Трач као моћно оружје

Slavenska

Iskusan
Poruka
5.907
ауторска тема

Трач или спин , ако је то иста категорија као моћно оружје које се користи у борби како политичкој , тако и животној ..каком се носити са истим и који су најгори трачеви које сте чули о себи ?

Kako se nositi? Svako će o sebi mnogo reći time kako govori o drugima.
Ne mogu tuđe reči nigde da nas predstave tako dobro kao što možemo sami sebe na licu mesta.
O sebi sam čula trač od strane člana porodice i svaki put kad se setim te priče, moram da se smejem i raduje me jer su se sigurno smejali i ljudi koji su to čuli.
Naime, imam hronični problem sa snom i često noću upalim svetlo jer ili nešto čitam, ili gledam, ili slušam. Jedne kišne noći je moj mačak na simsu od prozora ostavio bele tragove šapa.
Od toga je nastala anegdota po komšiluku da "svaku Božiju noć krečim... mora da sam počela da se drogiram!" :zcepanje:

Ja ni ne znam sta je trac, nisam nikad cuo neki, a pogotovo o sebi.
Mozda zato sto imam zanimljivije teme u razgovoru sa ljudima.
a mozda zato sto ja trac dozivljavam u smislu kad neko s kim vodim konverzaciju ima nesto da kaze o nekom trecem koji nije prisutan.

U tom slucaju ne slusam, ili kazem da me ne zanima, to kad neko nesto prica o nekom drugom. Ne prisluskujem ni tudje telefonske razgovore.

Sta me zanima neko drugi, daj da razmenimo misli izmedju nas, ako imas nesto da kazes nekom drugom, kazi tom drugom, a ne meni.

Ceo Facebook je originalno zasnovan na tracu, ocigledno da ljudi to vole da rade. Ja to zovem ovako:

Ako nemas svoj zivot, imas tudji.

Postoje osobe koje samim svojim postojanjem izazivaju druge da ih komentarišu, tj tračaju. To su obično osobe koje odudaraju od neke slike, koju je stvorila okolina, društvo . Uspeh, izgled, stil, ukus sve su to kategorije koje su izložene tračarenju. Naravno da sam bila meta raznih tračeva, neki su me nasmejali a neki i rastužili. Jedan od najčešćih tračeva je da sam arognantna , a ja sam samo slabovida, ako ne nosim sočiva, ne prepoznam ljude pa im se ne javim. I još jedan trač, vodim računa o svom izgledu, pa sam često na meti komentara, za koga se ova sređuje :mrgreen: i još nešto, više su izraženi u manjim sredinama, gde se većina međusobno poznaje.

da sam arognantna , a ja sam samo slabovida, ako ne nosim sočiva, ne prepoznam ljude pa im se ne javim.
Story of my life!
Nikad nisam navikla da nosim naočare, sočiva su mi tek muka...
A zbog toga su me redovno doživljavali arogantnom.
Mogu da zamislim-stvarno, idem ulicom i ne vidim da je ispred mene neko koga poznajem. Ne javim se-AROGANTNA, bezobrazna, Šta umišlja???

Kako se nositi? Svako će o sebi mnogo reći time kako govori o drugima.
Ne mogu tuđe reči nigde da nas predstave tako dobro kao što možemo sami sebe na licu mesta.
O sebi sam čula trač od strane člana porodice i svaki put kad se setim te priče, moram da se smejem i raduje me jer su se sigurno smejali i ljudi koji su to čuli.
Naime, imam hronični problem sa snom i često noću upalim svetlo jer ili nešto čitam, ili gledam, ili slušam. Jedne kišne noći je moj mačak na simsu od prozora ostavio bele tragove šapa.
Od toga je nastala anegdota po komšiluku da "svaku Božiju noć krečim... mora da sam počela da se drogiram!" :zcepanje:

Видиш , то ће људе да насмеје јер те људи познају ..знају да то није истина ..то је више зао коментар

mene mnogo više zanima taj momenat idiota koji padne na trač

koji samo tako proguta neku budalaštinu, ne preispitujući motive osoba koja širi trač. kako kod trača važi 'ko prvi devojci, njegova devojka' , vrlo je verovatno da je osoba koja je pustila trač samo bila prva u prilici da slaže, kao preventivna mera da se ne bi saznala istina o njoj

ne radim ništa vezano za trač, samo ćutim, skupljam sve inkriminišuće što mogu o osobi koja širi trač, i čekam momenat.

