Toyota Corolla xl "restauration"

Iwan91

Elita
Poruka
15.249
Sutra bi treba da oteram kola i da pocnem sa poslom :)
Za pocetak par slika ( za one sa slabijim srcem ne preporucuje se da gledaju "lol")
U planu je sredjivanje limarije komplet, farba, sredjivanje mehanike, i jos par sitnica :)

Zadnja slika me najvise brine, jer je to neki nosac za zadnji tocak..koji se srafi u karoseriju..
Daklem, avto je u ocajnom stanju , sto se da videti, pa videcemo dokle cemo stici sa 1 k e, i puno rada :)
Acivi : ostavi mi brojeve placeva i radnji koj idrze delove, od kozmetike do mehanike za ovake toyote pls..
pozz

Srecno sa radovima ..samo ako neces sve sam raditi ..ukljucujuci i farbanje neznam kako ces se uklopiti u 1k € ali polako,bez zurbe zavrsice se

Celu pripremu za farbanje radim sa drugarom, njemu cu dati na kraju oko 80 -100 e, a farbanje radi majstor, u akrilnu boju, bice oko 150 e..
Necu ici na metalik, jer mi je skupa, a nadam se da cu sa akrilnom i poliranjem dobiti slicno :)
i hvala, bice slika u toku rada, pa ko voli ovake stvari svaki predlozi ce biti dobrodosli :)
Sad mi je glavno ptianje, da li da branike farbam u boju auta, u crnu ili ostavim ovakve?
i felne, da li u onu klasicnu sivu ili ? :)

Iiiii lebac al je istrulila :S

Racunaj da ces puci jedno 600-700e za drugarsko krpljenje i farbanje 'nako. Inace je redovna cena 30e po delu karoserije + naravno da kupis deo + farbanje. Ja sam proslo leto uradio limariju na Audiju (zamenjen prag, rub, udarene fleke na patosu na par mesta i odradjeni dzepovi u gepeku - daleko manje posla nego sto ovde na prvi pogled ima) i za ruke sam dao 100e, sto je otprilike pola od redovne cene. Na sve to sam kupio prag (2500) - rub sam dobio uz auto, a on je oko 1500, zastitu (2500) i izolaciju (2000), sto ce reci - ukupno 190e.

Limariju potrazi u Golasu, imali su prag za moj Audi, tako da sigurno imaju i za tvoju Toyotu.

A predlozicu ti sto i mom drugaru koji je dosao na slicnu ideju - prodaj je, dodaj tih 1000e i uzmi nesto drugo, cene su pale dosta. Sad za vikend je drugar dva sata zakasnio za 1992 Mercedes-Benz 190 2.0E sa plinom, podizacima, novim gumama, airbagom i ABS-om. Auto je otisao za 1100e.

Ne, odluka je nacinejna, auto se radi :)
Kako bre 700 e?
rubovi , sajtne kolko ce da me ispadnu ? ruke ovde najvise kostaju, a meni su racunaj dz..i kaze drugar farbanje u akrilnu kod majstora oko 150 e sa farbom..ja sam racunao do 300 - 350 e da je pripremimo i ofarbamo..

Au, bice tu dosta za sredjivanje. To oko zadnjeg tocka deluje ozbiljno. Nadam se da nisi ovako isao na neki dalji put. Dosta toga ces uraditi za 1000eu, cene delova, narocito mehanike za ovako stare japance su sad dosta povoljnije nego ranije. Ni limarija nije problem, ima pristojnih kopija za vrlo pristojan novac. Poslacu ti na poruku malo kasnije neke korisne brojeve i linkove.

A sto ti ja ne prodam moju Hondu, u nju nema sta da se ulaze, u vrlo je odlicnom stanju :). Ustvari, ako cemo da sitnicarimo, mogao bih da nadjem par gluposti, al to ce izadje 50-70eu, a nije ni neophodno.

