TRA assesment pathways help !

Molim vas za pomoc..KOD SUPRUGA SU TAKODJE PROBLEM SATI PRAKSE..

U srednjoj skoli ima 657 casova prakticne nastave,u firmi ima 1300 sati ima na volonterskom radu ,da li to moze da se prizna sve zajedno pod pathaway C gde traze 1800 sati?MOZE LI OVO DA PRODJE KOD TRA?
HVALA UNAPRED.

Ne. Nije vazna praksa, vec ukupno skola i mora da salje sta je zavrsio, opis strucnih predmeta. Onda se racunaju 2 godine i mora da ima kao da je ukupno jedna cela skolska godina strucnih predmeta ( 1 skolska godina je 900 sati ). Dakle, mora da ima strucnih predmeta u dve godine kao da je zavrsio jednu godinu sa samo strucnim predmetima. Dakle, u svakoj godini bar pola predmeta da budu strucni.

Ako hoce pod C, mora da ima 2 godine ucenja na poslu, dakle 2 godine prakse.

Ovo već boli...!:dash:
:worth:

Pa gde gresim? Ko ima 900 sati prakse? Samo neko ko negde radi godinu dana - ali to nije isto kao praksa u skoli.

Kako kazu ... potrebno je vreme ucenja posle koga ce biti priznat od prihvatljivog poslodavca kao pravi obuceni zanatlija ... dakle neko vreme ucenja za koje se dokazuje sta je radjeno, sa kojim alatom itd.

Ukupno vreme zaposlenja, ( racunajuci i to prvo vreme ucenja ), treba biti bar 3 godine, jer se dve godine racunaju za "training" tj. 900 sati (skola), a ukupno mora bar 5 godina.

Pretpostavljam da za rad posle tog prvog perioda ucenja zanata, nije potrebno opisivati sta se radilo itd.

Ajd sad opet : bravoooooo !!!

Znate sta,

Mislim da ovde neko debelo nije u pravu. A reci cu vam i zbog cega mislim da je tako.

Ovako, pathway B - trazi se ukupno 5 godina, dakle vreme ucenja i radnog iskustva treba biti ukupno 5 godina min. Potrebna je bar jedna skolska godina ucenja, tj. 900 sati. Tako jasno stoji i u Uniform Assessment Criteria od TRA :

"The apprenticeship cited must comprise of a period of directly related and relevant employment and acceptable formal training of not less than five years duration."

Ja imam : 4 godine srednje + 2,5 vise. To je ukupno 6,5. Kod obe skole se radi o strukovnom obrazovanju, dakle sve bi trebalo da ulazi u ono sto se priznaje kao "formal training".
Ako je neko npr. zavrsio gimnaziju, pa posle neki kurs, priznao bi mu se samo taj kurs i to pod uslovom da je u trajanju bar jedne skolske godine (900 sati). Da je kurs bio u okviru 2 godine, priznao bi se pod uslovom da je ukupnog trajanja 1 skolske godine. I tada bi trebao da ima jos 4 godine radnog iskustva.

Ja imam i 1 godinu radnog iskustva. Dakle ukupno 7,5 godina. Ovo prevazilazi potrebnih 5 godina.

Jedini problem moze da predstavlja to sto drzave za sponzorisanje traze skoro radno iskustvo (skoro sve, mada nije pravilo). Dakle, nekako bi se morao snaci da nadjem posao, a onda bi me prihvatili.

Verujem da sam u pravu, demantujte me ako gresim. :hvala:

Dakle priznajes,

A svo ovo vreme sam se trudio da shvatim ... pa su mi pricali da nisam u pravu ... i ko zna sta sam sve mislio ... I sta su mi sve pricali tree, ija, palma itd. Bio sam najveci negativac.

Jedna ispravka. Kao sto sam rekao, srednja skola se ne priznaje kao 4, vec kao 2 - to su poslednje dve godine koje su strucne. Ovo znaci da nekom sa srednjom skolom trebaju tri godine radnog iskustva. Dakle, neko sa zanatom i 3 godine iskustva lako odlazi u Australiju.

Bas sam radoznao, kako se boduje fakultet? Verujem da ga priznaju kao pune 4 godine. Dakle, neko ko je zavrsio gimnaziju pa fakultet, treba da ima jos jednu godinu iskustva i dobija priznanje zanimanja.

Jos da nadje posao i moze da osvaja Australiju !

:heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

Greska, greska, greska .... :rumenko:

Training ( eg. skola ) mora da bude u okviru dve godine !

"has been conducted within 2 years of the directly related employment"

"Sprovedeno je u opsegu od 2 godine direktno odnosnog zaposlenja"

Dakle, u svakom slucaju su potrebne 3 godine radnog iskustva .... :eek:

Poslednja izmena:
Posto odgovarate ovde a ne tamo gde sam postavio pitanje, postavicu i ovde. Dakle

- shvatio sam (iako niko jos nista nije odgovorio) da se ono 2 godine odnosi na vreme pocetka zaposlenja. "Training" tj. skola mora biti izvodjena u intervalu 2 godine pre zaposlenja. Dakle, po zavrsetku skole ne treba proci vise od 2 godine do pocetka rada.
- "training" (skola) mora sadrzati bar 900 casova i kao takav je "inclusive of employment", sto ce reci. ukljuciv u vreme zaposlenja. Dakle, ako se prizna svo skolovanje (a nema razloga da ne bude tako), nekom sa fakultetom ce priznati fakultet, odnosno 4 godine. I sve druge skole se jednostavno sabiraju.

Cudi me da niko ne izlazi sa konkretnim odgovorom. Tacno je ovako, nije onako itd. Jel vi u stvari znate ista od ovog sa sigurnoscu?

I bas bih voleo da vas upoznam. Mislim u prirodi .......:telefon:

Buaaahaaahhaahhaaaaaa :hahaha:

Poslednja izmena:

Back