Toronto, Canada

neznostopalo

Zainteresovan član
Poruka
134
Veliki pozdrav svima. Ova tema ima za cilj da približi predivan grad Toronto svim njegovim ljubiteljima koji žive u njemu ali i onima koji nemaju tu mogućnost. Stoga bih želeo da se što veći broj uključi u raspravu i da nam podele neka svoja iskustva vezana za Toronto. Naredna pitanja sam grupisao po rednim brojevima, tako da nema veze kojim redom odgovarate.

1. Koji je prvi korak za odlazak u Toronto, turistički i za stalno (papiri, ambasada)?
2. Gde presedate kada letite avionom? Koliko traje put do Toronta? Kolika je cena karte?
3. Dolazak u Toronto, koja mesta posebno posetiti?
4. Sa kojim znanjem engleskog jezika je poželjno otići u Toronto?
5. Za kojim poslovima je velika potražnja? Kako izgleda jedan intervju pri zaposlenju? Koliko puta ste menjali posao? Da li radite u struci?
6. Kolike su prosečne plate u Torontu?
7. Ekonomska situacija u Torontu (cene osnovnih namirnica, autobuske karte, cena karte za koncert...)?
8. Noćni život u Torontu? Kafići i diskoteke.
9. Koja mesta posebno posetiti van Toronta?
10. Kakvi su Kanađani u Torontu?
11. Da li je potrebno ponovno polaganje za vozačku dozvolu u Kanadi?
12. Kako dobiti Kanadsko državljanstvo? Da li imate?
13. Da li pri zaposlenju imaju veće šanse ljudi sa master diplomom?
14. Obrazovani sistem u Kanadi? Koliko u proseku sati deca provode u skolama? Na koji nacin se realizuje nastava? Koje su razlike između našeg i obrazovanog sistema u Kanadi? Koliko su često raspusti? Da li se izvode ekskurzije?
15. Da li ste zadovoljni životom u Torontu? Šta biste promenili?

Osnovna zamisao je da se što više da odgovora na gore postavljena pitanja i naravno neka vaša mišljenja i iskustva.

uh uh ja ne znam sve ali ti mogu odgovoriti na nesto

2. najcesca su presjedalista bec, munchen i frankfurt sve zavisi ides li austrianom luftahnsom ili air canadom, put odatle do toronta traje nekih 6-8 sati
3. cn tower, rogers centre, hockey hall of fame, city hall, royal ontario museum, za mladje je tu i toronto ex, krajem osmog. city hall je poseban jer se tu slavi nova godina
4. sto boljim, to bolje :)
6. to ti stvarno ne bi znao, obrati se na thread canada canada i imigracioni proces za kanadu, oni znaju bolje
7. hrana se kupuje u vecim kolicinama, i nije toliko skupa, a dok su kulturna desavanja vec malo skuplja
8. iskreno ne znam, ali mislim da je dosta dobar
9. van toronta imas par sati voznje do niagara falls, tu su gradovi missisauga, brampton, nisu bog zna sto, ali nisu ni losi, imaju velike shopping centre
10. dosta prijateljski. toronto the good ga zovu zbog toga
11. vjerovatno je da treba potvrditi da znas voziti auto
12. nemam ali se trudim da ga dobijem. dosta je tesko postoji par nacina, otdiji i raspitaj se na dva threada koja sam napisao :D
13. ne znam :D
14. malo drugaciji, deca u srednjoj skoli malo manje uce nego kod nas, ostanu u skoli onako kao mi, raspusti takodjer, losija deca koja nisu bas sa ucenjem na ti idu u ljetnu skolu
15. zivot u torontu je dosta dobar, bio sam u tri navrata tamo i grad je dosta cist, i lep. ako imas vece ambicije da se doselis u kanadu i da biras neki grad, obavezno izaberi toronto

Back