Story of my life!
Nikad nisam navikla da nosim naočare, sočiva su mi tek muka...
A zbog toga su me redovno doživljavali arogantnom.
Mogu da zamislim-stvarno, idem ulicom i ne vidim da je ispred mene neko koga poznajem. Ne javim se-AROGANTNA, bezobrazna, Šta umišlja???

Моја пријатељица је прошетала са мужем поред реке , само прошетала , нису се ни за руку држали , нису били загрљени ..једно мало место било у питању и она са мужем дошла у посету оцу ..након извесног времена долазе људи њеном оцу да кажу како је срамота да она води љубав поред реке док мала деца пролазе ..

mene mnogo više zanima taj momenat idiota koji padne na trač

koji samo tako proguta neku budalaštinu, ne preispitujući motive osoba koja širi trač. kako kod trača važi 'ko prvi devojci, njegova devojka' , vrlo je verovatno da je osoba koja je pustila trač samo bila prva u prilici da slaže, kao preventivna mera da se ne bi saznala istina o njoj

ne radim ništa vezano za trač, samo ćutim, skupljam sve inkriminišuće što mogu o osobi koja širi trač, i čekam momenat.

никада не шрирм трачеве , нити уопште учествујем у њима , али то није разлог да не будеш предмет оговарања .

Моја пријатељица је прошетала са мужем поред реке , само прошетала , нису се ни за руку држали , нису били загрљени ..једно мало место било у питању и она са мужем дошла у посету оцу ..након извесног времена долазе људи њеном оцу да кажу како је срамота да она води љубав поред реке док мала деца пролазе ..
Tipično provincijski trač, da nisu dobro videli muža, niko živ je ne bi oprao od trača da je bila sa švalerom..

никада не шрирм трачеве , нити уопште учествујем у њима , али то није разлог да не будеш предмет оговарања .

jasno, kažem, trač je najčešće ili preventivna mera (bolje ja prvi da pustim trač nego neko o meni), ili defleksija od bednosti sopstvenog života

Видиш , то ће људе да насмеје јер те људи познају ..знају да то није истина ..то је више зао коментар
Pa, da... tako sam i saznala za taj trač. Ljudi koji me poznaju su mi ispričali šta su čuli-držali smo se za stomake od smeha. Nije čak bilo ni zlurado-ta osoba je videla bele šape koje ulaze na mom prozoru-ulaze, ne izlaze, i momentalno pomislila: "Ova ladno kreči!"
Ma, glupost. Ne zameram, smešno mi je i žao istovremeno. Mačak je trebalo da izađe iz moje sobe da bi ti beli tragovi značili to što je toj osobi došlo na pamet.
Svakom želim miran san jer znam šta je kad se ne spava dobro.

Ja ne volim tračarenje. Ne prenosim nikome ono što sam slučajno čula.

Na poslu su svi bili zapanjeni zašto ćutim i ne reagujem kada su pričali o trećoj koleginici ( nevažni su detalji zbog kojih je nastao trač ). "Optužili" su me da sam ista kao ta koleginica. To mi je bilo smešno.
Posle nekog vremena koleginica koja je bila "žrtva" trača zahvalila mi se što sam bila jedna od retkih koja je ćutala i branila je.

Trač je zaista moćno oružje. Bila sam tema trača, pisala sam o tome na temi "Lažno prijateljstvo".. Sa ove vremenske distance mogu da se nasmejem celoj to priči, ali tada sam se osećala tužno i razočarano.

Osobe koje tračare verovatno to rade zbog nekog, po meni čudnog, zadovoljstva.

Два познаника.
Онако,што се каже,људи из народа,срдачни...непосредни.
Зна их цео крај.
"Другари"
Међутим...мало,мало па се докаче и не разговарају.
По сценарију, оговарају један другог.
Увек иста прича, после рецимо, месец дана се помире и онда причају један другом, шта је ко за овога рекао од друштва и комшилука.
Уштимована комбинација.

Back