Nije to tako lose kao sto izgleda :D Onaj nosac je problematican, a izgleda d ce biti dosta krpljenja, izgleda dosta trulo.Evo link ka jednom drugom forumu, o toj toyoti ima oko 110 strana, valjda ces moci da iskopas nesto korisno http://www.elitemadzone.org/t419492-Toyota-Corolla-XL

Sve sam procitao :D al hvala za link..ajde ljudi dajte predlog, sto se tice estetike? znaci farba se u istu boju samo akrilnu..sta raditi sa felnama i branicima? :)
dal da farbam i kvake za vrata, ili je seljacki ? xD

Ma znam da te necu ubediti da promenis misljenje, al lakse mi kad znam da sam te upozorio :lol:

To farbanje od 150e sa pripremom koju ste uradili ti i drugar ce da traje do sledece jeseni, a onda ce auto da pocne da truli po sred vrata npr. Napisao sam vec jednom, dobrog farbanja nema bez soma evra.

Hehe, hvala acivi, al neka...cilj mi je da odradim ovo, i da umastim prste sto vise..:)
sto prodajes hondicu ? :(

Nije trebalo da je prodajem, ali moji roditelji (sad se setili) ukapirali da nije to auto za penzionere. Narocito im problematicno sto je auto nizak, a inace se u njemu sedi na patosu i onda im tesko da izadju iz auta. Ja sam i imao ideju da kupim nesto novije, ali je ovaj auto trebalo da ostane, za njih, zato sam na njemu uradio sve da ga dovedem u odlicno stanje. Zamenio set kvacila, plocice, paknove, nastelovao ventile, sredio limariju (bilo je par sitnica), ispolirao, zastitio, kupio nove gume, akumulator, zamenio ulje u menjacu, kocnicama, zupcasti menjao 2 puta (prvi nije bio zadovoljavajuceg kvaliteta, pa sam ga zamenio posle 10.000, sad je japanski), menjao velike silene pozadi, i neke male napred i sad kad je auto besprekoran, oni kazu da nije to za njih! A mogao sam pola ovih stvari da preskocim, da sam znao da auto ne ostaje. I za koliko sad da ga prodam? Necu sigurno dobiti koliko vredi.

Necu ga dati za sicu, ne zurim se. Probacu sto vise da izvucem. A definitivno cu ponovo da kupim Civic, 1.6, sedma generacija. Jeste da je englez, al ipak je dobar i nije skup za odrzavanje.

botr: tako sam i mislio nesto..
Videcu kad se ofarba, onda ce se bolje videti sta cuci, sta ne :)
@acivi : okaci neku sliku honde ako te ne mrzi..i kolko je presla? ps: i dalje ne kupujem, neg me zanima onako :)

Evo, slikao sam je pre neki dan, ali nisam mogao da sacekam da se osusi, pa su kapljice na sve strane. Moracu da je slikam opet, ako je mecem u oglase:

I slika motora je malo mutna, sad tek vidim. Presla je 190.000km, motor je bas, bas dobar.

ovako nesto bi ja uzeo samo za sebe..lepo bi joj cucnule neke manje alu felne :)
super je hondica..:ok:
nego gde ima da se kupe ove kao zastitne guume sto idu iz tockova..i jel se to lako montira?

Imas u svakoj prodavnici auto delova, tzv. zavesice se montiraju tako sto izbusis jednu rupu u rubu i usrafis, mozes da usrafis i na dva mesta. Sto se tice honde, prva ili druga farba?

EDIT: Ipak je druga, sad videh na kederu.

Ovo je druga farba, ali farbana je iz estetskih razloga. Akrilna boja nije kao metalik, posle vec 10 godina pocinje da bledi. U motornom prostoru, gepeku i unutrasnjosti kabine (kad se podignu tepisi), svuda je fabricka boja i lepo se vidi da je sve zdravo. Ja sam skidao tepihe da ih operem, a onda smo kroz one rupe iznutra napunili pod i pragove, i sve ostalo sto smo mogli anti - korozivnim voskom. Bilo je od spolja par mesta koja su morala da se srede, ali sve je bila posledica spoljnih faktora - kamencica i slicno. Inace, ova moja je uvezena 2005. iz Austrije od prvog vlasnika, koji je koristio kao drugi auto, a bila je cesto u garazi. Ja sam joj prvi put radio veliki servis. Trebalo je i ranije po proizvodjackoj preporuci, ali realno nije bilo potrebe.

