изгледа да у оно време и није било толико лоше бити словенски маг.

То је од прилике време када је термин добио ново значење, јер је описивао све жене које су губиле невиност на тај начин.У периоду између 12.века и 17.века са све већим прихватањем хришћанске религије,термин "блудница" означавао је стриктно жену која има предбрачни секс,стављајући је у увредљив контекст.

Скопци

aEDFtS8.jpg

Хајде мало да скокнемо до 18.века у време када је контраверзна руска секта под именом "Скопци" тј. "Ушкопљеници" успоставила своје корене.Она је наиме већ у 19.веку достигла највишу тачку популарности,када је према неким изворима у њиховим ритуалима учествовало готово милион људи.Шта је занимљиво толико код ове секте?Израз "скопци" када се дословно преведе значи "кастрирани",а то прилично тачно описује смисао њиховог постојања.Они су били хришћански мистици који су веровали да сво зло на свету почиње од пожуде и да га морају превазићи како би постали чиста духовна бића,попут Адама и Еве пре првобитног греха.

Скопци су следили ту идеју у буквалном смислу.Сматрали су да је неопходно да се спасу од пожуде и греха на тај начин што би физички уклонили своје гениталије.Ритуал се одвијао у неколико фаза,и нису само мушкарци кастрирани,жене су такође учествовале у ритуалима.Њима су одстрањивани делови вагине,или чак обе дојке.То је рађено непрофесионално без икаквих анестетика,а забележено је и да су неки родитељи који су конвертирали у ову секту,укључивали своју децу у ритуал.

Последњи чланови секте "Скопци" евидентирани су 1970 године и од тада више нико није практиковао њихово учење.Изгледа да су потпуно престали да постоје углавном услед репресивних мера Совјетског Савеза који је сузбио њихово деловање.Искрено се надамо да ће тако и остати.

"Неколико примера нам сведоче о томе да су масовне оргије биле део словенских прослава све до 16.века.Оне су се односиле најчешће на период после зиме,када се сматрало да сексуалне активности чисте душу човека,припремајући га за напоран рад у пољу.У оквиру ових сексуалних фестивала, мушкарци и жене би се купали заједно учествујући у ритуалним оргијама где би мушкарци симболично оплодили земљу,док би жене излагале своје гениталије ка небу призивајући кишу."

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

"Неколико примера нам сведоче о томе да су масовне оргије биле део словенских прослава све до 16.века.Оне су се односиле најчешће на период после зиме,када се сматрало да сексуалне активности чисте душу човека,припремајући га за напоран рад у пољу.У оквиру ових сексуалних фестивала, мушкарци и жене би се купали заједно учествујући у ритуалним оргијама где би мушкарци симболично оплодили земљу,док би жене излагале своје гениталије ка небу призивајући кишу."

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Šta je smešno? U skoro svim politeističkim religijama je na prolećnu ravnodnevnicu Slavljeno budjenje života i svi koji su hteli mogli su da učestvuju u orgijama. Hrišćanski karnevali su umrtvljena hrišćanska verzija, gde je čak i katolička crkva žmurila na jedno oko i tolerisala raskalašno ponašanje učesnika.

Šta je smešno? U skoro svim politeističkim religijama je na prolećnu ravnodnevnicu Slavljeno budjenje života i svi koji su hteli mogli su da učestvuju u orgijama. Hrišćanski karnevali su umrtvljena hrišćanska verzija, gde je čak i katolička crkva žmurila na jedno oko i tolerisala raskalašno ponašanje učesnika.

Pa smešno mi. Kretenizam. Zamišljam gomilu žena kako svoje pičč... usmeravaju ka nebu.

Blud je raznosilac raznih bolesti, koji je cesto puta u istoriji desetkovao populaciju.

Lovac na one koji ne umeju da obuzdaju svoju pozudu .
Zato nije nikakvo cudo sto je u Hriscanstvu prokazen, jer donosi zlo ,zloupotrebljavajuci zadovoljstvo kao mamac za naivne i lakomislene.
Nije blud prokažen u prvobitnom hrišćanstvu. Jedan od većih Vizantijskih vladara (mislim čak da je Justinijan) je oženio jednu od poznatih prostitutki. Tada su prostitutke bile popularne ko danas pevaljke (na stranu što su verovatno i pevale bolje). Tek su posle Pape uvidele da je manipulacija grehom izuzetno dobra za manipulaciju masama.
Proglasiš najlepšu i najdražu ljudsku aktivnost za veliki greh, izazoveš time forsiranu frustraciju i osećaj griže savesti kod ljudi, pa im onda ponudiš instant izbavljenje od paklenih muka u vidu oproštenja greha, koji naravno ti opraštaš.
Pa po tome jeste greh ako praviš decu, ali nije greh ako ubijaš decu - ukoliko ti božiji zastupnik kaže da to učiniš.
Greh je da bludničiš sa komšinicom, ali nije greh da je siluješ - ukoliko je druge vere. Greh je da ukradeš, ali ako podeliš plen sa crkvom, onda ti Bog oprašta... Uspele su monoteističke religije čak i 10 Božijih zapovesti da prilagode svojim interesima