Ovo je druga farba, ali farbana je iz estetskih razloga. Akrilna boja nije kao metalik, posle vec 10 godina pocinje da bledi. U motornom prostoru, gepeku i unutrasnjosti kabine (kad se podignu tepisi), svuda je fabricka boja i lepo se vidi da je sve zdravo. Ja sam skidao tepihe da ih operem, a onda smo kroz one rupe iznutra napunili pod i pragove, i sve ostalo sto smo mogli anti - korozivnim voskom. Bilo je od spolja par mesta koja su morala da se srede, ali sve je bila posledica spoljnih faktora - kamencica i slicno. Inace, ova moja je uvezena 2005. iz Austrije od prvog vlasnika, koji je koristio kao drugi auto, a bila je cesto u garazi. Ja sam joj prvi put radio veliki servis. Trebalo je i ranije po proizvodjackoj preporuci, ali realno nije bilo potrebe.

Eh, da sad si me podsetio, da obavezno stavi vosak i pogleda sta ima po radnjama za zastitu poda, da ne stavlja onaj budjavi bitumen. Ti kamencici su cudo! Kod mene je limarija apsolutno zdrava, prva farba, super sjaj, metalik je u pitanju, ali ima na stotine tackica od glupih kamencica. Inace, honda je lepo ofarbana.

Poslednja izmena:
Honda je skoro i polirana pa voskirana i sad (a narocito na suncu) stvarno izgleda odlicno. A sto se tice zastite, ja sam bio izricit da ne zelim body ni na papiru. Ja kad sam kupio auto vec je bio zasticen patos, odozdo. Neznam cime, ali evo, vec peta godina kako nije mrdnuo, a ja sam onda okolo od spolja zastitio rubove i pragove poliuretanom. On je malo mekan, ali preko njega je farba. Auto nikad ne perem u perionici, uvek sam, i nema problema. Mislim da je zasticen na duze vreme.

Meni je pod kao iz fabrike, al smo ipak napunili antikorozivnim voskom. On ostaje u tecnom, medastom stanju dugo vremena. A za spolja to ne moze, posto ce jednostavno da se slije.

Evo, slikao sam kad sam skidao tepih. Jeste slika nocu i slikana mobilnim, ali na sredini se vidi kakvo je stanje, a to na podu crno, to je fabricka zastita. Izgleda da su bitumenske ploce (imam ih i u gepeku) i sluze i za zastutu i kao zvucni izolator:

Jel vidis te crne rupe okrugle na pragu iznutra? E, tu se pune pragovi. A kroz ove cepove na podu smo sipali vosak, takodje.

Bitumenske ploce su najbolje (zato i idu fabricki), upijaju i vibracije i buku, ali su i prilicno skupe. Ja nisam bas bio pri parama, pa sam sve zastitio Bodijem 950 (odozdo su mi limari uradili pistoljem, a ja sam ostatak razmazao cetkom iz kabine), za koji su mi rekli da je jako dobar. Sto se izolacije tice, odlicna stvar je Azmafon, mislim da je ploca deblje varijante (20mm) povrsine oko jednog kvadratnog metra bila nekih 400 dinara. Cetiri komada ce ti biti i vise nego dovoljno, i to da ih postavis i ispod/iza zadnjeg sedista. Takodje, damping vrata prilicno utisava auto, ali i kosta - koliko para toliko muzike.

Kad se budes time bavio odmah razvuci i kablove za zvucnike, antenu, pojacalo ako ga planiras itd. I nemoj da stedis, idi u specijalizovanu radnju i uzmi one koje ti prodavac preporuci, razlika u ceni nije velika, a neces razmisljati o tome.

dsc00351v.jpg

dsc00352d.jpg

dsc00354no.jpg

Sutra bi treba da oteram kola i da pocnem sa poslom :)
Za pocetak par slika ( za one sa slabijim srcem ne preporucuje se da gledaju "lol")
U planu je sredjivanje limarije komplet, farba, sredjivanje mehanike, i jos par sitnica :)

Zadnja slika me najvise brine, jer je to neki nosac za zadnji tocak..koji se srafi u karoseriju..
Daklem, avto je u ocajnom stanju , sto se da videti, pa videcemo dokle cemo stici sa 1 k e, i puno rada :)
Acivi : ostavi mi brojeve placeva i radnji koj idrze delove, od kozmetike do mehanike za ovake toyote pls..
pozz

Nek ti je sa srecom restuiranje! :)

Back