Nije blud prokažen u prvobitnom hrišćanstvu. Jedan od većih Vizantijskih vladara (mislim čak da je Justinijan) je oženio jednu od poznatih prostitutki. Tada su prostitutke bile popularne ko danas pevaljke (na stranu što su verovatno i pevale bolje). Tek su posle Pape uvidele da je manipulacija grehom izuzetno dobra za manipulaciju masama.
Proglasiš najlepšu i najdražu ljudsku aktivnost za veliki greh, izazoveš time forsiranu frustraciju i osećaj griže savesti kod ljudi, pa im onda ponudiš instant izbavljenje od paklenih muka u vidu oproštenja greha, koji naravno ti opraštaš.
Pa po tome jeste greh ako praviš decu, ali nije greh ako ubijaš decu - ukoliko ti božiji zastupnik kaže da to učiniš.
Greh je da bludničiš sa komšinicom, ali nije greh da je siluješ - ukoliko je druge vere. Greh je da ukradeš, ali ako podeliš plen sa crkvom, onda ti Bog oprašta
... Uspele su monoteističke religije čak i 10 Božijih zapovesti da prilagode svojim interesima
Ne bulazni?Dozovi se k pameti.

Poslednja izmena:
Obojio sam ti crvenom bojom.Nacrtano ti je.
Nisi ti meni ništa nacrtao, samo si prefarbao moje reči.
Mani se demagogije, nemoj ti moje reči da prefarbavaš, nego upotrebi svoj intelekt i svoje reči i objasni meni i ostalima zašto treba da se dozovem pameti, šta je to u mom pisanju netačno, ili glupo.
Vidiš kako ja isto lepo znam da farbam slova, samo što ja farbam svoja slova. Imaš li ti neku svoju izjavu koju možeš da bolduješ ili ofarbaš?

Nisi ti meni ništa nacrtao, samo si prefarbao moje reči.
Mani se demagogije, nemoj ti moje reči da prefarbavaš, nego upotrebi svoj intelekt i svoje reči i objasni meni i ostalima zašto treba da se dozovem pameti, šta je to u mom pisanju netačno, ili glupo.
Vidiš kako ja isto lepo znam da farbam slova, samo što ja farbam svoja slova. Imaš li ti neku svoju izjavu koju možeš da bolduješ ili ofarbaš?
Pravilo broj 1:
Drskost je kritikovati nesto o cemu blage veze nemas.
Pravilo broj 2:
O aksiomima se ne raspravlja. To je deo osnovnog obrazovanja.

Dakle, da bi pricao o Hriscanstvu neophodno je da prvo procitas Novi Zavet i zamolis nekog popa da ti objasni ono sto ne razumes .
Kloni se mudrosera i nadritumaca ...Izbegavaj lazi ako ne zelis ziveti u zabludama.

Stoji u Jevandjelju:
"Ko samo pogleda neciju zenu sa zeljom , vec cini greh".

Pravilo broj 1:
Drskost je kritikovati nesto o cemu blage veze nemas.
Pravilo broj 2:
O aksiomima se ne raspravlja. To je deo osnovnog obrazovanja.

Dakle, da bi pricao o Hriscanstvu neophodno je da prvo procitas Novi Zavet i zamolis nekog popa da ti objasni ono sto ne razumes .
Kloni se mudrosera i nadritumaca ...Izbegavaj lazi ako ne zelis ziveti u zabludama.

Stoji u Jevandjelju:
Pravilo broj 1 - potpuno se slažem
Pravilo broj 2 - aksiom je matematički pojam, činjenica kojoj nije potrebno dokazivanje jer je dokazana sama po sebi. "Prava je linija definisana sa dve tačke" - to je aksiom.
Religija i pojam aksioma su dve nespojive stvari, zato što se religija oslanja na veru, a ne na dokaze.
Dakle, primeni pravilo br. 1 na sebe.

Otkud ti znaš da ja nisam pročitao Novi Zavet?

Dalje, obrazloži šta ja to ne razumem, pa treba neki pop da mi objašnjava?

"Kloni se mudrosera i nadritumaca ...Izbegavaj lazi ako ne zelis ziveti u zabludama" - Ajde stani pred ogledalo i izgovori glasno ove reči, mislim da će ti prijati.

Pišeš:
Stoji u Jevandjelju:

Znaš li da je najstarije Jevandjelje u Novom Zavetu napisano preko trista godina posle Hrista? Znaš li da je bilo preko 50 Jevandjelja u opticaju, ali da su Patrijarsi odlučili da samo ova 4 koje danas imamo čine zvaničnu Dogmu, a da ostala, mnogo starija budu izbačena i proglašena za jeres?
Šta misliš, zašto su oni to uradili? Interesuje me tvoje lično mišljenje

Toliko o Hrišćanstvu. Samo bih te podsetio da sam pisao o monoteističkim religijama, dakle ono što sam pisao odnosi se ne samo na Hrišćanstvo, nego i na Islam i Judaizam

Pravilo broj 1 - potpuno se slažem
Pravilo broj 2 - aksiom je matematički pojam, činjenica kojoj nije potrebno dokazivanje jer je dokazana sama po sebi. "Prava je linija definisana sa dve tačke" - to je aksiom.
Religija i pojam aksioma su dve nespojive stvari, zato što se religija oslanja na veru, a ne na dokaze.
Dakle, primeni pravilo br. 1 na sebe.

Otkud ti znaš da ja nisam pročitao Novi Zavet?

Dalje, obrazloži šta ja to ne razumem, pa treba neki pop da mi objašnjava?

"Kloni se mudrosera i nadritumaca ...Izbegavaj lazi ako ne zelis ziveti u zabludama" - Ajde stani pred ogledalo i izgovori glasno ove reči, mislim da će ti prijati.

Pišeš:
Stoji u Jevandjelju:

Znaš li da je najstarije Jevandjelje u Novom Zavetu napisano preko trista godina posle Hrista? Znaš li da je bilo preko 50 Jevandjelja u opticaju, ali da su Patrijarsi odlučili da samo ova 4 koje danas imamo čine zvaničnu Dogmu, a da ostala, mnogo starija budu izbačena i proglašena za jeres?
Šta misliš, zašto su oni to uradili? Interesuje me tvoje lično mišljenje

Toliko o Hrišćanstvu. Samo bih te podsetio da sam pisao o monoteističkim religijama, dakle ono što sam pisao odnosi se ne samo na Hrišćanstvo, nego i na Islam i Judaizam

Opet ti kazem ;Kloni se religijskih improvizacija;napajaj se sa izvora ,iz nase Pravoslavne crkve ,ako te zanima prava bit Hriscanstva.

Ako te zanima da budes spasen;da ne budes prikljesten raljama bluda.

Opet ti kazem ;Kloni se religijskih improvizacija;napajaj se sa izvora ,iz nase Pravoslavne crkve ,ako te zanima prava bit Hriscanstva.

Ako te zanima da budes spasen;da ne budes prikljesten raljama bluda.
Uh što volim vas koji koji tvrdite da je isključivo vaša crkva izvor i da je u njoj prava bit...
Je li to misliš samo na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, ili na sve Pravoslavne crkve?
A menii se više svidjaju one reči Vladike Nikolaja Velimirovića da "u svakoj religiji ima ljudi časnih pred Bogom"

Mora se nauciti da ljubav i seks ne smeju imati nista sa bludom.
Blud je zlo, a zlo kao sto znate ,donosi nesrecu.
Pojam Blud na ovoj temi treba koristiti u značenju koje je navedeno u uvodnom postu. Ako diskutuješ o nekoj temi, onda prvo moraš da budeš načisto sa terminologijom.
Zašto je blud zlo?
Hoćeš li ti stvarno uspeti da bar u jednom postu napišeš nešto što je proizvod tvog razmišljanja, ili ćeš i dalje da biflaš napamet naučene floskule?
Kako te bre nije sramota da tako javno pokazuješ da ne upotrebljavaš sopstveni mozak?
Hajde ovako - ja ne kažem da blud nije zlo. Možda jeste, ali bih voleo da mi ti objasniš zašto je blud zlo?
Dakle, napiši svojim rečima zašto smatraš da je blud (tj. traženje sexualno kompatibilne osobe) zlo?

Poslednja izmena:
Uh što volim vas koji koji tvrdite da je isključivo vaša crkva izvor i da je u njoj prava bit...
Je li to misliš samo na Srpsku Pravoslavnu Crkvu, ili na sve Pravoslavne crkve?
A menii se više svidjaju one reči Vladike Nikolaja Velimirovića da "u svakoj religiji ima ljudi časnih pred Bogom"
Imas ogromnu srecu da ti je SPC pristupacna.Budi toga svestan.

Back